آش میوه | طرز تهیه ۵ مدل آش میوه خوشمزه و آسان + عکس



آموزش پخت آش میوه یا آش ترش آش میوهدر منزل


آش میوه آشی برای تمام فصول است و در تابستان با میوه تازه و در زمستان و فصول دیگر با میوه خشک پخته می شود. زردآلوی تازه، آلو سیاه و آلبالوی تازه رنگ و بویی خوش به این آش می دهند.


از همه مهم تر ترکیب طعم شیرینی و ترشی است که، مزه ی ملس دلچسبی بوجود می آورد. برخی به این آش آبغوره و رب می زنند برخی هم سرکه و شیره می ریزند، برای همین است که این آش به آش ترش هم معروف است. با دلگرم همراه شوید.


طرز تهیه آش میوه مرحله به مرحله


برای پختن آش میوه نیازی به سبزی نیست ولی در صورت تمایل می‌توان به آن تره، جعفری، گشنیز و برگ چغندر افزود، در غیر این صورت این آش بدون سبزی تهیه می‌شود.


separator line


1 – طرز تهیه آش میوه با گوجه برقالی


مواد لازم:


  • لوبیا قرمز: یک پیمانه

  • نخود: یک پیمانه

  • عدس: 2 پیمانه

  • برنج: نیم پیمانه

  • گندم پوست کننده: یک پیمانه

  • رشته آش: ۳۵۰ گرم

  • آلوی خورشی: ۲۰۰ گرم

  • برگه آلو زرد: ۲۰۰ گرم

  • قیسی زرد الو:۲۰۰ گرم

  • آلبالو خشک:۲۰۰ گرم

  • گوجه برقالی: ۲۰۰ گرم

  • نمک،فلفل،و ادویه: به مقدار لازم

  • پیاز متوسط: ۲ عدد

  • تره،جعفری،گشنیز و برگ چغندر(درصورت تمایل): یک کیلو‌گرم


طرز تهیه:


  1. لوبیا قرمز و نخود را که از شب قبل خیس کرده‌ایم در قابلمه‌ای می‌گذاریم تا بپزد. پس از این که حبوبات نیم‌ پز شدند عدس و گندم را به آن اضافه می‌کنیم تا با حبوبات بپزند.

  2. پیاز خرد شده را در قابلمه‌ ای دیگر با روغن تفت می‌دهیم تا طلایی شود، سپس نمک، فلفل، ادویه و رب گوچه را اضافه می‌کنیم و کمی تفت می‌دهیم.

  3. برنج را به همراه مقداری آب به پیاز داغ اضافه می‌کنیم. سپس سبزی را به آن اضافه میکنیم.

  4. حال حبوبات پخته شده را نیز اضافه می‌کنیم و آش را هم می‌زنیم. وقتی مواد آش پخت، میوه‌های خشک را به همراه رشته آش اضافه می‌کنیم و منتظر می‌مانیم آش کاملاً جا بیفتد.

  5. پس از آماده شدن آش میوه می‌ توان برای تزیین آن از نعنا داغ، پیاز داغ و میوه‌های خشک استفاده کرد.


نکات مهم:


  • باید حبوبات را از شب قبل خیس کرد. چون هم باعث پخت سریع آن‌ها می‌شود، هم برای جلوگیری از نفخ شکم موثر است.

  • نیم ساعت قبل از افزودن میوه‌های خشک به آش، آن‌ها را در آب سرد بگذارید تا خیس بخورد.

  • در طی پخت باید مرتب آش را هم زد تا ته نگیرد.


آش میوه | طرز تهیه ۵ مدل آش میوه خوشمزه و آسان + عکس


separator line


2 – طرز تهیه آش میوه با حبوبات


مواد اولیه :


  • پیاز داغ ۴ قاشق غذاخوری

  • زردچوبه به میزان لازم

  • نمک و فلفل سیاه به میزان لازم

  • حبوبات ۴۵۰ گرم

  • سبزی آش ۱ کیلوگرم

  • رشته آش ۳۵۰ گرم

  • آلو بخارا ۱۰۰ گرم

  • برگه زردآلو ۱۰۰ گرم

  • آلوچه ۱۰۰ گرم

  • به ۱ عدد متوسط

  • نعناع داغ به میزان لازم


طرز تهیه :


  1. ۲ قاشق غذاخوری از پیاز داغ را در قابلمه ای روی حرارت متوسط بریزید، کمی زردچوبه، نمک و فلفل سیاه به آن بزنید و آن را تفت دهید.

