آشنایی با زمان کاشت سبزه عید
در حال نزدیک شدن به عید هستیم و همه دوست دارند سبزه خود را هر چه زیباتر درست کنند.با این بخش از دلگرم همراه باشید تا با نحوه سبزه انداختن آشنا شوید.
با چه بذرهایی میتوان سبزه درست کرد ؟
مرسوم است که بیشتر با گندم، عدس، ماش، قره ماش، لوبیا و نخود سبزه را درست کنند. اما اگر بخواهید سبزه متفاوت داشته باشید با تخمه آفتابگردان و باقالی خشک هم میتوانید سبزه درست کنید!
راحتترین سبزهای که زود به عمل میآید گندم است. گندم را از یک هفته مانده به عید هم میتوان سبز کرد اما باقی دانهها را باید حداقل از ۱۲ روز قبل شروع به سبز کردن کنید. باقالی و تخمه هم که فقط سه روز خیس خوردنشان وقت میخواهد!در مورد زیبایی سبزهها نیز گفتنی است که سبزههای ماش و عدس ریز و پر پشت هستند و بالای ساقه سبزهها برگهای ریزی وجود دارد که آن را بسیار زیبا میکند. سبزه گندم صاف و مستقیم است و نمونه پروتوتایپ یک سبزه است و سبزه تخم آفتابگردان و باقالی خیلی درشت و بانمک هستند!
بهترین زمان برای کاشت سبزه که تا روز 13 فروردین رشد کافی داشته باشند:
-
گندم = 20 اسفند -
عدس = 15 اسفند -
ماش = 18 اسفند -
خرفه و شاهی = 22 اسفند -
شنبلیله و ارزن = 16 اسفند
دانه های که باید حدود ۶ تا ۸ ساعت خیس کنید:
-
یونجه ( مدت جوانه زدن : ۶-۵ روز ) -
شنبلیله ( مدت جوانه زدن : ۴-۳ روز ) -
تربچه ( مدت جوانه زدن : ۵-۴ روز ) -
کنجد ( مدت جوانه زدن : ۲-۱ روز )
دانه هایی که باید حدود ۱۰ تا ۱۸ ساعت خیس کنید:
-
نخود ( مدت جوانه زدن : ۴-۳ روز ) -
عدس ( مدت جوانه زدن : ۵-۳ روز ) -
ماش ( مدت جوانه زدن : ۵-۳ روز ) -
سویا ( مدت جوانه زدن : ۵-۳ روز ) -
آفتاب گردان ( مدت جوانه زدن : ۲-۱ روز ) -
گندم ( مدت جوانه زدن : ۳-۲ روز )