فواید شیر پسته
به گزارش دلگرم : نوشیدن یک لیوان شیر پسته در طول روز به افزایش نیرو و انرژی شما کمک میکند. شیر پسته منبع غنی پروتئین گیاهی است و انتخاب مناسبی برای افراد گیاهخوار است.پسته سرشار از آهن است. نوشیدن شیر پسته علاوه بر کلسیم، آهن بدن را هم تامین میکند و برای افرادی که مبتلا به کمخونی هستند، بسیار توصیه میشود. بالا بودن سطح آهن بدن، به افزایش تولید گلبولهای قرمز خون و اکسیژنرسانی به بافتهای بدن هم میکنند.
شیر پسته برای کودکان نوشیدنی مناسبی است و از کمخونی در آنها پیشگیری میکند. شیر پسته بسیار غلیظ و خوشطعم است و طعمی شبیه به بستنی دارد، بنابراین کودکان معمولا از این نوشیدنی استقبال میکنند.آنتیاکسیدانهای موجود در پسته به کاهش سطح قند و چربی خون کمک میکنند. پسته همچنین سرشار از پتاسیم است که به کنترل فشار خون کمک میکند و خطر ابتلا به سکتههای قلبی و عروقی را کاهش میدهد.
شیر پسته دارای ماده ضدالتهاب است که به کاهش التهاب مفاصل و درد آنها کمک میکند. این نوشیدنی برای کسانی که مبتلا به آرتروز هستند، بسیار مناسب است.نوشیدن یک لیوان شیر پسته در روز به شادابی و طراوت پوست کمک میکند و آنتیاکسیدان موجود در آن باعث جوانسازی پوست و کاهش چین و چروک میشود. ویتامین ب موجود در شیر پسته هم بر کاهش ریزش مو موثر است.همهی ما نیاز به نوشیدن شیر داریم. کلسیم، فسفر، ویتامین آ ، ویتامین د، ویتامین ب 12، پروتئین، پتاسیم، زینک، منیزیم، کولین و سلنیوم موجود در شیر به ارزش غذایی آن افزوده است.
کالری شیر پسته
ترکیب این نوشیدنی مغذی و مقوی با هر ماده خوراکی دیگر آن را خوشمزهتر و جذابتر میکند به ویژه اگر آن ماده ترکیبی پسته باشد.یک لیوان شیر پسته تقریبا 140 کالری، 3 گرم کربوهیدرات، 5 گرم چربی و 2 گرم پروتئین دارد. کالری این نوشیدنی نسبتا بالاست و نباید در مصرف آن زیادهروی کنید. مصرف به اندازه آن میتواند یک میانوعده سالم باشد و شما را از پرخوری و مصرف غذاهای چاقکننده دور کند.شیر پسته سرشار از ویتامین آ، پتاسیم، سدیم، آسکوربیک اسید، آهن و مقدار زیادی پروتئین است که مصرف آن، بیش از 10 درصد نیاز بدن را به فیبر غذایی و ویتامین تامین میکند.
چرا باید پسته بخوریم؟
1-مغذی است.
پسته بسیار مغذی است. ۲۸ گرم پسته (حدود ۴۹ عدد) شامل ارزش غذایی زیر میشود:
-
کربوهیدرات: ۸ گرم -
فیبر: ۳ گرم -
پروتئین: ۶ گرم -
چربی: ۱۳ گرم -
پتاسیم: ۶ درصد از میزان مصرف روزانه -
فسفر: ۱۱ درصد از میزان مصرف روزانه -
ویتامین ب6 : ۲۸ درصد میزان مصرف روزانه -
تیامین: ۲۱ درصد میزان مصرف روزانه -
مس: ۴۱ درصد میزان مصرف روزانه -
منگنز: ۱۵ درصد میزان مصرف روزانه
پسته همچنین سرشار از پتاسیم است که ۲۸ گرم یعنی ۴۹ عدد آن حاوی پتاسیمی بیشتر از نصف یک موز بزرگ است.
2-سرشار از آنتیاکسیدان است.
آنتیاکسیدانها برای سلامتی شما حیاتی هستند. آنها از آسیب سلولی جلوگیری میکنند و نقش مهمی در کاهش خطر ابتلا به بیماریهایی مانند سرطان دارند.پسته حاوی آنتیاکسیدان بیشتری نسبت به سایر آجیلها و دانههای دیگر است. لوتئین و زیگزانتین پسته زیاد است و هر دو باعث تقویت سلامت چشم میشوند.
3-دارای کالری کم و پروتئین بالاست.
