چگونه نان قاتل در خانه درست کنیم؟
قاتلاما یکی از نان های خوشمزه ترکمنی است که در دسته شیرینی ها نیز قرار می گیرد. ترکمن ها این نان را از مواد بسیار ساده و سبک درست می کنند. البته این شیرینی به دلیل طعم و سهولت در پخت و همچنین در دسترس بودن مواد مورد استفاده در تهیه کیلر، به عنوان میان وعده نیز تهیه می شود. کیلر را می توان بدون نیاز به تجهیزات پیشرفته پخت و پز در منزل و در مدت زمان کوتاهی تهیه کرد.
مواد لازم برای تهیه قاتل
- 5 کیلوگرم آرد
- 5 عدد تخم مرغ
- بکینگ پودر 2 قاشق غذاخوری
- 5 کیلوگرم روغن
- به میزان لازم نمک اضافه کنید
طرز تهیه نان کشنده مرحله به مرحله
۱- ابتدا آرد را ورز دهید آب + آرد + بکینگ پودر + نمک + تخم مرغ به مقدار کافی آب کنید سپس به خمیر اضافه کنید و در آخر خمیر را به مدت ۵ دقیقه بگذارید.
2- خمیر آماده شده را تکه تکه کنید تا هر تکه تبدیل به یک نان شود.
3- تکه های خمیر را به صورت ورقه های نازک در می آورند.
4- خمیرهای لمینت که به صورت دایره کامل هستند روی هم چیده شده و بین ورقه ها روغن مالیده می شود. تعداد این ورقه های نازک خمیر به ضخامت نهایی خمیر بستگی دارد و به تشخیص خانم خانه دار می باشد. این خمیر ضخیم دایره ای را به شکل مستطیل های بزرگ برش دهید، سپس با دست پهن کنید و تکه های مستطیلی خمیر را دور هم بپیچید.
5 – در این مرحله خمیر چند لایه در روغن داغ پخته می شود.
6 – بعد از تهیه کیلر بلافاصله شکر بپاشید تا شیرینی شکر در تمام لایه ها گرفته شود.
نکات طلایی برای پخت قاتل ترکمن
- برای بزرگتر شدن آرد می توانید از بکینگ پودر هم استفاده کنید. البته با استفاده از آب و شیر خمیر نرم می شود و دیگر نیازی به استفاده از بکینگ پودر نیست.
- در طرز تهیه کتلامای ترکمنی و حتی پخت نان های دیگر حتماً آرد را دو بار الک کنید.