بحث بر سر ذرت مسموم چیست؟


ماجرای ذرت آلوده چیست؟

در اوایل تابستان 96 چند واردکننده دولتی و خصوصی حدود 500 هزار تن ذرت وارد کردند که بعدها مشخص شد حدود 125 هزار تن آن آلوده به سمی به نام آفلاتوکسین است.

سازمان استاندارد اجازه صادرات کالا را نمی دهد و در نهایت دو گزینه باقی می ماند: صادرات یا انهدام; از بین بردن کالا هزینه زیادی دارد و بهترین راه صادرات کالا به کشورهایی است که استانداردهای متفاوتی در این زمینه دارند. الان ولی اینجوری و اونجوری اجرا نشده.

داستان ذرت آلوده، از 14 اسفند 1396 با خبر مسئولان در بندر امام خمینی (ره) استان خوزستان مبنی بر کشف و ضبط 126 هزار تن ذرت آلوده در گمرکات این استان آغاز شد. در این خبر آمده است که بیشتر ذرت آلوده توسط 17 واردکننده از بخش خصوصی و دولتی از برزیل وارد شده و پس از تایید آلودگی توسط اداره استاندارد استان، انبارهای این ذرت پلمب شد.

اما پس از آن، آشکارا فشار زیادی از سوی واردکننده برای ترخیص محموله وجود داشت. به عنوان مثال، مسلم بیات، معاون ارزیابی کیفی سازمان ملی استاندارد در دی ماه ۱۳۹۵ در جلسه اتاق بازرگانی تهران برای جلوگیری از ورود این ذرت آلوده گفت: «به ذرت آلوده و حتی در حد بالا می رسیم. سطوح، سوگند یاد می کنیم که اگر این اقدام به قیمت از دست دادن موقعیت ما باشد، آن را از دست نخواهیم داد.”

پس از دعواهای فراوان اما زمانی که امیر خجسته نایب رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس از تحویل 140 هزار تن ذرت آلوده در انبارها خبر داد، موضوع برملا شد.

کاظم پالیزدار مشاور معاون اول رئیس جمهور و منشی ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی در توییتر دستور رئیس جمهور در مورد ذرت آلوده را اعلام کرد.

پیروزبهت رئیس سازمان ملی استاندارد ایران نیز در گفت و گو با خبرگزاری صداوسیما درباره آلودگی این ذرت ها گفت: یک کشتی با این محموله در سال 95 در بندر امام خمینی پهلو گرفت و یکی از مشکلات با ذرت وارداتی از برزیل آفلاتوکسین در سراسر جهان است، میزان استاندارد لبنیات و مواد غذایی گوشتی 5 “ppb” است، اما در این محموله 120000 تنی، میزان سموم بالاتر از استاندارد و بالاتر از 5 “ppb” است.

دو هزار آزمایش روی یک محموله ذرت انجام شد و نتایج آزمایش ها نشان داد که این محموله برای سلامت انسان مضر است و سه سال پس از توقف محموله در ورودی کشور، میزان سم آن افزایش یافت.

بیشتر بخوانید  عاشقانه ی مهدی پاکدل و همسر دومش رعنا

وزیر کشور نیز در این زمینه گزارش لازم را به رئیس جمهور ارائه کرد و در پایان رئیس جمهور با توجه به اهمیت این موضوع برای سلامت مردم خاطرنشان کرد در صورت عدم بازگشت کالا باید معدوم شود.

افزایش تعداد ذرت آلوده

اما جالب است که امیر خجسته، نماینده پیگیر این موضوع، در ۲۸ مرداد میزان ذرت آلوده را از ۱۴۰ هزار تن به ۵۰۰ هزار تن رساند و کل واردات آن را به شرکت های دولتی نسبت داد.

وی 491 هزار تن ذرت آلوده به آفلاتوکسین را 13 شرکت دولتی با 35 میلیون دلار ارز از سوی بانک مرکزی در سال 95 مقصر دانست و گفت: از این 491 هزار تن ذرت آلوده، 350 هزار تن به کشور وارد شده است. . متأسفانه باید بگویم هر حیوانی که از این ذرت استفاده می شود شیر و لبنیات آنها به این سم آلوده می شود زیرا ذرت وارداتی فاقد گواهی بهداشت برزیل سازمان بین المللی SGS است.

حمید ورناصری، مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام در پاسخ به این سخنان گفت: این واردات حدود سه سال پیش و حدود 140 هزار تن بوده و توسط بخش خصوصی انجام شده و ربطی به وزارت جهاد کشاورزی ندارد. و شرکت پشتیبانی امور دام».

اما امیر خجسته در ادامه این بحث افزود: گمرک بندر امام خمینی یک بندر و گمرک کاملا دولتی و شبه دولتی است و تنها شرکت های دولتی و شبه دولتی حق واردات و گمرک کالا از این بندر و گمرک آن را دارند.

بر این اساس، شرکت‌های واردکننده ذرت آلوده دولتی یا شبه دولتی بودند و شرکت پشتیبانی امور دام که زیر مجموعه وزارت جهاد کشاورزی و کاملا دولتی است، یکی از شرکت‌های واردکننده ذرت آلوده بود. به زمین

شرکت دامپروری در تاریخ 5 آذر 95 حدود 66 هزار تن ذرت آلوده را به شماره 21290664 از طریق گمرک بندر امام وارد کرد که از این میزان 66 هزار تن، بیش از 33 هزار تن رها شده و مابقی رها شده است. فرد مبتلا توسط شرکت پشتیبانی امور دام پاکسازی و وارد کشور شد.

همچنین لازم به ذکر است که بیش از 33 هزار تن ذرت آلوده توسط شرکت پشتیبانی امور دام با شماره اظهارنامه بارنامه 294488 از تاریخ 20 اردیبهشت 1396 وارد شده و رها و به مزرعه تحویل داده شده است.

