مشخصات اردک سیاه کاکل :
پرنده سیاه کاکل 40 سانتی متر طول دارد. رنگ نر و ماده متفاوت اردک سیاه کاکل، از اردکهای غواص و از خانواده مرغابی است. از اردک سر سیاه کمی کوچکتر است.
ناحیه شکم و پهلوها یک دست سفید و کاکل سیاه رنگ باریکی از ناحیه پشت سر این پرنده آویزان است. ماده سیاه کاکل، قهوه ای شکلاتی و کاکل آن کوتاهتر و احیاناً نوار سفیدی در قاعده نوک آن دیده می شود دمگاه آن سفید می باشد.
نوار بالی سفید، در هر دو جنس نر و ماده وجود دارد، که در موقع پرواز بیشتر نمایان می شود. منقار آنها متمایل به آبی، پاهایشان سیاه و چشم آنها زرد رنگ است.
دلیل نام گذاری اردک غواص
پاهای این پرنده مانند دیگر اردکهای غواص در قسمت عقبی سطح شکم قرار دارند و در موقع برخاستن از سطح آب در حالی که بال میزند، مسافتی را روی آب می دود. سر و گردن، سطح پشتی و دمگاه پرنده نر کاملاً سیاه با جلای بنفش رنگ می باشد.
تشخیص اردک کاکل سیاه نر :
پرنده ی نر تنها اردکی است که تاج سیاه آویزان در پس سر دارد. سرش، نسبتا گرد است. روتنه سیاه، که در پرنده ی نر ، سر و سینه سیاه براق است، که حالت سبز تیره ی شیشه ای دارد. در پرواز پیش بال سیاه و زیر تنه و زیر سطح بالها سفید است، که در پرنده ی نر، انتهای شاهپرها سیاه است. .
پرنده ماده اردک سیاه کاکل :
در پرنده ی ماده پرهای تاج سر، کوتاه و منقارش آبی خاکستری است که در پرنده ی ماده تیره تر است . این پرنده شبیه اردک سر سیاه، اما اندکی کوچکتر است . پرنده ی ماده قهوه ای تیره است که گاهی حاشیه ی سفیدی در قاعده ی منقارش دیده می شود
کلیپی از اردک سیاه کاکل :
نامهای اردک سیاه کاکل به زبانهای مختلف :
دسته : |
پرنده ، غاز سانان ، مرغابی ، اردک |
نام فارسی : |
اردک سیاه کاکل |
نام انگلیسی : |
Tufted duck |
نام عربی : |
البط المقنزع |
نام علمی : |
Aythya fuligula |
صدای اردک کاکل سیاه :
صدای این پرنده عمدتا در فصل تولید مثل و شبیه «کر…ر» شنیده می شود.
زیستگاه اردک سیاه کاکل :
زیستگاه اردک سیاه کاکل این پرنده اغلب در دریاچه ها، تالابها، برکه ها و سواحل دریاها به سر برده و در تالابهایی که پوشش گیاهی مناسبی دارند.
تولید مثل می کند در ایران زمستانها به وفور دیده می شود و در استان کرمانشاه در اطراف تالابها و رودخانه ها یافت می شود که زمستان خود را سپری می کند.
پرنده کاکل سیاه اغلب در درياچه ها، تالاب ها، بركه ها و سواحل درياها به سر برده و درتالايي كه پوشش گياهي مناسبي دارند توليد مثل مي كند .
درايران بصورت پراكنده مهاجرت زمستانه يا زمستان گذراني دارند كه بيشتر درشمال (گيلان و مازندران) ، تهران ، شمال غربي ( آذربايجان غربي ، آذربايجان شرقي ، اروميه) ، غرب ( كردستان ،كرمانشاه ، ايلام ) ، جنوب وجنوب غربي ( خوزستان ، ياسوج ، شيراز ) ، جنوب شرقي (زاهدان) مشاهده گرديده اند .
سیاه کاکل عمدتا از نرم تنان و گیاهان آبزی تغذیه می کند.
گالری تصاویر :
بیشتر بخوانید :
معرفی گونه از مرغابی به نام اردک بلوطی یا اردک بلوطی غواص + عکس
معرفی گونه ای دیگر از مرغابی به نام اردک سرحنایی + گالری
اردک تاجدار گونه ای دیگر از دسته مرغابیان + گالری
چرا اردک مرمری معروف شده به اردک کاکلی +گالری
چرا به این گونه خوتکا ،خوتکای ارواسیایی می گویند؟ فیلم و عکس
کاربر گرامی چنانچه درمورد ” اردک کاکل سیاه ” سوالی داشتید. در پائین همین صفحه در قسمت نظرات با ما و دیگر کاربران به اشتراک بگذارید . و با مجله دلگرم همراه شوید و از نگهداری تا بیماری های و دانستنی های حیوانات آشنا شوید.