عفونت باکتریایی: ۱۰ عفونت باکتریایی رایج و روشهای طبیعی درمان آنها
باکتری ها موجودات میکروسکوپی تک سلولی هستند که تقریبا همه جا یافت می شوند و در هر منطقه و شرایط آب و هوایی زندگی می کنند. برخی باکتری ها در هوا و برخی در آب یا خاک . باکتری در داخل یا سطح خارجی گیاهان و در درون بدن و یا روی پوست حیوانات و انسانها زندگی می کند . کلمه باکتری معمولا ذهنیتی منفی ایجاد می کند اما باکتری درواقع بسیاری از عملکردهای حیاتی را برای موجودات و در محیط زیست انجام میدهد. به عنوان مثال ، گیاهان به باکتری های خاک برای رشد و نمو احتیاج دارند.
با این حال بخش عظیمی از باکتری ها برای انسانها مضر و برخی نژادها مفید هستند. در سیستم گوارشی انسان ، باکتری های خوب برای کمک در هضم و تولید ویتامین ها نقش دارند. باکتری ها همچنین به ایمنی بدن کمک کرده و باعث می شود که بدن کمتر میزبان باکتری های بد و سایر عوامل بیماری زا شود.زمانیکه تمام نژادهای باکتری های موجود را در نظر می گیریم ، می بینیم که نسبتا تعداد کمی از آنها قادر به بیماری زایی هستند.
عفونت باکتریایی واژن با یک کشت ساده واژینال قابل تشخیص است. برای این کار پزشک معالج شما یک سواب را وارد واژنتان کرده و نمونه ای از ترشحات واژن جمع آوری می کند تا در زیر میکروسکوپ مورد بررسی قرار گیرد.
علائم عفونت باکتریایی واژن در بارداری:
-
ترشحات رقیق سفید به مایل خاکستری -
درد در هنگام ادرار کردن -
خارش اطراف واژن
درمان عفونت باکتریایی واژن در بارداری:
-
عفونت باکتریایی واژن گاهی اوقات به صورت خود به خود از بین می رود. اگر در سه ماهه اول بارداری هستید، پزشک شما ممکن است برای درمان تا سه ماهه دوم صبر کند. -
برای درمان عفونت باکتریایی واژن استفاده از آنتی بیوتیک هایی مانند مترونیدازول یا کلیندامایسین لازم است.
پیشگیری از عفونت باکتریایی واژن :
-
هرگز با لباس خیس و عرق کرده ننشینید. -
همیشه لباس زیر نخی یا پنبه ای بپوشید. -
سعی کنید از لباس زیر آزاد استفاده کنید که هوا در آن جریان دارد. -
از پوشیدن جوراب شلواری تنگ خودداری کنید. -
بدون لباس زیر بخوابید. -
موقع دستشویی رفتن خودتان را از جلو به عقب بشویید. -
از روغن حمام که باعث گیر افتادن باکتری ها می شود استفاده نکنید.
همچنین بخوانید:
بهترین درمانها برای رفع عفونت زنانه
درمان عفونت و باکتری رحم زنان
علائم و نشانه های میکروب هلیکوباکتری معده و درمان این بیماری
عفونت قارچی واژن :
-
خارش و سوزش واژن که ناشی از قارچ باشد معمولا به دلیل نوعی قارچ به نام کاندیدا ایجاد می شود. کاندیدا به طور طبیعی در واژن زن زندگی می کند اما در طول دوران بارداری، افزایش سطح استروژن و پروژسترون به ایجاد محیط مستعد رشد این مخمر کمک می کند و شانس ابتلای مادر باردار به عفونت قارچی واژن بیشتر می شود. -
سایر علل عفونت قارچی در بارداری شامل مصرف آنتی بیوتیک ها و داشتن مقاربت محافظت نشده است که هر دو باعث تغییر PH طبیعی در مهبل (واژن) می شود. -
تشخیص عفونت قارچی با جمع آوری ترشحات از طریق سواب و بررسی آزمایشگاهی آن ممکن است.
علائم عفونت قارچی واژن :
-
درد و خارش در واژن -
قرمزی و تورم مهبل (واژن) و لبه های آلت جنسی زنانه -
ترشحات سفید غلیظ که ظاهر پنیری دارند و معمولا بی بو هستند. -
درد و ناراحتی در هنگام رابطه جنسی -
سوزش در هنگام ادرار کردن
دیگر علائمی که نشان دهنده عفونت های باکتریایی است:
1.ذاتالریه
اختلال التهابی ریه پیش از هر چیزی روی آلوئول، کیسههای هوایی میکروسکوپی، تاثیر میگذارد. باکتری باعث ذاتالریه (سینهپهلو) میشود، و علائم آن عبارتند از مشکلات تنفسی، تب، سرفه مرطوب یا خشک، و درد قفسهی سینه؛ البته این علائم به لحاظ شدت متغیر هستند. این بیماری که منجر به مرگ حدود ۴ میلیون نفر در سال میشود، ۷ درصد از جمعیت جهان را یعنی در حدود ۴۵۰ میلیون نفر را تحت تاثیر قرار میدهد. دیگر بیماریهای ریوی از جمله فیبروز سیستیک، آسم و بیماری مزمن انسدادی ریه (COPD)، نارسایی قلبی، دیابت، سیگاری بودن، و سیستم ایمنی ضعیف همگی عوامل پرخطری برای سینهپهلو هستند.
