كيبه غذاي سنتي لبنان



Imageكيبه نوعي كوفته لبناني، و غذاي ملي اين كشور است. كسي نيست كه به لبنان سفر كند و از اين غذاي لذيذ نچشيده باشد . كيبه به اشكال و طرق مختلف تهيه و سرو مي شود كه در اينجا ، نوع ساده آن را شرح مي دهيم.


گوشت كيبه، بايد خوب نرم شود. در قديم گوشت اين غذا را مي كوبيدند. اما امروزه در قصابي ها گوشت كوبيده و مخصوص كيبه پيدا مي شود، ولي درمنزل هم مي توان اين گوشت را تهيه نمود .



مواد لازم:


500 گرم ( دو بار چرخ شود) گوشت گوسفند بي چربي

2 ليوان بلغور گندم پخته و آبكش شده

يك عدد پياز متوسط

به ميزان لازم فلفل و نمك

يك قاشق مرباخوري ادويه مخلوط لبنان

مقداري آب يخ يا يخ خرد شده

طرز تهيه:


ابتدا پياز را رنده كنيد، فلفل را نيز ريز خرد كرده و با گوشت مخلوط كنيد ؛ سپس بلغور، نمك، فلفل و ادويه را بيفزاييد و با كمي آب يخ يا يخ خرد شده به طور كامل ورز دهيد. اضافه كردن يخ باعث مي شود، گوشت نرم شود و خنك باقي بماند، هم چنين زياد چربي پس ندهد.از آن جا كه براي درست كردن اين غذا بايد گوشت را زياد ورز دهيم ، مي توانيم گوشت را 2 بار ديگر از چرخ رد كرده ، يا از خرد كن هاي برقي استفاده كنيم تا نرم شود. سپس بهتر است مواد كوفته را چند ساعت در يخچال بگذاريم تا سرد شود. بعد، از يخچال درآورده و دوباره چند دقيقه ورز مي دهيم .

بیشتر بخوانید  تزیین آشها و سوپ ها


آن گاه دستمان را مرطوب مي كنيم و از مايه به اندازه نارنگي كوچك برمي داريم و كف دستمان پهن مي كنيم . از مايه وسط كيبه يك قاشق غذاخوري مي گذاريم ، اطراف را به هم مي رسانيم؛ سپس به شكل دوك به آن فرم مي دهيم و در روغن سرخ مي كنيم. هم چنين مي توانيم يك ظرف فر را چرب كرده و نيمي از مواد را بريزيم و با دست پهن كنيم. آن گاه از مايه وسط كيبه بر روي آن پخش كرده و بقيه مواد كيبه را مي ريزيم و پهن مي كنيم . بعد با چاقو به شكل لوزي برش مي دهيم و كمي روغن روي آن مي ريزيم( تا روغن درون آن نفوذ كند).


سپس در فر پنجره وسط با حرارت 200 درجه سانتي گراد مي گذاريم تا بپزد و روي آن طلايي شود( مي توانيم ابتدا فويل بكشيم و در آخر برداريم.)


ادويه مخلوط لبنان: فلفل بهار، دارچين و جوز هندي را به صورت پودر در آورده و به طور كامل با هم مخلوط مي كنيم.



مواد لازم براي تهيه مايه وسط كيبه: به روش سنتي


3 قاشق غذاخوري روغن

يك دوم فنجان خلال بادام

2 عدد ( ريز خرد شود) پياز متوسط

500 گرم گوشت چرخ شده

به اندازه كافي نمك و فلفل

يك دوم قاشق مرباخوري ادويه مخلوط لبنان

يك چهارم قاشق مرباخوري دارچين

روغن را در ماهي تابه گرم مي كنيم و بادام را در آن طلايي كرده و كنار مي گذاريم.

بیشتر بخوانید  توت سفید سرد است یا گرم ؟


سپس پيازوادويه ها را ريخته ، گوشت را اضافه مي كنيم و تفت مي دهيم تا گوشت بپزد، آن گاه در انتها ، بادام را اضافه و مخلوط مي كنيم.



مواد لازم براي تهيه مايه وسط كيبه نوع دوم:


يك دوم فنجان يا حدود 80 گرم بادام

400 گرم گوجه فرنگي ( ريز خرد شده)

يك قاشق مرباخوري دارچين

يك فنجان جعفري خرد شده


بادام را در روغن تفت داده و با بقيه مواد مخلوط مي كنيم.


دیدگاهتان را بنویسید