سبیل بلند کرد:
عبارت فوق کنایه از ارتشاء و به عبارتی مسئولیت است.
اصطلاحات زیادی برای ربا و رشوه وجود دارد که معروف ترین آنها ضرب المثل فوق و اصطلاح الاغ است.
در برخی از کتب تاریخی آمده است که فرستادگان خسرو پرویز پادشاه ساسانی که چون به خدمت پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله آمدند همه سبیل داشتند گفتند: من مانند مردم فهو هستم. به همین دلیل مسلمانان از آن تاریخ سبیل خود را کوتاه کرده و ریش خود را اضافه کرده اند.
در عهد صفویه بازار سبیل دوباره رونق گرفت و سلاطین صفوی به دلیل انتساب به شیخ صفی الدین اردبیلی خود را عارف و صوفی می دانستند، از این رو لقب مرشد کامل را به خود اختصاص می دادند، از این رو اغلب سبیل های کرکی و کلفت می پوشیدند. هم پیروان و هم پیروان خود را تشویق کردند. کسانی که سبیل های بلند و پف دار داشتند باید روزی چند بار تمیز و اصلاح می کردند، زیرا اگر معطل و مدارا می کردند سبیل هایشان آویزان می شد و هیبت و زیبایی را که توجه دیگران را به خود جلب می کرد از دست می دادند.
سبیل های ضخیم و کلفت را هنگام وصل و صیقل به هم وصل می کردند که با دست می مالیدند و می مالیدند.
آنهایی که قدرت و توانایی کافی نداشتند خودشان این کار را کردند، اما رهبران و ثروتمندان افرادی داشتند که سبیل هایشان را روغن کنند. کار سبیل کشی این بود که در لحظات خاصی که صاحب سبیل جشن می گرفت یا می خواست به مهمانی برود کار می کرد و با روغن مخصوص سبیل را جلا می داد و زیبا می کرد.
بدیهی است که اگر موفق می شد سبیل خود را به خوبی چرب کند صاحب سبیل مسرور و خوشحال می شد و در این لحظه صاحب سبیل هر کاری می خواست انجام می داد.
این گونه بود که تصورات رایج شد و کم کم رایج شد: سبیل را چرب کن، سبیل را چرب کن، سبیل را چرب کن و مانند آن.
در
در
ضرب المثل های زیبا در مورد شهر و کشور خود را در قسمت نظرات بنویسید ….
ممنون از دنیا…
مجموعه: مجله اینترنتی تشویقی
ضرب المثل های ایرانی ضرب المثل های باستانی ایرانی گنجینه ضرب المثل های ایرانی ضرب المثل های قدیمی آشنایی با تمام ضرب المثل های ایرانی ضرب المثل های ایرانی ضرب المثل های ایرانی داستان ضرب المثل های معروف ضرب المثل های ایرانی با خط فارسی