از سیر تا پیاز فعالسازی رمز پویا ( رمز دوم یکبار مصرف ) در بانک های مختلف



همه چیز در مورد رمز پویا


دلگرم: رمز پویا یا همان رمز دوم یکبار مصرف، جایگزینی امن برای رمز دوم کارت بانکی است. این رمز یک کد هفت رقمی است که پس از هر بار تولید، تنها تا 120 ثانیه اعتبار دارد و فقط برای انجام یک تراکنش قابل استفاده است. بنابر اعلام بانک مرکزی، استفاده از این رمز برای انجام تمام تراکنش‌های خرید و انتقال وجه اینترنتی از ابتدای دی ماه ۱۳۹۸، اجباری می‌شود.


بیشتر بخوانید: روش های دریافت رمز پویا از تمام بانک ها + جزئیات


انجام یک تراکنش آنلاین با رمز دوم ثابت را در نظر بگیرید:


کاربر شماره کارت و مشخصات امنیتی کارت خود را در یک درگاه اینترنتی یا اپلیکیشن پرداخت وارد کرده و پرداخت انجام می‌شود. حال اگر مشخصات بانکی شخص از هر طریقی در اختیار سارقین اینترنتی قرار گیرد، این افراد می‌توانند از طریق هر درگاهی اقدام به برداشت وجه از کارت نمایند.


حالا انجام تراکنش در صورت استفاده از رمز پویا را در نظر بگیرید:


در این حالت کاربر علاوه بر وارد کردن مشخصات کارت بانکی خود، باید رمز دوم یکبار مصرف را نیز وارد کند. این رمز از طریق اپلیکیشن معرفی شده توسط بانک که با احراز هویت کاربر فعال شده است، دریافت می‌شود. با این سازوکار، احتمال سرقت اینترنتی تا حد قابل توجهی کاهش می‌یابد. زیرا سارقین حتی در صورت به دست آوردن اطلاعات کارت، باید به اپلیکیشن تولید رمز دسترسی داشته باشند.


separator line


نحوه فعال­سازی و استفاده از رمز پویا


ابتدا اپلیکیشن معرفی شده توسط بانک صادر کننده کارت را از سایت رسمی همان بانک دانلود و نصب کنید. در قدم بعدی باید مراحل فعال­سازی اپلیکیشن را انجام دهید. فرآیند فعال­سازی برای هر بانک متفاوت است ولی معمولا نیاز است که برای احراز هویت به شعبه مراجعه کنید (روند دقیق­تر فعال­سازی اپلیکیشن رمز پویا برای هر بانک را اینجا بخوانید). پس از فعال­سازی اپلیکیشن می­توانید از آن استفاده کنید. به این صورت که در مرحله وارد کردن رمز تراکنش­های آنلاین، با مراجعه به اپلیکیشن رمز را دریافت کرده و وارد کنید.

بیشتر بخوانید  متن لاتی و تیکه دار برای کپشن اینستاگرام و استوری (تلگرام و واتس آپ)


آیا دریافت رمز پویا قبل از هر تراکنش برای شما دشوار است؟


اگر دریافت رمز پویا قبل از هر تراکنش، زمان­بر و دشوار است، می­توانید برای انجام تراکنش­های خرد، از کیف پول الکترونیک در اپلیکیشن­های پرداخت استفاده کنید. برای استفاده از کیف پول، مبلغی را به عنوان اعتبار به آن واریز می­کنید (یا به اصطلاح کیف پول خود را شارژ می­کنید). از این پس می­توانید تراکنش­هایی مثل خرید شارژ و پرداخت قبض را با اعتبار کیف پول انجام دهید و دیگر لازم نیست که هر بار رمز پویا را وارد کنید.


اپلیکیشن «همراه کارت» ویژگی کیف پول را با قابلیت‌های خاصی مانند شارژ خودکار، به کاربران خود ارائه می‌کند. شارژ خودکار به این معنی است که کاربر می‌تواند به «همراه کارت» اجازه دهد تا در شرایطی که مانده کیف پول از مبلغی مشخص کمتر شد، آن را به صورت خودکار شارژ کند.


منبع: خبر آنلاین


دیدگاهتان را بنویسید