اطلاعاتی در مورد داروهای قرص لوراتادین
با این قسمت از دلگرم کننده به روز باشید قرص لوراتادین و مصرف این دارو آن ها ملاقات می کنند.
قرص آنتی هیستامین لوراتادین
قرص لوراتادین هیچ اثر خواب آور ندارد و برای درمان یا کاهش علائم بیماری های آلرژیک استفاده می شود. قرص لوراتادین به راحتی به عنوان قرص های ضد حساسیت و ضد حساسیت به دست می آید.
عوارض قرص لوراتادین تاری دید با هرگونه تغییر در دید، گیجی، کندی ضربان قلب، افزایش حساسیت به نور خورشید، کهیر، عصبانیت و هیجان.
لوراتادین این یک مشتق از پیپریدین و یک آنتی هیستامین نسل دوم است. این یک مسدود کننده خاص گیرنده H1 است. واکنش های آنتی ژن-آنتی بادی باعث آزاد شدن هیستامین می شود که علائم ترشح هیستامین را مهار می کند. همچنین این داروها اثرات ضدالتهابی متفاوتی بر روی مدل های حیوانی و آزمایشگاهی داشتند.
البته هنوز اهمیت بالینی این موضوع مشخص نشده است. این دارو در شرایط آلرژیک که با علائمی مانند آبریزش بینی، کهیر و ورم ملتحمه همراه است بسیار موثر است. لوراتادین به میزان کمی از سد خونی مغزی عبور می کند، بنابراین برخلاف آنتی هیستامین های نسل اول باعث خواب آلودگی نمی شود.
همچنین برخلاف بسیاری از داروهای نسل اول، این دارو خاصیت آنتی کولینرژیک ندارد. لوراتادین اثر طولانی تری نسبت به داروهای قدیمی (نسل اول) دارد، بنابراین می توان آن را یک یا دو بار در روز استفاده کرد.
موارد و دوز لوراتادین
- درمان علامتی رینیت آلرژیک فصلی و درمان کهیر ایدیوپاتیک مزمن
- بزرگسالان و کودکان بالای 6 سال: 10 میلی گرم در روز.
- کودکان 2 تا 5 سال: 5 میلی گرم در روز.
- تنظیم دوز: در بزرگسالان و کودکان 6 سال و بالاتر و با اختلال عملکرد کبدی، کلیرانس کراتینین کمتر از 30 میلی لیتر در دقیقه 10 میلی گرم در روز یک روز در میان تجویز می شود. در کودکان 2 تا 5 سال هستند نارسایی کبد یا کلیوی، 5 میلی گرم در روز.
مکانیسم اثر قرص لوراتادین لوراتادین
اثرات آنتی هیستامینی این دارو به دلیل رقابت آن با هیستامین در اتصال به گیرنده H1 است. استفاده از آن در کاهش علائم آسم آلرژیک ممکن است نتیجه جلوگیری از اثر انقباضی هیستامین بر روی برونش ها در این بیماران باشد.
تداخلات دارویی قرص لوراتادین
داروهایی که متابولیسم کبد را در صورت مهار می کنند مصرف همزمان با لوراتادین آنها باید با احتیاط تجویز شوند.
عوارض قرص لوراتادین
داروهای شیمیایی بدون عارضه نیستند، بنابراین باید امکان واکنش های عجیب را به همه داد. اما احتمال برخی از این واکنش ها بیشتر است، بنابراین از عوارض جانبی اصلی دارو محسوب می شوند، اما در مورد لوراتادین ممکن است به عوارض زیر اشاره شود.
عوارض عصبی
این عارضه معمولا در مورد لوراتادین کمتر صادق است زیرا یکی از مهمترین مزایای لوراتادین به عنوان نسل جدید داروهای ضد حساسیت این است که عوارض عصبی کمتری نسبت به سایر داروهای این دسته دارد.
در هر صورت، واکنش هایی مانند سردرد، سرگیجه، خواب آلود برخی از افرادی که به این دارو حساس هستند، احساس خستگی بسیار خفیف، خستگی و کسالت را تجربه کرده اند.
عوارض گوارشی
اگر بخواهیم از عوارض گوارشی صحبت کنیم، می توان به مواردی مانند تهوع، استفراغ، نفخ، یبوست، اسهال و… اشاره کرد که البته این عوارض به اندازه عصبی نگران کننده نیستند و پس از مدتی از بین می روند.
عوارض کبدی
افرادی که از بیماری های کبدی رنج می برند بیشتر در مصرف این دارو دچار مشکل می شوند زیرا متابولیسم این دارو در کبد انجام می شود و بیماران مبتلا به کبد دچار عوارض ناخواسته ای مانند خواب آلودگی شدید می شوند که باید با پزشک مشورت شود.
شایع ترین عوارض جانبی لوراتادین است
- سردرد
- احساس خستگی و خواب آلودگی
- درد شکم و استفراغ
- دهان خشک
- احساس عصبانیت یا بیش فعالی
با توجه به مطالب فوق قرص لوراتادین از جمله داروهایی است که برای درمان سرماخوردگی تجویز می شود. اما استفاده از این دارو بدون نظر پزشک می تواند علائم بیماری را بدتر کرده و سلامتی را به خطر بیندازد.
شربت لوراتادین 5 میلی گرم / 5 میلی لیتر
اطلاعات دیگر:
- طبقه بندی فارماکولوژیک: آنتی هیستامین سه حلقه ای.
- طبقه بندی درمانی: آنتی هیستامین ها.
- طبقه بندی مصرف در بارداری: رده B
ملاحظات ویژه
هیچ مدرکی دال بر سوء مصرف مواد مخدر یا اعتیاد وجود ندارد.
دارو باید در جای خشک و خنک و دور از گرما و نور مستقیم خورشید نگهداری شود.
توصیه های بیمار
- دارو را حداقل دو ساعت بعد از غذا با معده خالی مصرف کنید و حداقل یک ساعت پس از مصرف دارو از خوردن خودداری کنید.
- دارو را فقط یک بار در روز مصرف کنید. در صورت تداوم یا بدتر شدن علائم به پزشک خود اطلاع دهید.
- قبل از انجام تست های حساسیت پوستی، مصرف دارو را به مدت چهار روز قطع کنید.
- مصرف در سالمندان: افراد مسن نسبت به اثرات داروهای CNS حساس تر هستند. مصرف دارو باید با دوزهای کمتر شروع شود.
- مصرف در کودکان: ایمنی و اثربخشی دارو در کودکان زیر 2 سال ثابت نشده است.
- مصرف در دوران شیردهی: لوراتادین به راحتی در شیر دفع می شود. آنتی هیستامین ها در زنان شیرده منع مصرف دارند.
نحوه مصرف لوراتادین
لوراتادین اغلب به صورت خوراکی یک بار در روز تجویز می شود. دستورالعمل های روی بسته را با دقت بخوانید. لوراتادین را دقیقاً همانطور که پزشک توصیه کرده مصرف کنید و از تغییرات دلخواه دوز خودداری کنید.
این قرص ها معمولا در بسته های 20 تایی موجود هستند. لوراتادین به راحتی از طریق دستگاه گوارش جذب می شود و در عرض یک تا سه ساعت پس از مصرف شروع به بهبود می کند و اوج لوراتادین معمولاً حدود 8 تا 12 ساعت پس از مصرف است که بیمار به وضوح اثرات آن را احساس می کند.
بیشتر بخوانید:
موارد مصرف و عوارض شربت لوراتادین
موارد مصرف و عوارض داروی ضد حساسیت دسلوراتادین