با مجله اینترنتی دلگرم همراه باشید
تلوزیون های OLED
همانطور که می دانید کمپانی ال جی یکی از تولید کننده های تلوزیون نیز می باشد و در چندین سال اخیر تنها تولید کننده ی تلوزیونی بوده است که به طراحی و ساخت تلوزیون های OLED پرداخته است ولی نمی توان گفت این کمپانی جزء اولین تولید کننده های تلوزیون های OLED می باشد.
اما فعالیت های چشم گیری در چندین سال اخیر نسبت به سایر کمپانی های طراح و سازنده ی تلوزیون داشته است . فعالیت ها و پیشرفت های کمپانی ال جی در زمینه ی طراحی و تولید تلوزیون های OLED در این چندین سال اخیر آنقدر چشم گیر بوده است که نام OLED با این کمپانی عجین شده است و از این پس همه تلوزیون های OLED را تنها با کمپانی ال جی می شناسند
تلوزیون های پلاسما
مانند پاناسونیک که با نام پلاسما عجین شده است . البته همانطور که اشاره کردیم کمپانی ال جی اولین کمپانی تولید کننده ی تلوزیون های او ال ای دی نمی باشد و سایر کمپانی های تولید کننده ی تلوزیون حداقل یک یا دو مدل از این نوع تلوزیون را تولید و روانه ی بازار کرده اند اما فعالیت آن ها مانند کمپانی ال جی آنقدر ها هم جدی نبوده است .
چرا کمپانی های دیگر در طراحی و تلوزیون های OLED به اندازه ی کمپانی ال جی پیشرفت نداشته اند؟
اینکه تاکنون بسیاری از شرکت های سازنده ی تلوزیون تاکنون هیچ تلوزیون OLED را معرفی و روانه ی بازار نکرده اند دلایل زیادی دارد که یکی از این دلایل دشوار بودن ساخت پنل های OLED در ابعاد تلوزیون و حاشیه ی خیلی کم این نوع تلوزیون ها نسبت به تلوزیون های LCD است . البته نمی توان گفت که تمامی کمپانی های بزرگ و کوچک چنین مشکلی داشته اند و از این رو هیچ تلوزیون OLED را طراحی و روانه ی بازار نکرده اند ، چرا که کمپانی سامسونگ دلیل خودش را برای وارد نشدن به این عرصه دارد و آن هم این است که در حال حاضر این کمپانی بزرگ تمامی تمرکز خود را بر روی ساخت پنل های OLED برای دستگاه های قابل حمل گذاشته است .
اما تمامی این شرایط تنها برای قبل از برگذاری نمایشگاه CES بود چرا که در این نمایشگاه کمپانی های سونی و پاناسونیک نیز تلوزیون های جدید OLED خود را معرفی کردند و نشان دادند که رقیب آن ها یعنی کمپانی ال جی به تنهایی نمی تواند برنده ی این بازی باشد و آن ها نیز حضور دارند و قصد دارند با یکدیگر به رقابت بپردازند .
کمپانی سامسونگ نیز از تلوزیون جدید OLED خود رونمایی کرد و نشان داد که توانایی هایش تنها به طراحی و ساخت پنل های OLED برای دستگاه های قابل حمل خلاصه نمی شود و او هم می تواند بر روی ساخت تلوزیون های OLED تمرکز کند .
از این رو کمپانی ال جی به صورت کاملا ناگهانی با سه رقیب بزرگ یعنی کمپانی های سونی ، پاناسونیک و سامسونگ رو به رو شد . در نتیجه به نظر می رسد که رقابت تنگاتنگی بین کمپانی های بزرگ سازنده ی تلوزیون OLED را در آینده شاهد باشیم . در ادامه ی مقاله به معرفی و بررسی تلوزیون هایی که به تازگی در نمایشگاه CES توسط کمپانی های ال جی ، سامسونگ ، سونی و پاناسونیک معرفی شده اند می پردازیم .