در حالیکه خوردن آجیل فواید سلامتی زیادی دارد، اما بهطور معمول کالری بالایی دارند. خوشبختانه پسته جزو آجیلهای کمکالری و البته با پروتئین بالاست.پسته، حاوی پروتئین بیشتری نسبت به سایر آجیلها است. همچنین میزان اسید آمینه ضروری آنها نسبت به سایر آجیلها بیشتر است.
4-به کاهش وزن کمک میکند.
پسته علیرغم اینکه یک دانهی پرانرژی است، یکی از خوراکیهای مناسب برای کاهش وزن است.پسته سرشار از فیبر و پروتئین است، که هر دو باعث افزایش احساس سیری میشوند و به شما در کمتر غذاخوردن کمک میکنند.یکی از عوامل موثر کاهش وزن پسته این است که میزان چربی آن به طور کامل جذب بدن نمیشود.
5-باکتریهای مفید روده را زیاد میکند.
پسته سرشار از فیبر است. فیبرها در دستگاه گوارش شما بهطور کامل هضم نمیشود و بعضی از انواع فیبرها توسط باکتریهای مفید موجود در روده شما هضم میشوند و بهعنوان پروبیوتیک عمل میکنند.سپس باکتریهای روده، فیبر را تخمیر کرده و آن را به اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه تبدیل میکنند که فواید بسیاری برای سلامتی از جمله کاهش خطر ابتلا به اختلالات گوارشی، سرطان و بیماریهای قلبی دارند.
6-کلسترول و فشار خون را کاهش میدهد.
مطالعات نشان میدهد که خوردن پسته به کاهش کلسترول خون کمک میکند. پسته علاوه بر داشتن آنتیاکسیدان زیاد، فشار خون را بهبود میبخشد و خطر بیماری قلبی شما را کاهش میدهد.
7-سلامت رگهای خونی را ارتقا میدهد.
آجیل پسته نقش مهمی در ارتقاء سلامت رگهای خونی دارد. دلیلش این است که آنها سرشار از الآرژنین هستند که در صورت تبدیل شدن به اکسید نیتریک، به رقیق شدن رگهای خونی شما کمک میکند.
8-پسته خوشمزه و خوردنش سرگرمکننده است.
از پسته به روشهای مختلفی میتوان لذت برد. از جمله این موارد میتوان به میانوعده، چاشنی سالاد یا حتی در پخت، اضافه کردن رنگ سبز زیبا به دسرها و غذاهای مختلف و ترکیب آن با شیر تحت عنوان شیر پسته اشاره کرد.
طرز تهیه شیر پسته
شیر پسته را در خانه هم میتوانید درست کنید. برای تهیه شیر پسته کافی است شیر و پسته در خانه داشته باشید. هل و گلاب و شکر هم که در همه خانهها پیدا میشود. اگر میخواهید کالری نوشیدنی را کم کنید به جای شکر از عسل استفاده کنید.ثعلب، نوشیدنی شما را غلیظتر میکند. اگر دوست دارید ثعلب هم اضافه کنید.ترکیب همه این خوردنیها در مخلوطکن در نهایت به شما یک نتیجه خوشمزه و لذیذ میدهد.شیر پسته را داخل یخچال بگذارید و سرد بنوشید و لذت ببرید.
آجیل پسته نه تنها خوشمزه و سرگرمکننده است بلکه بسیار سالم است. پسته علاوه بر پروتئین، فیبر و آنتیاکسیدان حاوی چندین ماده مقوی ضروری است و به کاهش وزن، سلامت قلب و روده، چشم و رگها کمک کند.برای اکثر افراد، پسته در رژیم غذایی یک راه عالی برای بهبود سلامت عمومی است. ترکیب این آجیل خوشمزه با شیر که مغذی از کلسیم، فسفر، ویتامین آ، ویتامین د، ویتامین ب 12، پروتئین، پتاسیم، زینک، منیزیم، کولین و سلنیوم است، یک معجون لذیذ را به همراه میآورد.
شیر پسته چه ویتامینهایی دارد؟
شیر پسته سرشار از کلسیم، فسفر، ویتامین آ، ویتامین د، ویتامین ب 12، پروتئین، پتاسیم، زینک، منیزیم، کولین و سلنیوم است.
شیر پسته چاقکننده است؟
شیرپسته کالری نسبتا بالایی دارد و اگر در مصرف آن زیادهروی کنید، ممکن است باعث افزایش وزن شود.
شیر پسته برای افراد دیابتی مناسب است؟
شیرپسته باعث کاهش سطح گلوکز خون میشود و به تنظیم قند خون کمک میکند. افراد دیابتی با مشورت پزشک میتوانند شیر پسته مصرف کنند.