  2. حبوبات خیس خورده را به همراه چند لیوان آب به آن اضافه کرده و می گذاریم تا برای حدود ۱ ساعت کاملا پخته و نرم شوند.

  3. سبزی آش و بعد از نیم ساعت میوه های خشک (خیس خورده) رو به آن اضافه کرده و بگذارید تا برای نیم ساعت دیگر بپزند.

  4. در پایان رشته را اضافه کنید. وقتی رشته نرم شد، آش آماده است. آش را در ظرف مورد نظر بریزید و با بقیه ی پیاز داغ و نعناع داغ تزیین کرده و میل کنید.


نکته ی مهم برای تهیه آش میوه


نکته ای که برای طبخ این آش باید به آن توجه شود این است که مزه ی این آش باید ملس باشد، و به همین منظور در آن هم از به استفاده شده و هم از آلو و برگه زردآلو تا طعم آن را به خوبی ملس نماید.


اگر آش شما پس از افزودن رشته به آن در قسمت های انتهایی پخت، هنوز آبکی بود، می توانید برای جلوگیری از زیادی آبکی بودن آن، از مقداری آرد استفاده کنید.


بصورتیکه مقداری آرد را در آب حل نموده و به آش اضافه کنید و اجازه دهید که حدود 20 دقیقه با آش بجوشد تا آش ما کمی سفت شود.


در صورتیکه زیادی سفت بود، مقداری آب به آن اضافه میکنیم و میگذاریم تا کمی بجوشد که آش از حالت سفتی در بیاید و مقداری رقیق تر شود.


باید دقت کنید که سبزی خالص و پاک شده و خرد شده ای که برای این آش استفاده میکنید از مقداری که در اینجا ذکر کردیم بیشتر نشود، چون در این صورت طعم سبزی غالب می شود که در این صورت اصلاً طعم خوبی نخواهد داشت.


درصورت عدم دسترسی به سبزی تازه می توانید از مقدار متناسب و اندازه به همان نسبت، از سبزی خشک شده نیز استفاده کنید.


در هنگام سرو این آش نیز می توانید از آبغوره همراه آن استفاده کنید که در رستوران های شمالی نیز این آش همراه با آبغوره سرو می شود.


آش میوه | طرز تهیه ۵ مدل آش میوه خوشمزه و آسان + عکس


separator line


3 – طرز تهیه آش میوه با گوشت چرخ کرده


مواد لازم :


  • گوشت چرخ کرده 500 گرم

  • تره فرنگی 200 گرم

  • جعفری ساطوری شده 200 گرم

  • نعناع 200 گرم

  • گشنیز 200 گرم

  • برگ چغندر 200 گرم

  • برنج 200 گرم

  • پیاز داغ عسلی 3 قاشق سوپخوری

  • نخود 125 گرم

  • لوبیا قرمز 125 گرم

  • آلبالو 500 گرم

  • گوجه سبز 500 گرم

  • زرد آلو 500 گرم

  • گندم 100 گرم

  • فلفل قدری

  • نمک قدری


طرز تهیه :


  1. پیاز داغ و نخود لوبیا و گندم در صورت تمایل کمی زرد چوبه را با 5 تا 6 لیوان آب میگذاریم بپزد برنج را اضافه میکنیم و سبزی را بعد از تمیز کردن و خرد کردن وقتی برنج پخته شد داخل آش میریزیم

  2. گوشت را به صورت کوفته ریزه درست میکنیم و به آن اضافه میکنیم و آش را گاهی بهم میزنیم تا کاملا جا بیافتد

  3. هسته میوه ها را میگیریم و در اواخر طبخ میوه ها را هم داخل آش میریزیم به اندازه کافی نمک و فلفل میزنیم باید میوه ها پخته شوند ولی زیاد له نشوند .

  4. در زمستان بجای میوه تازه میتوانیم از برگ زرد آلو و آلوی زرد خشک و مربای آلبالو یا آلبالوی خشک استفاده کنیم بدیهی است میوه های خشک را باید در آب خیس کرد بعد مصرف نمود.