بیشتر بخوانید  زلزله شیراز خسارت جانی نداشت

در نهایت گمرک اعلام کرد: در سال 95، 513 هزار تن ذرت علوفه ای متعلق به 9 شرکت بزرگ واردکننده این محصول به انبارهای بندر امام خمینی وارد شد که 20 هزار تن آن توسط اداره استاندارد بندر به گمرک گزارش شد. سم آفلاتوکسین استاندارد و آلوده آزاد می شود و از خروج کالا جلوگیری می شود.

مابقی کالا به میزان 493 هزار تن ذرت علوفه ای در 13 فقره اظهارنامه نهایی واردات به گمرک اظهار می شود. متعاقباً گمرک بندر امام خمینی (ره) از سازمان دامپزشکی نسبت به ترخیص محموله های مذکور مطابق ضوابط و مقررات جاری از گمرک استعلام و از سوی سازمان های مذکور مجوز ترخیص 368 هزار تن ذرت علوفه ای صادر شد. خمینی آزاد می شود. طبق اعلام اداره استاندارد 125 هزار تن ذرت علوفه ای به دلیل عدم رعایت استاندارد گزارش نشده و آلوده به سم آفلاتوکسین اعلام شد.

گمرک با استناد به نظر استاندارد و انقضای مهلت قانونی کالا در مجموع 145 هزار تن ذرت آلوده به سازمان جمع آوری و فروش اموال استان خوزستان اظهارنامه متروکه صادر می کند.

در حال حاضر امکان ورود این کالاها به کشور وجود ندارد و با دستور رئیس جمهور امکان ورود کالا به کشور وجود ندارد.

حتی مهدی میراشرفی، رئیس کل گمرک کشور نیز گفت: با تاکید بر اینکه ذرت آلوده به هیچ وجه وارد کشور نمی شود، گفت: برای آسایش مردم هر کشوری که این محموله ذرت را به عنوان علوفه می پذیرد راه اندازی کرده ایم. لحظه “ورود محموله به بنادر آن کشور به کنسولگری یا سفارت ایران جهت ارسال تاییدیه ورود و تخلیه در آن کشور به کلیه گمرکات ایران.

صادرات این ذرت را می توان انجام داد زیرا برخی کشورها این میزان آلودگی را برای مصرف دام می پذیرند اما طبق استانداردهای بین المللی حفظ نباتات اگر کشوری به این ذرت برای احیا یا فرآورده های جانبی نیاز داشته باشد باید خارجی باشد. از وضعیت آلودگی ذرت آگاه باشید.

ظاهراً خریدی برای این موضوع پیدا شده و حتی یکی از خبرگزاری ها مدعی شده است که سازمان اموال استان خوزستان کالاهای موجود را که آلوده به اق. ش; برای بازگشت از کشور تعیین شده است.

اما در جلسه اخیر کمیسیون اصل 90 اعلام شد که خریدار پیدا شده برای این ذرت های آلوده گفته است که به دنبال دو کشتی با ظرفیت بالا است تا کالاهای خریداری شده را از منطقه ما خارج کند و به دلیل اینکه به دنبال مقصد مناسبی است. تحریم ها.امور اطلاعاتی.

بیشتر بخوانید  بیوگرافی + عکس جدید از اینستاگرام کیمیا گیانی 2017

گزینه امحا برای این ذرت ها هم گزینه مناسبی نیست چرا که امحای این ذرت های آلوده بیش از 200 میلیارد تومان هزینه دارد و حمل کالاهای آلوده بین 700 تا 1000 روز و 7000 کامیون سنگین زمان می برد در حالی که برآورد می شود. فضای کافی برای از بین بردن آلودگی های محیطی با سوزاندن این محصول وجود ندارد.

مشکل دیگر در این مورد بحث پول است. این ذرت ها با اعتبار اسنادی یا اعتبار اسنادی خریداری شده و اکنون بانک ها طرف آن هستند و پول خود را می خواهند و هر آنچه مربوط به این ذرت باشد منوط به تایید بانک ها است.

اما واکنش ربیعی به ذرت آلوده

آخرین خبر در این زمینه در دولت این است که علی ربیعی سخنگوی دولت در نشست خبری خود گفت: 120 هزار تن ذرت آلوده به بو شده و دستور بررسی آن صادر شد.

در سال 95، بخش خصوصی 100 هزار تن ذرت وارد کرده است، اما نمی توانم شرکتی را نام ببرم که متعلق به بخش خصوصی باشد. میزان سموم آفلاتوکسین است که هر کدام استاندارد خاصی دارند و استاندارد سازمان استاندارد سخت گیرتر است و تفاوت این دو استاندارد 16 یا 14 واحد است.

واحد سازمان دامپزشکی 20 ppm بود که تفاوت قابل توجهی دارد، اما آنچه ملاک ما بود سازمان استاندارد بود و این سازمان معتقد است که باید برگردانده شوند یا معدوم شوند. بنابراین ورود و ترخیص کالا از گمرک در کشور ممنوع است. اکنون نظر دیگری وجود دارد که آنها باید به تولید الکل مربوط باشند. بنابراین ذرت، گندم یا هر چیز دیگری از واردات نباید وارد کشور شود و استاندارد ما در این زمینه سختگیرانه است.

در نهایت اما مدتی است که این محموله در اختیار سازمان اموال اموال بوده و سازمان هنوز تصمیم نهایی در مورد این محموله را نگرفته است اما گزارش های سازمان حاکی از عدم ورود محموله به کشور است. از طریق مزایده در این سازمان تصمیم نهایی گرفته نشده است.


دیدگاهتان را بنویسید