یک دانشمند ایرانی موفق شد عینک جدیدی با عدسی بنفش تولید کند که قرمز و سبز را تقویت می کند و به افراد مبتلا به کوررنگی کمک می کند تا آنها را کامل ببینند.
پروفسور چنگیزی، عصب شناس ایرانی در آزمایشگاه 2AI، در اصل این عینک 190 پوندی را برای مصارف پزشکی طراحی کرد. لنزها نوارهای نوری را فیلتر می کنند که با توانایی تشخیص سایه های مختلف قرمز و سبز تداخل دارند.
پروفسور چنگیزی می گوید: «این عینک به افراد کوررنگ کمک می کند تا تفاوت های سبز و قرمز را ببینند که قبلاً برایشان قابل تشخیص نبود.
البته عینک “Oki-Iso” فقط برای افراد کوررنگ قرمز و سبز استفاده می شود که رایج ترین شکل و البته نادر در خانم ها است. حدود هشت درصد از مردان این عارضه را دارند.
پروفسور چنگیزی گفت: «اگرچه ما این فناوری را با هدف اصلی فقر رنگ طراحی نکردیم، اما از اینکه Oki-Iso می تواند به بیماران کور رنگ کمک کند، تعجب نکردیم.
وی افزود: در تحقیقاتم و در کتاب انقلاب بینایی گفتم که بینایی رنگی ما که بالاتر از سایر پستانداران است به گونه ای تکامل یافته است که تغییرات اکسیژن را حس کنیم که به ما کمک می کند علائم رنگ پوست مانند قرمزی پوست را احساس کنیم. . صورت.”
دکتر چنگیزی، مدیر آزمایشگاههای Human Knowledge 2AI میگوید: «بنابراین، فیلتر Oki-Iso روی بهبود رنگهایی که افراد کوررنگ با قرمز و سبز مشکل دارند، تمرکز میکند.
این عینک در حال حاضر در بازار موجود است اما با این مشکل مواجه است که افزایش دید سبز و قرمز توانایی تشخیص زرد و آبی را کاهش می دهد.
چنگیز خان دارای مدرک لیسانس در ریاضیات و فیزیک از دانشگاه ویرجینیا و دکترای ریاضیات از دانشگاه مریلند است. او از سال 2007 دانشیار گروه علوم شناختی در موسسه پلی تکنیک رنلر بوده است. تخصص اصلی او در زمینه هایی مانند عصب شناسی نظری، بینایی، علم و زبان شناسی است و یکی از کسانی است که برای کشف عملکردهای مغز تلاش می کند.
چنگیزی همچنین یکی از چهره های علمی برجسته برای رسانه های جهان است.
درمان کوررنگی با فیلتر Oki-Iso
منبع: isna.ir