به گزارش سلام نو به نقل از تجارت نیوز، شورای نگهبان لایحه رتبه بندی معلمان را روز سه شنبه به مجلس بازگرداند. نمایندگان باید روز یکشنبه در این لایحه تجدید نظر کنند.
حدود یک ماه از تصویب لایحه رتبه بندی معلمان در مجلس می گذرد. لایحه ای که معلمان سال ها منتظر تصویب و اجرایی شدن آن بودند. اما اکنون شورای نگهبان به آن اعتراض کرده و برای رفع ایرادات به مجلس برگردانده است.
معلمان بارها در شهرهای مختلف در اعتراض به عدم اجرای قانون رتبه بندی معلمان تجمع کرده اند. در صورت اجرایی شدن این لایحه حداقل حقوق معلمان هشت میلیون و 80 هزار تومان و حداکثر کمی بیش از 16 میلیون تومان خواهد بود. به عبارت دیگر حقوق معلمان از چهار به هشت میلیون تن افزایش می یابد.
اکنون شورای نگهبان برخی از مواد لایحه رتبه بندی معلمان را مغایر با موازین شرع و قانون اساسی دانست و این لایحه را برای رفع ایرادات به مجلس بازگرداند. اما گره اصلی عدم اجرای این قانون در تامین مالی است. یکی از ایرادات شورای نگهبان به این لایحه، بار مالی در نظر گرفته شده برای اجرای آن است. اما چه اتفاقی افتاد؟
دولت زیر بار مالی رتبه بندی معلمان نیست؟
علیرضا منادی سفیدان، رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در گفت و گو با تجارت نیوز، گفت: دولت اگرچه در مجلس اعلام کرده است که بار مالی انجام رتبه بندی معلمان را می پذیرد، اما اکنون آن را نمی پذیرد.
وی بودجه اجرای این قانون را تنها برای سال 1400 12 هزار و 500 میلیارد تومان عنوان می کند و می گوید: دولت مدعی است برای اجرای قانون رتبه بندی معلمان بیش از 12 هزار و 500 میلیارد تومان نیاز دارد. «محاسبات سازمان حسابرسی کشور را هم به آنها دادیم که اینطور نیست.
منادی سفیدان ادامه می دهد: شورای نگهبان حدود 20 روز است که این لایحه را برگزار می کند و دولت نامه ای مبنی بر پذیرش بار مالی اجرای قانون رتبه بندی ارائه نکرده است. پذیرش این بودجه به صورت شفاهی از سوی دولت در مجلس اعلام شد، در جلسه سران سه قوه نیز مطرح شد و رئیس جمهور نیز آن را پذیرفت. «الان نامه ای تهیه کرده اند اما مشخصاً معاون اول رئیس جمهور برای قبول بار مالی آن را امضا نکرده است.
روز یکشنبه نواقص حساب بررسی می شود
رئیس کمیسیون آموزش مجلس گفت: واقعیت این است که عده ای در این میان کار را سخت می کنند و توافقات دولت و مجلس را به هم می زنند. تمامی ابهامات این قانون قابل رفع است. متاسفانه دولت هنوز برای بار مالی خود نامه ای ننوشته است و اصل 75 قانون اساسی در مورد آن جاری است. روز یکشنبه کمیسیون آموزش مجلس را بررسی و با حضور نمایندگان شورای نگهبان و دولت، ابهامات را برطرف خواهیم کرد.»
با اجرای لایحه رتبه بندی معلمان، افزایش حقوق معلمان از آذرماه در نظر گرفته می شود. یعنی 6 ماه دیگر سال. از سوی دیگر واعظ سفید پیشتر گفته بود که 730 هزار معلم شامل این لایحه می شود. با احتساب حداقل افزایش چهار میلیون تومانی حقوق این تعداد معلم، حدود 17 هزار و 500 میلیارد تومان از بودجه 6 ماهه مورد نیاز است. یعنی حدود 5 تریلیون تن کسری بودجه!
حال باید دید دولت و مجلس چگونه این کسری بودجه را با اصل 75 قانون اساسی جبران خواهند کرد؟ (اصل 75 قانون اساسی: لوایح، پیشنهادها و اصلاحاتی که نمایندگان در مورد لوایحی که موجب کاهش درآمدهای عمومی یا افزایش مخارج عمومی می شود به تصویب می رسد و در صورت اطلاع از نحوه جبران کاهش درآمدها یا وجوه جدید قابل طرح در مجلس است). بود.)