تلویزیون OLED براویا A1 سونی
پرچم دار تلوزیون های کمپانی سونی در نمایشگاه CES با نام XBR-A1E معرفی شد . از لحاظ فنی نمی توان گفت که کمپانی سونی اولین تلوزیون OLED خود را طراحی و معرفی کرده است چرا که اولین تلوزیون OLED سونی یک تلوزیون 11 اینچی بود که دارای یک پایه ی ضخیم بود و رزولوشن آن 960 در 540 پیکسل بود ، اما رسانه ها پس از اینکه تلوزیون OLED سونی را معرفی کردند به آن لقب اولین تلوزیون OLED سونی را دادند .
کمپانی سونی اعلام کرده است که فناوری OLED به او اجازه داده است تا ویژگی هایی نظیر : سطوح بیسابقه ای از رنگ سیاه ، کنتراست پویا ، تصاویر بدون تاری ، رنگهای غنی و زنده و زاویهی دید بسیار گسترده ای را در تلوزیون OLED جدید خود اعمال کند . البته تمامی ویژگی هایی که کمپانی سونی آن را در تلوزیون OLED جدید خود قرار داده است همه از مزیت های فناوری OLED می باشند .
کمپانی وابسته به کمپانی ال جی
کمپانی به نام LG Display همانطور که از نام آن پیداست یک کمپانی وابسته به کمپانی ال جی می باشد اما این کمپانی مجزا از کمپانی LG Electronics است ، از آن جایی که کمپانی سونی خودش قادر به طراحی و تولید پنل OLED نمی باشد از کمپانی LG Display کمک می گیرد و پنل های OLED خود را از این کمپانی سفارش می دهد . براساس اخبار و اطلاعات بدست آمده کمپانی ال جی نیز طراحی و ساخت پنل های OLED کمپانی سونی را تایید کرده است .
در طراحی و ساخت تلوزیون OLED جدید کمپانی سونی از پردازنده ی 4K HDR Processor X1 Extreme استفاده شده است و از قابلیت های این تلوزیون OLED می توان به پشتیبانی آن از استاندارد های HDR10 و دالبی ویژن اشاره کرد .
OLED جدید کمپانی سونی
تلوزیون OLED جدید کمپانی سونی به گونه ای طراحی شده است که اکثر بخش های داخلی تلوزیون به پایه منتقل شده اند و همین طراحی و انتقال بخش های داخلی به پایه ی این تلوزیون OLED باعث شده است تا نمایشگر آن خیلی نازک باشد .
جالب است بدانید که کمپانی سونی در این تلوزیون OLED جدیدش از یک فناوری جدید صوتی نیز رونمایی کرده است ، کمپانی سونی در تلوزیون OLED خود از سیستم صوتی با نام سطح آکوستیک استفاده کرده است و به گفته ی خود این کمپانی با استفاده از چنین سیستم صوتی در تلوزیون OLED جدیدش ، تمامی صفحه نمایش با رزونانس خود صدایی غنی و بی نظیر را تولید خواهد کرد ، جالب ترین نکته و منحصر به فرد ترین ویژگی در زمینه ی استفاده از این سیستم صوتی در این تلوزیون OLED جدید سونی این است که صدای تلوزیون مستقیما از خود نمایشگر آن پخش خواهد شد . البته این ویژگی را در دیگر تلوزیون های کمپانی سونی نیز دیده بودیم .
نرم افزار Android TV در تلوزیون OLED جدید سونی
از نرم افزار Android TV در نرم افزار تلوزیون OLED جدید سونی نیز استفاده شده است ، از این رو به شما توصیه می کنیم که اگر از رابط کاربری webOS ناراضی هستید و یا از آن خوشتان نمی آید می توانید تلوزیون OLED جدید سونی را که در آن از Android TV استفاده شده است ، انتخاب کنید .