  5. میتوانیم باین آش در اواخر طبخ 4 تا 5 قاشق شکر بزنیم تا طعمش ترش و شیرین بشود .


آش میوه | طرز تهیه ۵ مدل آش میوه خوشمزه و آسان + عکس


separator line


4 – طرز تهیه آش میوه با گندم


مواد لازم :


  • گوشت چرخ کرده : ربع کیلو

  • برنج : نصف پیمانه یا 100 گرم

  • گوجه سبز : ربع کیلو

  • سبزی آش شامل تره , جعفری , نعنا , گشنیز , برگ چغندر : ربع کیلو

  • زرد آلو : ربع کیلو

  • آلبالو : ربع کیلو

  • پیاز سرخ کرده : 1 تا 2 قاشق سوپ خوری

  • گندم پوست گرفته : 14 ( یک چهارم ) پیمانه یا 50 گرم

  • نخود و لوبیای قرمز : 125 گرم

  • نمک و فلفل : به مقدار کافی


طرز تهیه:


  1. پیاز داغ و نخود و لوبیا و گندم و در صورت تمایل کمی زرد چوبه را با 5 تا 6 لیوان آب می گذاریم بپزد .

  2. برنج را اضافه می کنیم و سبزی را بعد از تمیز کردن و خرد کردن , وقتی برنج پخته شد داخل آش می ریزیم .

  3. گوشت را کوفته ریزه درست می کنیم و به آن اضافه می کنیم و آش را گاهی بهم میزنیم تا کاملا” جا بیفتد

  4. هسته میوه ها را می گیریم و در اواخر طبخ , میوه ها را هم داخل آش می ریزیم و به اندازه ی کافی نمک و فلفل می زنیم . باید میوه ها پخته شوند ولی زیاد له نشوند .


آش میوه | طرز تهیه ۵ مدل آش میوه خوشمزه و آسان + عکس


separator line


5 – طرز تهیه آش میوه و سیب


مواد لازم :


  • لوبیا قرمز یک پیمانه

  • نخود یک پیمانه

  • عدس 2 پیمانه

  • برنج نصف پیمانه

  • گندم پوست کنده یک پیمانه

  • رشته آش 350 گرم

  • گوشت چرخ کرده 500 گرم

  • آلوی خورشی 200 گرم

  • برگه آلو زرد 200 گرم

  • سیب 200 گرم

  • آلبالو خشک 200 گرم

  • گوجه برقانی 200 گرم

  • نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم

  • پیاز متوسط 2 عدد


طرز تهیه :


  1. لوبیا قرمز و نخود را از قبل خیس کنید و آب آن را چند بار عوض کنید. آنها را در قابلمه ای ریخته و با مقداری آب اجازه دهید تا نیم پز شوند.

  2. سپس آب قابلمه را خالی کرده و یک بار دیگر نخود و لوبیا را با آب تازه بپزید تا کاملا نرم شوند.

  3. با این کار خاصیت نفاخیت حبوبات از بین می رود. در مرحله دوم پخت باید عدس و گندم را به آن اضافه کنید و بعد از نرم شدن، پیاز را خرد کنید کرده اید و در قابلمه ای دیگر با روغن تفت داده اید، به حبوبات اضافه کنید. نمک، فلفل، ادویه را هم اضافه کرده و اجازه دهید. مواد به خوبی بپزند.

  4. حالا برنج را در آش بریزید. گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده و ادویه مخلوط کرده و ورز دهید.

  5. سپس از این گوشت کوفته ریزه تهیه کرده و در صورتی که از سبزی آش استفاده می کنید، گوشت را همراه با سبزی به آش اضافه کنید.


آش میوه | طرز تهیه ۵ مدل آش میوه خوشمزه و آسان + عکس


separator line


بیشتر بخوانید :


طرز تهیه ی آش گندم سنتی و خانگی


آموزش پخت آش دوغ با ۶ روش سنتی و خوشمزه + عکس


طرز تهیه ۸ مدل آش کدو حلوایی خوشمزه و پرخاصیت + عکس


بیشتر بخوانید  100 گرم انار چقدر کالری دارد ؟

دیدگاهتان را بنویسید