دانشمندان لهستانی ژنی را کشف کردند که خطر ابتلا به بیماری شدید عروق کرونر قلب و مرگ ناشی از آن را دو برابر می کند. تخمین زده می شود که حدود 10 درصد اروپایی ها و یک چهارم جنوب آسیایی ها حامل این ژن هستند. این کشف که نتیجه یک مطالعه 18 ماهه بر روی 1500 بیمار مبتلا به بیماری عروق کرونر قلب است، می تواند به شناسایی سریعتر افراد در معرض خطر کمک کند.
سخنگوی دانشگاه بیالیستوک در لهستان که سرپرستی این مطالعه را بر عهده داشت، گفت: از زمان شیوع بیماری عروق کرونر قلب، ما در تلاش بوده ایم تا بفهمیم چرا برخی از افراد هیچ علامتی ندارند و برخی در تلاش برای مرگ هستند. «به لطف نتایج این تحقیق، به تدریج به پاسخ این سؤال نزدیک می شویم.
محققان دریافته اند که بعد از تفاوت در سن، چاقی و جنسیت (برای مردان خطرناک تر)، تفاوت های ژنتیکی چهارمین معیار بیماری عروق کرونر قلب است. این معیار می تواند منجر به علائم شدید یا حتی کشنده بیماری عروق کرونر قلب شود و می تواند حتی خطرناک تر از بیماری عروق کرونر قلب باشد.
چه کسی این ژن را دارد؟
به گزارش بلومبرگ، محققان تخمین می زنند که حدود 14 درصد از مردم لهستان و 8 تا 9 درصد از مردم در سراسر اروپا این ژن را در بدن خود دارند. علاوه بر این، حدود 27 درصد از مردم آسیای جنوبی حامل این ژن هستند. رئیس این پژوهش اظهار داشت: به دلیل تفاوت زیاد این ژن در بین مردم، فعلاً نباید نتایج این تحقیقات را به همه کشورها تعمیم داد.
در نتیجه این مطالعه، یک معیار مهم در خطر مرگ ناشی از کرونا کشف شد. یک آزمایش ژنتیکی مناسب باید برای شناسایی افرادی که حامل این ژن هستند طراحی شود. طراحی این آزمایش ها می تواند ماه ها طول بکشد و گام بسیار مهمی در مبارزه با تاج گذاری است.