طرز تهیه آش کلم قمری (داش کلم آشی) اصل تبریز
کلم قمری دشمن سرطان ریه و لوزالمعده است برای سنگ کلیه مناسب است، دارای ویتامین های B6, C, B,A و دارای مواد معدنی مثل کلسیم و پتاسیم می باشد. چه بهتر که از این میوه جادویی در تهیه غذاها استفاده شود . با دلگرم همراه شوید.
آموزش و طرز تهیه آش کلم قمری بسیار خوشمزه به روشی آسان
1 – طرز تهیه آش کلم قمری ساده
مواد لازم :
-
کلم قمری ۱ عدد -
گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم -
پیاز درشت ۳ عدد -
لپه ا استکان -
برنج ۱ لیوان -
زردچوبه نصف قاشق مرباخوری -
نمک, فلفل و روغن به مقدار لازم -
نعنا خشک ۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیه :
-
برای تهیه آش کلم قمری دو عدد از پیازها را خرد کرده و در ظرفی مناسب به همراه روغن سرخ کنید و زردچوبه هم اضافه کنید تا زردچوبه هم کمی تفت بخورد. -
سپس لپه را شسته و به همراه مقدار کافی آب و کمی نمک داخل ظرف پیاز می ریزیم و صبر می کنیم تا لپه نیم پز شوند. -
در این مرحله پیاز باقی مانده را بر روی گوشت چرخ کرده رنده کنید و بعد از اضافه کردن نمک و فلفل خوب ورز دهید. -
سپس از گوشت گلوله هایی به اندازه فندق برداشته و با دست گرد کنید و در ظرفی جدا با مقداری روغن کمی سرخ کنید و سپس گلوله ها را به داخل ظرف لپه در حال جوش اضافه کنید. -
کلم ها را که از قبل شسته و به صورت ریز خرد کرده اید به همراه برنج به مواد ظرف آش اضافه کنید. کمی هم فلفل اضافه کنید و صبر کنید تا آش با حرارت ملایم بپزد و جا بیفتد.
2 – طرز تهیه آش کلم قمری با طعم کرفس
مواد لازم:
-
کلم قمری نگینی ریز خرد شده ۷۰۰ گرم -
جعفری و تره خرد شده ۷۰۰ گرم -
برگ کرفس خرد شده ۱ پیمانه -
لپه ۲/۱ پیمانه -
برنج ۱ پیمانه -
پیاز متوسط ۱ عدد -
آب گوشت ۲ پیمانه -
رب گوجه فرنگی (به دلخواه) ۱ ق غ -
نمک و فلفل به اندازه دلخوا -
زرد چوبه ۲/۱ ق چ -
کشک به اندازه نیاز -
نعنا خشک به اندازه نیاز
طرز تهیه:
-
کلم قمری را نگینی ریز خرد کنید و کمی سرخ کنید تا طلایی شود. -
زردچوبه ،فلفل را به آن اضافه و کمی با کلم تفت دهید. -
بعد لپه ای که از شب قبل خیس کرده اید، پیاز تفت داده شده، برنج ، سبزی خرد شده ،آب گوشت ،رب گوجه ،نمک ،فلفل و نعنا خشک را اضافه کنید و به اندازه ۵-۶ لیوان آب داخل آش بریزید -
روی حرارت قرار دهید تا مواد پخته و جابیفتد ، اگرمواد هنوز نپخته بود ۱-۲ لیوان آب جوش اضافه کنید تا همه مواد آش خوب بپزد و جا بیفتد. -
بعد آش را در ظرف مورد نظر بکشید و روی آن را با پیاز داغ ونعنا داغ تزئین کنید و نوش جان کنید.
3 – دستور پخت آش کلم قمری ( تویسرکان )
مواد لازم:
-
کشک: 200 گرم -
عدس: 60 گرم -
لپه: 60 گرم -
بلغور گندم: 100 گرم -
کلم قمری: 300 گرم یا 2 عدد -
عصاره قلم یا آب گوشت: 1 پیمانه -
آب: 5 لیوان -
گوشت قیمه ای: 150 گرم -
پیاز داغ: 3 قاشق سوپ خوری -
نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان دلخواه -
سیر: 3 حبه -
نعنا داغ: به میزان لازم
طرز تهیه:
-
ابتدا پوست کلم قمری ها را گرفته، می شوییم و به شکل مکعبی و یا مثلثی خرد می کنیم. -
سپس آن را داخل یک ماهیتابه به همراه کمی روغن و زردچوبه میریزیم و کاملاً سرخ میکنیم تا بوی بد آن گرفته شود. -
حبوباتی که از قبل حدود 3 ساعت خیس کرده ایم به همراه بلغور گندم را شسته با عصاره ی قلم در قابلمه میریزیم و آب را به آن اضافه میکنیم. -
شعله ی گاز را روی حرارت زیاد گذاشته بعد از آن که آب آن به جوش آمد کلم قمری را اضافه نموده و شعله را ملایم می کنیم. -
گوشت قیمه ای را که از قبل با فلفل سیاه و زردچوبه تفت داده ایم و پخته شده است به آش اضافه میکنیم و میگذاریم تا آش کاملا جا بیافتد. -
بعد از آن که مواد کاملا پخته شد نیمی از پیاز داغ را که با سیر تفت داده و نیمی از کشک را داخل آش میریزیم و اجازه میدهیم تا 20 دقیقه بجوشد. -
این آش باید به قدری بپزد که مواد داخل آن کمی معلوم باشد و تقریبا له شده شود. در آخر آش را داخل ظرف ریخته روی آن را با کشک، نعنا داغ، چند تکه از قیمه و چند عدد کلم قمری که برش زده ایم و پیاز داغ تزیین میکنیم.
خواص بی نظیر کلم قمری
کلم قمری ملین است، به خاطر داشتن گوگرد و کلسیم برای رشد ناخن و مو مناسب است. این آش را به خاطر خواص بسیاری که دارد برای کودکان پیشنهاد میکنیم.
بیشتر بخوانید :
آبگوشت قنبید | طرز تهیه غذای سنتی شهر قم ( آبگوشت کلم قمری )
۳ روش اصولی برای از بین بردن کرم های داخل کلم بروکلی