نتیجه حمایت نسنجیده از بورس


در سال 1384 پس از اعلام نتایج دور اول انتخابات، محمود احمدی نژاد گفت که بورس به دلیل کار روی آن یک قمار است و باید لغو شود. این نظریه توسط حاج منصور ارضی از مداحان هیئت های مذهبی در یکی از زیارت های عاشورای محرم آن سال در لباس فروشی های حسینیه ارائه شد. به گفته وی مردم از خرید سهام در بورس پرهیز کنند چرا که این یک قمار است. سپس گفته شد که احمدی نژاد ظاهراً با الهام از سرزمینی این حرف را زده است. اکنون دولت سیزدهم با وجود اینکه مستقیماً به این موضوع (قمار در بورس) اشاره ای نکرد اما شنیده ها حاکی از آن است که عده ای در این باره جلسات خصوصی برگزار کردند. بازار آنها به بازار سهام به عنوان یک قمار نگاه می کنند. در همین راستا با یکی از کارشناسان بازار سرمایه به گفت وگو نشستیم. اخبار گسترش را دنبال کنید.

ایاسیر فلاح

ادبیات نادرست بورس

یاسر فلاح تصریح کرد: این صحبت های آقای احمدی نژاد در آن زمان باید اصلاح شود. به نظر می رسید در ابتدا آشنایی چندانی با بازار سرمایه نداشت و به همین دلیل چند اظهارنظر خاص داشت. اما بعداً آن دیدگاه ها را اصلاح کرد و دیگر بر آن اصرار نکرد. او در آن زمان به چند دلیل این کار را انجام داد. جی. صالح آبادی در سال 1385 آمد و شکل و شمایل جدیدی از بازار سرمایه طراحی کرد.

وی در پاسخ به این سوال که همچنان به بازار سرمایه به عنوان قمار نگاه می شود؟ وی تصریح کرد: این نوع نگاه، نظر غیرکارشناسی و مبتنی بر عدم آگاهی است. این گونه نظرات زمانی بیان می شود که مبتنی بر احساسات و نگرش غیرحرفه ای نسبت به بازار باشد سرمایه نگاهی به این نگرش؛ غیر علمی دور از لیسانس و ادبیاتش بی ارزشه.

بیشتر بخوانید  ابراز رضایت وزیر ارتباطات از کیفیت خدمات اپلیکیشن«بله»

دولت باید به سرمایه گذاران آسوده خاطر کند

بارها گفته شده که دولت باید از بازار حمایت کند اما چگونه باید از آن حمایت کرد؟ مدیرکل سابق روابط عمومی سازمان بورس در پاسخ به این سوال به گستره نیوز گفت: حمایت دولت از بازار سرمایه به گونه ای نیست که دولت بیاید و به قول خودشان بورس را تحویل بگیرد. حمایت از بازار سرمایه به معنای قابل اعتماد بودن تصمیمات اتخاذ شده است. یعنی نباید تصمیم بگیرید که بورس هر لحظه تغییر کند و سرمایه گذار نتواند سرمایه گذاری کند. در عین حال اقتصاد باید قابل پیش بینی باشد. حالا مشکل اینجاست اقتصاد اصلا قابل پیش بینی نیست ابهامات زیادی پیرامون فضای اقتصادی کشور وجود دارد. دولت باید تلاش کند تا ابهامات را روشن کند و به سرمایه گذاران کمک کند تا در فضایی شفاف سرمایه گذاری کنند. ناگفته نماند که در عرصه بین المللی مشکلاتی وجود دارد و دولت باید تلاش کند تا این فضا را سامان دهد و خیال سرمایه گذاران را راحت کند.

دخالت خوب و بد دولت

موضوع مداخله دولت در بازارها از نظر کمی و کیفی همواره یکی از موضوعات مورد بحث اقتصاددانان مکاتب مختلف بوده است. البته اکثر اقتصاددانان معتقدند که دخالت دولت در بازار و اقتصاد باید کاهش یابد. برخی معتقدند که دولت نباید در بازارهای مالی دخالت کند و از سوی دیگر برخی معتقدند دولت می تواند با بهینه سازی و تنظیم بازارها و وضع قوانین و مقررات به بهبود روند کمک کند. در سال های اخیر در بسیاری از موارد دولت برای مقابله با جهش قیمت ها و تورم، در بازارها مداخله کرد که مشکلات را تشدید کرد و نقشی در بهبود اوضاع نداشت. علاوه بر این، دولت در سال گذشته قیمت های اجباری را معرفی کرد فولاد این موقعیت منجر به تقویت کسانی که به دنبال رانت هستند، تقسیم بسیار بالای اجاره بین دارایی ها و از بین رفتن سرمایه سهام بوده است.

بیشتر بخوانید  کاهش دوباره نرخ سود بین بانکی

دیدگاهتان را بنویسید