علت ایجاد لکه های قرمز در چشم چیست؟


لکه های خون روی چشم

با این قسمت از دلگرم کننده به روز باشید علت و درمان لکه خون در چشم آن ها ملاقات می کنند.

لکه های خون روی چشم

علت التهاب ملتحمه

قرمزی یا خون در چشم می تواند ناشی از التهاب یا پارگی رگ های خونی باشد. وضعیتی به نام خونریزی زیر ملتحمه. ملتحمه یک لایه محافظ شفاف است که سطح داخلی پلک ها و سطح سفید کره چشم را می پوشاند ملتحمه یک لایه نازک است که سطح خارجی چشم را به جز قرنیه در وسط می پوشاند. بسیاری از رگ های خونی کوچک، گلبول های سفید و رشته های عصبی در ملتحمه چشم وجود دارد.

این عروق شکننده هستند و به راحتی می ترکند و باعث خونریزی زیر ملتحمه می شوند.حتی مقدار کمی خون که در زیر ملتحمه نشت می کند و گیر می کند باعث قرمزی بسیار چشم ها می شود.خونریزی زیر ملتحمه معمولاً به صورت یک طرفه و با شروع ناگهانی اتفاق می افتد. بنابراین بیمار بسیار نگران است و بلافاصله به پزشک مراجعه می کند.هر چند وقوع این خونریزی بسیار نگران کننده است اما در اکثر موارد مشکل جدی وجود ندارد و خونریزی بعد از 1 تا 2 هفته جذب می شود.

هر کسی ممکن است خونریزی زیر ملتحمه داشته باشد، اما افراد مبتلا به فشار خون بالا و دیابتی ها بیشتر مستعد این خونریزی هستند. برخی از فعالیت هایی که به چشم فشار وارد می کنند، مانند مالیدن چشم، عطسه، سرفه یا بلند کردن اجسام سنگین. این می تواند باعث ترکیدن رگ های خونی در سطح چشم و قرمز شدن آن شود.این عارضه در هر سنی ممکن است رخ دهد، اما با افزایش سن بیشتر ظاهر می شود. این حالت در نوزادان نیز دیده می شود که معمولاً به دلیل تغییرات فشار بدن نوزاد در بدو تولد است. خونریزی زیر ملتحمه یکی از شایع ترین و خفیف ترین عوارض بعد از عمل لیزیک است. قرمزی چشم باید بدون درمان ظرف یک تا سه هفته ناپدید شود. .

بیشتر بخوانید  علل و عوارض جبران ناپذیر خواب زیاد در دوران بارداری چیست ؟

رابطه

علت لکه های خون در چشم

یکی از شایع ترین دلایل قرمزی چشم و لکه های خونی در چشم است. خشکی چشم باعث تحریک و التهاب و قرمزی چشم می شود. خشکی چشم اغلب به دلیل کمبود رطوبت در طول زمان ایجاد می شود یا می تواند با نگاه کردن به صفحه نمایشگر ایجاد شود. اشک مصنوعی در درمان خشکی چشم موثر است. علاوه بر این، نوشیدن مایعات زیاد به حفظ رطوبت در بافت های بدن از جمله سطح چشم کمک می کند.

آلرژی چشم زمانی رخ می دهد که چشم ها در معرض مواد حساسیت زا مانند گرده یا شوره سر حیوانات قرار می گیرند. سلول های چشمی به نام ماست سل ها هیستامین و سایر مواد شیمیایی را آزاد می کنند که باعث التهاب می شود و منجر به خارش، قرمزی و آبریزش چشم می شود. اگر در طبیعت هستید و چشمانتان اشک می ریزد، ممکن است ورم ملتحمه آلرژیک فصلی داشته باشید. گرده درختان، چمن و چمن بدترین آلرژن ها هستند. وقتی میزان گرده در هوا زیاد شد، در خانه بمانید، پنجره ها را ببندید و تهویه هوا را روشن کنید. از عینک برای جلوگیری از ورود گرده به چشم استفاده کنید.

بسیاری از داروهای رایجی که افراد روزانه مصرف می کنند می توانند باعث ایجاد لکه خون در چشمانشان شوند. آنتی هیستامین ها، قرص های خواب، قرص های اضطراب و برخی مسکن ها از جمله ایبوپروفن باعث خشکی و قرمزی چشم و همچنین کاهش جریان خون در بافت های اطراف چشم می شوند. استفاده از اشک مصنوعی به کاهش این علائم کمک می کند و باید در مورد عوارض مصرف این داروها با پزشک خود مشورت کنید.

