نگهداری از فلفل زینتی،چگونه از فلفل زینتی در خانه نگهداری کنیم؟



نگهداری – تکثیر و پرورش فلفل زینتی در منزل


فلفل زینتی : گیاهی است که مناسب برای داخل منزل نیست و باید در راه پله یا تراس یا پاسیو نگهدرای شود میوه های بسیار تندی دارد و خوردن آن کار هرکسی نیست،از خانواده سولاناسه و برگها قلبی شکل و نوک تیز،رنگ میوه در واریته های مختلف و از زرد تا قرمز کمرنگ و قرمز لاکی است.رنگ میوه در یک واریته هم از میوه نارس تا بالغ متغیر و دائما تغییر رنگ میدهد،احتیاج به نور فراوان دارد و در بهار و تابستان میتوان برای گرده افشانی ان را خارج از اتاق نگهداری کرد،در صورت کافی نبودن نور گلهای سفید رنگ ان تبدیل به میوه نمیشود،میوه های رسیده ان مانند فلفل قرمز خوراکی و صد البته مثل باروت تند است!!کثیر و پرورش فلفل گیاه به نور متوسط تا زیاد، حرارت بالا، خاک همیشه خیس، رطوبت ۵ تا ۷۰ درصد و خاک قلیایی احتیاج دارد.کود مورد نیاز فلفل زینتی را می توان به میزان ۳ گرم در لیتر، هر دو هفته یکبار، از اردیبهشت تا شهریور، مصرف نمود.مخلوطی از دو قسمت کود دامی پوسیده، یک قسمت خاک باغچه و ماسه برای پرورش این گیاه مناسب و مطلوب می باشد.


نگهداری گیاه فلفل زینتی در خانه


نحوه تکثیر فلفل زینتی در خانه


اگر در طول مدت رشد این گیاه مشاهده کردید برگها پرپشت وسر حال هستند اما گل ظاهر نمیشود. گیاه را به گلدان کوچکتری منتقل کنید زیرا کاپسیکوم دوست دارد ریشه‌هایش در هم باشند. احتمالا گلدان اصلی خیلی بزرگ است. اگر نور محیط کافی نباشد میوه های فلفل زینتی زرد باقی می مانند و قرمز نمی شوند. این گیاه نور مستقیم را به راحتی تحمل میکند. شاخه های دراز و بد شکل فلفل زینتی معرف هوای گرم محیط گرم است.گلدان را به محل خنک تری برده و با آب فاقد املاح و کاملا ولرم غبار پاشی کنید. همچنین هوای خیلی گرم و یا آبیاری بیش از اندازه باعث زرد شدن تمام برگها و سقوط آنها میشود. اگر برگها پژمرده شوند و سقوط نمایند باید گیاه رابه محل پر نورتری منتقل کنید.

بیشتر بخوانید  لیست شعبه های بانک سپه سمنان + آدرس و تلفن


برگهای جدید گیاه در اثر فعالیت حشره آفت، بد شکل و چسبناک میشوند. گیاه را با سم حشره کش نفوذی سمپاشی کنید. در صورتی که ببینید رشد گیاه متوقف شده، بدانید هوا سرد است بنابراین باید گلدان رابه محل گرمتری ببرید.برگهای فلفل زینتی در اثرهوای سرد یا صدمه مربوط به مواد براق کننده شیمیایی، ممکن است سیاه شوند. اگر هم با زردی برگها مواجه شدید، فورا آبیاری کنید احتمالا گیاه تشنه است کنه ریز قرمز برگها را زرد وتار عنکبوتی میکند، سطح زیرین برگها رابا اسفنج نرم تمیز کنید و یا هر دوهفته یکبار، باسم کنه کش، گیاه را سمپاشی نمایید.برای تکثیر این گیاه، می توانید بذرها را در اواخر زمستان و اوایل بهار در طرف کم عمقی، حاوی کمپوست مخصوص بذر بکارید و خاک را مرطوب نگاه داشته و روی آن را با شیشه یا پلاستیک بپوشانید. بعد از رشد نشاءها آنها را به گلدان اصلی حاوی کمپوست گلدانی منتقل کنید.

حتماً بخوانید:


گلدهی فلفل زینتی


اگر در بهار کشت شود گیاه در اواخر تابستان و پاییز به گل می‌رود و برای اینکه به میوه برود باید آن را در زمان معین در مکانی قرار داد که یا باد به آرامی بوزد و یا اینکه با حشراتی مانند زنبور گرده افشانی شود. بطور معمول در اوایل تا اواسط تابستان میوه‌ها تشکیل می‌شود.


فلفل زینتی


نیاز‌های فلفل زینتی


به سرما حساس است و نیاز به هوای نسبتا گرم (۲۰-۱۸ درجه سانتیگراد) و آفتابی دارد. خاک مناسب آن یک خاک معمولی است. نیاز آبی آن متوسط است و بین دو آبیاری خاک باید خشک شود، ولی نباید گیاهان تنش آبی ببینند. پس از اینکه به مقدار معینی رشد رسید، برای افزایش شاخه‌های فرعی نیاز به سربرداری دارد.

بیشتر بخوانید  دستگاه ویپ (Vape) چیست و چه عوارضی دارد ؟


تکثیر فلفل زینتی


فلفل زینتی با بذر افزایش می‌یابد که در اواخر زمستان و اوایل بهار در دمای ۲۱ درجه سانتیگراد کشت می‌شود.


دیدگاهتان را بنویسید