۲. سلولیت (عفونت بافت)
سلولیت نوعی عفونت باکتریایی است که شامل استرپتوکوک و استافیلوکوک اورئوس میشود و روی لایههای درونی پوست (به طور خاص درم و چربی زیر پوستی) تاثیر میگذارد. علائم این بیماری عبارتند از خستگی، تب، و نواحی قرمز دردناک روی صورت و پاها که چند روز بعد سایزشان بزرگتر میشود. فقط در سال ۲۰۱۳، سلولیت باعث مرگ حدود ۳۰، ۰۰۰ نفر در سراسر جهان شد.
۳. هلیکوباکتر پیلوری
هلیکوباکتر پیلوری (اچ.پیلوری) یک عفونت باکتریایی است که در کشورهای در حال توسعه شایعتر است. اچ. پیلوری در دستگاه گوارش فوقانی حداقل ۵۰ درصد از جمعیت امروز وجود دارد. این عفونت با توسعهی زخم معده، گاستریت مزمن، سرطان معده، و زخم معده مرتبط است. علائم این بیماری عبارتند از استفراغ، درد معده، نفخ، تهوع، آروغ زدن، و سیاه بودن مدفوع.
۴. عفونت دستگاه ادراری (UTI)
عفونت دستگاه ادراری که ناشی از باکتری اشرشیا کلی است، به طور معمول روی بخشی از دستگاه ادراری تاثیر میگذارد. علائم این بیماری عبارتند از نیاز به خالی کردن مثانه، تکرر ادرار و درد هنگام دفع ادرار. دیابت، آناتومی بدن زنان، سابقهی خانوادگی، مقاربت، و چاقی عوامل خطرساز هستند. سالانه حدود ۱۵۰ میلیون نفر به عفونتهای دستگاه ادراری مبتلا میشوند.
۵. واژینوز باکتریال (BV)
واژینوز باکتریال نوعی بیماری واژن و ناشی از رشد بیش از حد باکتری است. نشانههای این بیماری عبارتند از افزایش ترشحاتی به رنگ سفید یا خاکستری که بوی ماهی میدهد، سوزش هنگام دفع ادرار، و خارش. BV میتواند خطر زایمان زودرس و عفونت ناشی از چند بیماری منتقله از طریق مقاربت مانند ایدز (HIV / AIDS) را دو برابر کند. واژینوز باکتریال شایعترین بیماری است در زنانی که در سنین باروری هستند، و تاثیر آن در هر زمانی بین ۵٪ تا ۷۰٪ است.
۶. کاندیدا
کاندیدا یک بیماری قارچی است که معمولا توسط یک سرده از مخمرها ایجاد میشود، و بر جریان خون و ارگانهای اصلی، به ویژه در بیمارانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، تاثیر میگذارد. سالانه بیش از ۹۰، ۰۰۰ نفر در ایالات متحده به این بیماری مبتلا میشوند.
۷. عفونت کلامیدیا
بیماری کلادیمیا از طریق مقاربت منتقل میشود و ناشی از باکتری کلامیدیا تراکوماتیس است. هر چند که علائم به ندرت توسعه مییابند، اما ترشح، سوزش و تورم ممکن است چند هفته بعد از عفونت رخ بدهد. این عفونت میتواند به بیماری التهابی لگن در زنان منجر شود، و سبب بروز حاملگی خارج از رحم و ریسک ناباروری در آینده شود. در صورتی که این بیماری را درمان نکنید ممکن است به تراخم، یک علت شایع نابینایی، منتج شود.
۸. سالمونلا
سالمونلا نوعی عفونت ناشی از باکتریهای میلهای شکل است از خانوادهی انتروباکتریاسیا که معمولا باعث تب شبهحصبه (پاراتیفوئید)، تب حصبه، و مسمومیت غذایی میشوند. علائم این بیماری عبارتند از درد معده، تهوع و تب بالا.
۹. فولیکولیتیس
فولیکولیتیس التهاب و عفونت فولیکولهای مو است که در هر نقطهای روی پوست پدیدار میشود به جز کف پا و کف دست. علائم این بیماری عبارتند از راش (ضایعهی پوستی)، خارش پوست و پدیدار شدن جوش در اطراف فولیکول مو.