تغییرات یا عدم تعادل هورمونی پس از یائسگی یک عارضه شایع و خشکی و قرمزی چشم است. استفاده از نرم کننده های دور چشم، اشک مصنوعی یا کمپرس گرم می تواند در رفع این عارضه موثر باشد.

  • قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور خورشید
بیشتر بخوانید  آپومورفین چیست و چرا مصرف می شود؟

قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور خورشید بدون استفاده از عینک آفتابی مناسب باعث قرمزی چشم می شود. در این حالت چشم ها نیز دچار آفتاب سوختگی می شوند که پوست سر یا قرنیه را درگیر می کند. این مشکل بیشتر در افرادی رخ می دهد که اسکی یا قایق سواری می کنند و در معرض نور خورشید هستند. در این حالت سفیدی چشم قرمز می شود و چشم ها می سوزند. از عینک آفتابی مناسب استفاده کنید. در صورت بروز مشکل، استفاده از اشک مصنوعی می تواند علائم را کاهش دهد. بهتر است از قطره های بدون مواد نگهدارنده استفاده شود.

گاهی مویرگ های چشم در اثر ضربه یا استفاده از برخی داروها (ضد انعقادها) و … پاره می شوند. در این حالت خونریزی در زیر ملتحمه چشم رخ می دهد. در این حالت نقطه قرمز روی سفیدی چشم ها رنگ می شود. معمولاً برای این مشکل کار خاصی نمی توان انجام داد. این لکه به مرور زمان از بین خواهد رفت. این می تواند یک نگرانی بزرگ باشد، اما واقعاً یک مشکل دردناک یا خطرناک نیست.

  • گلوکوم حاد (آب سیاه)

آب سیاه در اثر فشار ناگهانی و زیاد داخل چشم ایجاد می شود. در این حالت علاوه بر قرمزی چشم، فرد احساس درد شدیدی می کند که با کاهش دید، سردرد، حالت تهوع و … همراه است. البته در برخی از گلوکوم ها چشم قرمز نیست و درد ایجاد نمی کند حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید. بسته به شرایط شما، پزشک درمان های لازم مانند قطره یا لیزر را برای تثبیت فشار چشم تجویز می کند.

******************************************

علل این بیماری چیست؟

اغلب، شکنندگی عروق زیر جلدی

بیشتر بخوانید  خواص دارویی و درمانی چای سبز با هل

افزایش فشار داخلی مانند عطسه، سرفه، استفراغ شدید، زور زدن

مالش شدید چشم ها

– بزن به چشم

– حذف تجهیزات سنگین

– فشار خون بالا

اختلالات انعقادی خون

عفونت های شدید چشم

اختلالات اشتها

مشکلات قلبی عروقی
لکه های خون روی چشم

******************************************

خونریزی زیر ملتحمه چگونه تشخیص داده می شود؟

معمولا وقتی افراد در آینه نگاه می کنند متوجه این عارضه می شوند و یا محیط آن را از وقوع آن مطلع می کند، برای ارزیابی این عارضه فرد نیاز به اندازه گیری فشار خون دارد و اگر علت آن ضربه چشم باشد. معاینات دقیق تر باید با لامپ شکاف (میکروسکوپ برای معاینه چشم) انجام شود.

******************************************

درمان این بیماری چیست؟

خونریزی زیر ملتحمه معمولاً نیاز به درمان خاصی ندارد و پس از 1 تا 3 هفته خود به خود برطرف می شود.بهتر است مصرف آسپرین، ایبوپروفن و داروهای مشابه قطع شود.هفته ها خون کاملا جذب شده و از بین می رود.

در طی مراحل بهبودی مانند خونریزی زیر جلدی ممکن است رنگ این لکه خون از قرمز به زرد و سبز تغییر کند.کمپرس آب گرم جذب خون را دو روز پس از شروع خونریزی تسریع می کند.بهتر است به بیمار بگویید که دو هفته بعدا برگردند تا مجددا معاینه شوند تا خونریزی بررسی شود، البته باید توجه داشت که در صورت عود خونریزی زیر ملتحمه، بیمار باید از نظر برخی بیماری های سیستمیک مانند فشار خون بالا و دیابت معاینه شود.

******************************************

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر خونریزی زیر ملتحمه با شرایط زیر همراه باشد، باید به چشم پزشک مراجعه کنید:

– چقدر دردناکه

– تغییرات بینایی مانند تاری دید، دوبینی

سابقه فشار خون بالا

سابقه اختلالات انعقادی خون

– آسیب به چشم و سر

وقوع خونریزی همزمان در هر دو چشم

******************************************

گردآوری شده توسط مجله اینترنتی تشویق

مرجان امینی


دیدگاهتان را بنویسید