ابعاد تلوزیون OLED جدید سونی
تلوزیون OLED جدید سونی قرار است در ابعاد 55 ، 56 و 57 اینچ تولید و روانه ی بازار گردد ، البته هنوز هیچ زمان و قیمت دقیقی برای این تلوزیون OLED سونی اعلام نشده است ، اما احتمال داده می شود که تلوزیون OLED سونی در اندازه ی 55 اینچی با قیمت 2000 دلار و در اندازه ی 77 اینچی با قیمت 20 هزار دلار عرضه و روانه ی بازار شود . از نظر زمانی نیز احتمال می دهیم که تلوزیون OLED جدید سونی تا پایان سال میلادی جاری روانه ی بازار گردد .
تلویزیون اولد EZ1000 پاناسونیک
کمپانی پاناسونیک به طراحی و عرضه ی تلوزیون های پلاسما مشهور بود به گونه ای که نام تلوزیون های پلاسما با این کمپانی عجین شده بود ، اما کمپانی پاناسونیک تصمیم گرفت که کمی از لاک پلاسمایی خود خارج شود و در نمایشگاه CES از تلوزیون OLED جدید خود رونمایی کند . نام تلوزیون OLED جدید کمپانی پاناسونیک EZ1000 می باشد که بعضی از خصوصیات آن مانند پشتیبانی از رزولوشن 4K و HDR مانند سایر تلوزیون های OLED معرفی شده می باشد . البته با این وجود که سایر تلوزیون های OLED نیز از رزولوشن 4K و HDR پشیبانی می کنند اما باز هم کمپانی پاناسونیک لقب این تلوزیون OLED جدید خود را ، اولین تلوزیون OLED 4K و HDR در دنیا گذاشته است .
جالب است بدانید که کمپانی LG Display که وابسته به کمپانی ال جی می باشد و پنل های OLED کمپانی سونی را طراحی می کند با کمپانی پاناسونیک نیز همکاری دارد و پنل های OLED تلوزیون های OLED این کمپانی را نیز تولید می کند . کمپانی پاناسونیک اعلام کرده است که تلوزیون OLED جدیدش دارای ویژگی های منحصر به فردی با سایر تلوزیون های معرفی شده در نمایشگاه CES می باشد که این ویژگی ها شامل :
-
پردازنده ی قدرتمند به نام Studio Colour HCX2 -
سیستم کالیبراسیون ISF
تلوزیون جدید پاناسونیک
این تلوزیون جدید پاناسونیک از استاندارد HDR10 نیز پشتیبانی می کند ، اما برخلاف تلوزیون جدید OLED سونی که از قابلیت دالبی ویژن پشتیبانی می کند ، پشتیبانی نمی کند و از این قابلیت در تلوزیون OLED جدید پاناسونیک خبری نیست .
اسپیکر تلوزیون OLED جدید پاناسونیک در زیر این تلوزیون تعبیه شده است که از 14 واحد صوتی که 8 عدد از این 14 عدد ساب ووفر می باشد تشکیل شده است .
کمپانی پاناسونیک در بیانیه ای منتشر کرده است که تلوزیون OLED جدیدش دارای پتانسیل کنتراست می باشد و اعلام کرده است که از رنگ تکنولوژی OLED به خوبی در تلوزیونش استفاده کرده است .
ویژگی دیگری که تلوزیون OLED کمپانی پاناسونیک را از سایر تلوزیون های معرفی شده در نمایشگاه CES متمایز می کند ادعای این کمپانی می باشد ، چرا که این کمپانی ادعا کرده است که روشنایی صفحه نمایش تلوزیونش در حالت پیک دو برابر بیش تر از سایر تلوزیون های OLED می باشد .
پس از عرضه ی این تلوزیون OLED در اواخر بهار سال میلادی جاری می توانیم بفهمیم که آیا این ادعای کمپانی پاناسونیک صحت دارد یا خیر ؟ و درصورتی که ثابت شود چنین ادعایی صحت دارد کمپانی پاناسونیک به اولین کمپانی که توانسته است یکی از بزرگترین نقاط ضعف تلوزیون های OLED را برطرف کند تبدیل می شود .