۱۰. کورک
فولیکولیتیس عمیق که فولیکول مو را آلوده میکند، معمولا توسط باکتری استافیلوکوکوس اورئوس ایجاد میشود. تجمع بافتهای مرده و چرک باعث تورم دردناک روی پوست میشود. علائم این بیماری عبارتند از تودههای قرمز، برجسته و پر از چرک که اطراف فولیکولهای مو شکل میگیرند. کورکها حساس، نرم و دردناک هستند.
تجویز بیش از اندازهی آنتیبیوتیکها و عوارض جانبی این دارو
استفاده از آنتیبیوتیک با نرخ هشداردهندهای در حال افزایش است. به گفته کارشناسان بهداشت، حدود ۱۱.۴ میلیون آنتیبیوتیک به صورت غیرضروری در سال تجویز میشود. آنتیبیوتیکها معمولا با عفونت باکتریایی مبارزه میکنند.
مصرف بیش از حد آنتیبیوتیک باکتریهای مفید را نیز همراه با باکتریهای خطرناک از بین میبرد. علاوه بر این، باکتریهای که زنده ماندهاند نسبت به آنتیبیوتیکها ایمن میشوند، و به این ترتیب اثربخشی دوز در هنگام پخش شدن باکتری در سراسر بدن، کم میشود، و در بدن نسبت به دارو مقاومت ایجاد میشود. در نتیجه، عفونتی که قابل درمان بودهاست، تبدیل به بیماری دردناک و پیشرفتهای میشود.
تشخیص عفونت باکتریایی در زنان
پزشک ممکن است از یک فرد مبتلا سؤالات مربوط به عفونت مانند وجود علائم دیگر مانند تب، درد لگن یا تاریخچه عفونت های منتقله از راه جنسی را بپرسد. پزشک ممکن است معاینه لگن را برای تجزیه و تحلیل واژن و گردن رحم ا انجام دهد. او همچنین میتواند امتحان دستی تخمدانها و رحم را برای ارزیابی شدت عفونت انجام دهد. برای تشخیص عفونت باکتریایی واژینال از سایر عفونتهای واژن، پزشک ممکن است تخلیه واژن را در زیر میکروسکوپ بررسی کند تا حضور سلول واژنی که سلول سرطانی نامیده می شود را شناسایی کند. این معاینه همچنین در تشخیص تعداد باکتری “خوب”، به نام لاکتوباسیل در مهبل (واژن) و پی اچ واژن کمک می کند. اگر چندین باکتری واژینال خوب وجود داشته باشد و پی اچ بیش از 4.5 باشد، فرد مبتلا به بیماری باکتریایی واژینال است.
درمان های طبیعی برای عفونت باکتریایی عبارتند از:
۱. زردچوبه:
زردچوبه گیاه قدرتمندی است که به کاهش دادن تومورهای سرطانی معروف است. کورکومین موجود در زردچوبه دارای خواص ضد التهابی و ضد باکتریایی است؛ علاوه بر این زردچوبه آنتیاکسیدان فراوانی نیز دارد. زردچوبهی تازه را تبدیل به خمیر کنید، و آن را برای درمان عفونتهای باکتریایی روی پوستتان استعمال کنید. برای عفونتهای تنفسی، پودر زردچوبه را با شیر یا آب گرم مصرف کنید. زردچوبه را به رژیم غذایی روزانهتان اضافه کنید. این امر به پیشگیری از عفونتهای مختلف باکتریایی کمک میکند.
۲. سیر:
این گیاه مسلما در دسترسترین و قویترین درمان طبیعی برای عفونتهای باکتریایی است. مصرف ۴ یا ۵ حبه سیر در روز به طور موثری مانع از حملات باکتریایی میشود و اغلب عفونتهای باکتریایی مسبب بیماریهای تنفسی، دستگاه ادراری، دستگاه گوارش، و پوست را درمان میکند. جویدن و بلعیدن سیر خام بهترین راه مصرف این درمان طبیعی است. شما همچنین میتوانید با جوشاندن چند حبه سیر و سپس دم گذاشتن آنها به مدت حدود ده دقیقه، چای سیر آماده کنید.
۳. زنجبیل:
زنجبیل به درمان عفونتهای باکتریایی تنفسی و معده کمک میکند. این ریشهی خوراکی بدن را گرم میکند و گردش خون را بهبود میدهد، و قدرت باکتریها را در بدن کم میکند. مصرف چای زنجبیل ۳ تا ۴ بار در روز به درمان عفونتهای تنفسی کمک میکند. برای عفونتهای پوستی باکتریایی، از عصارهی زنجبیل برای ماساژ مناطق آسیب دیده استفاده کنید. مصرف یک استاک زنجبیل در روز باعث کاهش میزان درد میشود و از عفونتهای باکتریایی نیز جلوگیری میکند.