بیوگرافی ماریا کوری
ماری کوری در سال 1867 ماریا اسکلو دووسکا در ورشو لهستان به دنیا آمد. او در 19 سالگی برای تحصیل در رشته شیمی به پاریس رفت. در آنجا با یک فیزیکدان جوان فرانسوی به نام پیر کوری آشنا شد و همین آشنایی منجر به ازدواج او شد.
ماری کوری در سال 1867 ماریا اسکلو دووسکا در ورشو لهستان به دنیا آمد. او در 19 سالگی برای تحصیل در رشته شیمی به پاریس رفت. در آنجا با یک فیزیکدان جوان فرانسوی به نام پیر کوری آشنا شد و همین آشنایی منجر به ازدواج او شد. او زمانی که پیر کوری را در سال 1895 در یک انبار چوبی کوچک که در آن آزمایشگاه داشت شروع به کار کرد در آزمایشات عملی خود با الکتریسیته به پیر کوری کمک کرد.
این عنصر هنوز کشف نشده است، اما هانری بکرل، محقق پاریسی و فیزیکدان فرانسوی، در آن زمان کشف کرد که عنصر شیمیایی اورانیوم پرتوهای نامرئی تابش ساطع می کند. صبح روز بعد، او به طور تصادفی یک قطعه کوچک فلز اورانیوم را به زمین انداخت. او متوجه شد که صفحه سیاه شده است، درست مثل اینکه نور را می بیند. واضح بود که عنصر اورانیوم پرتوهایی را منتشر می کند که از کاغذ سیاه می گذرد و به صفحه می رسد. فیلم تأثیر داشت.
بکرل این فرآیند را با ماده معدنی به نام (Pitch-blende) تکرار کرد که یک سنگ آهک سخت و سیاه است که از آن اورانیوم استخراج می شود. بنابراین باید علاوه بر عنصر اورانیوم، عنصر رادیواکتیو دیگری نیز در سنگ وجود داشته باشد. او فرض می کرد که با خانواده ای نابینا است که با او دوست بودند. پیر کوری در آن زمان فیزیک تدریس می کرد، اما از تمام وقت آزاد خود برای کمک به زنان در آزمایشات خود استفاده می کرد.
مدیر مدرسه بدنه انباری فرسوده در کنار حیاط مدرسه به آنها داد، این انبار فضایی بود که می توانستند مجانی داشته باشند، بنابراین آن را پذیرفتند، مرحله بعدی تهیه سنگ سیاه بود. اگر می خواستند بخرند خیلی گرون می شد.
آنها بی ارزش هستند زیرا خانواده کوری به دنبال اورانیوم نبودند، بلکه یک عنصر ناشناخته جدید بودند، آنها زباله ها را دقیقاً همان چیزی را که نیاز داشتند پیدا کردند، آنها را با مواد شیمیایی مخلوط کردند و در یک کوره چدن قدیمی گرم کردند.
دود سیاه غلیظ و خفه کننده ای که از دیگ بیرون می آمد تقریباً آنها را خفه می کرد و اشک از چشمانشان جاری می شد. (با نگاهی به نتهای آزمایشگاهی ضخیم ماری و کوری، معلوم میشود که هر دوی آنها بکلر یا اورانیوم را از 16 دسامبر 1897 مطالعه کردند. در ابتدا، ماری دقیقاً این کار را انجام داد، اما از 5 فوریه 1898، پیر نیز به اندازهگیری پیوست. و بررسی نتایج پرداخت این دو مرد عمدتاً شدت پرتوهای مواد معدنی و نمک های مختلف اورانیوم و اورانیوم فلزی را اندازه گیری کردند.
در نتیجه تجربیات فراوان، ترکیبات اورانیوم کمترین میزان رادیواکتیویته را داشتند. اورانیوم فلزی رادیواکتیوتر از آنها بود و ماده معدنی اورانیوم معروف به اورانیوم بالاترین رادیواکتیویته را داشت.به گزارش پاریس ساینس، در 14 آوریل، کاربران با همکاری شیمیدان فرانسوی لیمون به جستجوی یک عنصر ناشناخته پرداختند.
نتیجه ارزشمند این کار سخت فقط چند قطره از ماده ذخیره شده در لوله های آزمایشگاهی بود که در نتیجه این کار سخت در زمستان اول ماریا کوری دچار نوعی عفونت و ذات الریه شد.گلدان ها در آزمایشگاه سال بعد اولین دخترش ایرن به دنیا آمد که اهل لهستان بود.
آنها آن را پولونیوم نامیدند و دومین عنصر مهم رادیوم نام داشت که از کلمه لاتین radius به معنای پرتو الهام گرفته شده بود. در 26 دسامبر 1898 (5 دسامبر 1277)، اعضای آکادمی علوم پاریس از گزارشی تحت عنوان “درباره مواد بسیار رادیواکتیو موجود در پس زمینه” مطلع شدند و این روز، تاریخ تولد رادیوم است.
ظهور رادیوم در بین عناصر رادیواکتیو طبیعی تقریباً بلافاصله نشان داد که برای بسیاری از چیزها مناسب ترین عنصر رادیواکتیو است و به زودی مشخص شد که رادیوم نیمه عمر نسبتاً طولانی (1600 سال) تا زمان شناسایی و کسب انرژی اتمی دارد. و بنابراین آنها می توانند وام هایی را که برای کارهای تحقیقاتی طولانی خود گرفته بودند، بازپرداخت کنند.
پیر کوری در سال 1906 در 47 سالگی در یک تصادف رانندگی درگذشت. مادام کوری پس از مرگ همسرش به تحصیل ادامه داد و در سال 1910 موفق به تولید رادیوم خالص شد. بار برنده جایزه نوبل شد (ماری کوری تنها فردی است که دوباره این جایزه ارزشمند را دریافت کرد، به جز لینوس پاولینگ (برنده جایزه نوبل شیمی در سال 1954، برنده جایزه صلح نوبل در سال 1962.) کوری در 4 ژوئیه درگذشت. 1934، در سن بیست و هشت سالگی، پس از مرگ شوهرش در سن 67 سالگی.
مهمترین دستاورد در تشخیص نابینایی این واقعیت است که اشعه رادیوم می تواند بافت زنده را از بین ببرد.بسیاری از بیماران سرطانی که با موفقیت درمان شده و از مرگ نجات یافته اند، زندگی و سلامتی خود را مدیون کار ایثارگرانه و خستگی ناپذیر و انگیزه بالای این زن بی نظیر هستند.
منبع: آکاایران