طراحی پارچه و لباس


برای ادای احترام و تجلیل از شاعران، نویسندگان، دانشمندان و وزیران، لباس های دوخته شده ای به نام عبا دریافت می کردند. برای تنبیه مجرمان، لباس‌های نامناسب می‌پوشیدند، کلاه‌های خنده‌دار به سر می‌گذاشتند و با پای پیاده یا سواره در شهر می‌رفتند. حتی وقتی می خواستند در مورد قدیمی ترین و باتجربه ترین قهرمان ها صحبت کنند، می گفتند فلانی پیشگام است، یعنی یک تی شرت دیگر یا لنگش را زودتر در سالن پاره کرده است.

طراحی پارچه و لباس

طراحی پارچه و لباس

به عبارت دیگر، پوشاک در طول تاریخ همواره بیانگر فرهنگ، قومیت، شخصیت و جایگاه یک فرد بوده و از این رو دارای ارزش و اهمیت فراوانی بوده و به همین دلیل ضروری است. طراحی پارچه و لباسارزش زیادی داشت زیرا این منطقه از یک سو نقش مهمی در حفظ فرهنگ و ملیت یک کشور دارد و از سوی دیگر می تواند بهترین، راحت ترین و کاربردی ترین لباس ها و پارچه ها را برای مردم کشور به ارمغان بیاورد. جامعه. رشته طراحی پارچه و لباس این رشته از هنرهای کاربردی است که دارای سه جهت طراحی لباس، طراحی پارچه و طراحی پارچه است.

طراحی پارچه و لباس

گرایش طراحی لباس:
این گرایش دو شاخه اصلی دارد: گلدوزی یا سنگ تراشی و صنعت، شاخه خیاطی به طراحی و دوخت لباس برای افراد مختلف می پردازد و شاخه صنعت که کاربردی تر است به قسمت های مختلفی تقسیم می شود که می توان به موارد ذکر شده تقسیم کرد. لباس زنانه، مردانه و غیره. به عبارت دیگر گرایش طراحی لباس او طراحی کاربردی و طراحی مد از جمله طراحی لباس که شامل طراحی لباس های تجاری و گروه های اجتماعی مختلف مانند ورزشکاران، سه شاخه ارتش و امثال آن می باشد را آموزش می دهد. در این قسمت طراح خلاقیت خود را با کار خود به نمایش می گذارد تا افراد دیگر نیز از این طرح جدید ایده بگیرند و آثار جدیدی را به بازار عرضه کنند.

بیشتر بخوانید  آدرس و تلفن شعبه های اداره ثبت احوال در سنندج و حومه

طراحی پارچه و لباس

دروس این رشته در طول تحصیل:
درس های رایج در مورد گرایش های مختلف طراحی پارچه و لباس:
مبانی هنرهای تجسمی، کارگاه طراحی پایه، کارگاه عکاسی پایه، هنر و تمدن اسلامی، آشنایی با هنر در تاریخ، آشنایی با هنر سنتی ایران، هندسه الگو در صنایع دستی ایران، خوشنویسی و طراحی خوشنویسی پارچه و لباس سنتی ایران، پارچه شناسی، کارگاه طراحی پارچه مقدماتی، کارگاه طراحی چاپ مقدماتی، کارگاه طراحی لباس مقدماتی، آشنایی با هنر معاصر، انسان، طبیعت و طراحی.

طراحی پارچه و لباس

دوره های تخصصی گرایش طراحی لباس:
تاریخچه لباس در ایران و جهان، کارگاه تخصصی طراحی، کارگاه خیاطی، کارگاه طراحی و آماده سازی، کارگاه طراحی لباس، انسان، طبیعت و طراحی، تحقیق (طراحی لباس)، طراحی نهایی و پایان نامه.

طراحی پارچه و لباس

گرایش طراحی چاپ پارچه:
در طرح چاپ پارچبله، دانش آموزان نحوه طراحی پارچه های بافته را یاد می گیرند. در طراحی چاپ روی پارچه، از نظر رنگ، طرح با گزارش مواجه است. رپورتاژ به این معناست که طراح طرح را بر روی پارچه به گونه ای تکرار کند که این تکرار اهمیتی نداشته باشد، یعنی طراح با توجه به نوع، تراکم پارچه، رنگ و میزان رنگ یا پارچه موجود در پارچه یا آبی. هم نوع چاپ روی پارچه که می تواند چرخشی، ابریشم، غلتکی یا چاپ مدرن باشد. او طرح خود را ارائه می دهد.

طراحی پارچه و لباس

دوره های تخصصی چاپ پارچه:
علوم تخصصی نساجی، تاریخ منسوجات و منسوجات، کارگاه رنگرزی، سیر تحول صنایع دستی در جهان، کارگاه طراحی چاپ، تحقیق (چاپ روی پارچه)، طراحی نهایی و پایان نامه.

طراحی پارچه و لباس

روند طراحی بافت پارچه:
بافت پارچه با طرح و بافت پارچه سروکار دارد. به عبارت دیگر دانشجویان این رشته با طراحی بافت پارچه هایی که ساختار آن از تاروپود است آشنا می شوند. طرح پارچه دانشجویی برای ارائه طرحی جدید با تاروپود پارچه بازی می کند و در این راستا لازم است انواع بافت را بشناسید تا بتوان با توجه به هر نوع کاربرد طرح مورد نظر را ارائه داد. به عنوان مثال پارچه طراحی شده برای مبلمان اداری از نظر جنس، طرح و رنگ با پارچه مبلمان منزل متفاوت است.

بیشتر بخوانید  نام های پسرانه افغانستانی که با ت شروع می شوند + معنی

طراحی پارچه و لباس

دوره های تخصصی بافت پارچه:
منسوجات تخصصی، تاریخ منسوجات، کارگاه رنگرزی، سیر تحول صنایع دستی در جهان، کارگاه طراحی بافندگی، پژوهشی (پارچه بافی)، طراحی نهایی و پایان نامه.

طراحی پارچه و لباس

مهارت های مورد نیاز:
دانشجوی رشته طراحی پارچه و لباس باید با هنرهای تجسمی آشنا بوده و دارای خلاقیت و بینش هنری باشد. داوطلبان باید بدانند که رشته طراحی پارچه و لباس، رشته کاربردی یعنی هدف این رشته است. طراحی اولیه پارچه و لباس آفرینش هنری را حفظ می کند و در نهایت محصول هنرمند باید در قالب تولید انبوه وارد بازار شود. به همین دلیل هنرمندانی که فقط برای حواس خود طراحی می کنند در این زمینه موفق نیستند و بهتر است رشته نقاشی را انتخاب کنند.

طراحی پارچه و لباس

مشاغل در ایران:
امروزه صنعت گران دریافته اند که باید به اصول علمی احترام گذاشت طراحی و رنگ آمیزی تا بتواند در بازار رقابت کند. به عنوان مثال، شرکت های خودروسازی به دنبال سازندگان الگو و طراحان پارچه پارچه برای روکش صندلی خودرو هستند. بازار مشاغل طراحی لباس نیز بسیار خوب است و حتی اگر فارغ التحصیل او جذب سازمان ها و مراکز خصوصی و دولتی نشود، می تواند با سرمایه کمی برای خود کار کند.


دیدگاهتان را بنویسید