البته کمپانی پاناسونیک در اواخر بهار سال جاری تنها تلوزیون OLED خود را در اروپا عرضه خواهد کرد و هنوز هیچ اخبار و اطلاعاتی از زمان عرضه ی این تلوزیون جدید کمپانی پاناسونیک در دیگر نقاط جهان منتشر نشده است .
تلویزیون اولد Signature W الجی
قرار است کمپانی ال جی در سال میلادی جاری پنج تلوزیون OLED جدید را به بازار عرضه کند و بار دیگر پیشرفت و فعالیت خود را در این زمینه به رخ بکشد البته این تلوزیون های جدید OLED تفاوت هایی با تلوزیون های OLED قبلی دارند به گونه ای که این تلوزیون ها از سری Signature G7 و E7 هستند . طراحی ظاهری این سری تلوزیون های جدید OLED نسبت به طراحی تلوزیون های OLED فعلی G6 و E6 بهبود اندکی پیدا کرده است .
دو مدل از تلوزیون های جدید OLED ال جی با نام های B7 و C7 از آن جایی که از کدک صوتی Dolby Atmos پشتیبانی نمی کنند دارای قیمت ارزان تری می باشند و جزء مدل های میان رده محسوب می شوند .
بالارده ترین تلوزیون های OLED ال جی
در میان این سری از تلوزیون های OLED ال جی ، یک تلوزیون که در بالارده ترین تلوزیون های OLED ال جی قرار دارد دیده می شود که نام آن Signature W می باشد که ضخامت آن تنها 2.57 میلی متر می باشد . این تلوزیون به دیوار متصل می شود و با توجه به ضخامت بسیار کمی که دارد کاغذ دیواری لقب گرفته است که شایسته ترین نام و لقب برای این تلوزیون OLED بالا رده ی ال جی می باشد .
قرار است تلوزیون Signature W او ال دی کمپانی ال جی در دو سایز 65 و 77 اینچ به بازار عرضه شود ، شاید برای شما هم سوال باشد که کمپانی ال جی به چه شکل توانسته است که تلوزیون OLED با چنین ضخامتی طراحی و تولید کند ؟ باید بگوییم که کمپانی ال جی برای طراحی و تولید چنین تلوزیون OLED کم ضخامتی تنها از سیستم مجزای media box استفاده کرده است . سیستم مجزای media box دارای یک ساند بار 4.2 کاناله می باشد که با Dolby Atmos ترکیب شده است . به گونه ای که تمامی پورت ها بر روی آن قرار دارند و با استفاده از یک کابل به تلوزیون وصل می شوند .
تغییرات که کمپانی ال جی
تغییر اساسی که کمپانی ال جی در تلوزیون های OLED جدیدش نسبت به تلوزیون های OLED قدیمی اش داده است این است که تمامی صفحه نمایش های تلوزیون های جدید این کمپانی قرار است از تلوزیون های قدیمی آن 25 درصد روشن تر باشند .
یکی از ویژگی های جالب این تلوزوین های جدید او ال دی کمپانی ال جی این است که علاوه بر پشتیبانی از استاندارد دالبی ویژن از HDR10 نیز پشتیبانی خواهند کرد .
قرار است بالاترین مدل از این سری تلوزیون های OLED ال جی یعنی تلوزیون او ال دی Signature W سریع تر از سایر تلوزیون های او ال ای دی این سری روانه ی بازار شود به گونه ای که از ماه آوریل سال میلادی جاری برای خرید در دسترس مردم و مشتریان قرار می گیرد اما هنوز هیچ گونه اخبار و اطلاعاتی در زمینه ی قیمت این تلوزیون منتشر نشده است .
ترجمه و تولید مجله دلگرم
مهتاب جهاندار