تاثیر شگفت انگیز گل شمعدانی برای سلامتی بدن
گل شمعدانی ، گلی سنتی می باشد که تقریبا در خانه هر ایرانی یافت می شود . سادگی در زیبایی این گل موجب شده ، طرفداران بسیاری را به خود جذب کند .گل شمعدانی علاوه بر زینت بخشی به خانه های ایرانی ، خواص دارویی نیز دارد . شاید کمتر کسی این را بداند که شمعدانی یک گیاه دارویی است !!
گل شمعدانی (maculatum) ، گیاهی با برگ های پهن و کرک دار ، ساقه های با مقطع دایره به رنگ سبز که در اثر کهولت به رنگ زرد در می آید ، می باشد . این گیاه دارای گل هایی خوشه ای به رنگ های قرمز ، صورتی ، سفید و … می باشد . تنوع شمعدانی و رنگ گل های بسیار زیاد می باشد .این گیاه بومی بومی شمال شرقی ایالات متحده می باشد و امروزه در سراسر جهان یافت می باشد . از برگ ، گل و ریشه گیاه برداشت دارویی می شود ، اما آنچه که از شمعدانی اهمیت دارویی بیشتری دارد ریشه شمعدانی است .
خواص برگ گل شمعدانی
-
درمان اسهال -
تقویت و رفع مشکلاتی گوارشی -
ضد التهاب مثانه -
ضد خونریزی -
درمان مشکلات قاعدگی -
درمان مشکلات رحم -
بهبود پوست -
درمان زخم -
درمان بواسیر -
تقویت بینایی -
کمک به درمان دیابت -
ورم ملتحمه -
ناراحتی های شبکیه چشم -
ضد اضطراب -
ضد افسردگی ؛ استفاده از روغن گیاه روی مو -
بی خوابی -
تقویت ناخن -
تنظیم قند خون -
ضد عفونت -
ضد اگزما
مضرات برگ گل شمعدانی
به سبب وجود تانن در گل شمعدانی ، مصرف بیش از حد و مداوم آن سبب سوء هاضمه می شود .
زنان باردار و شیرده از مصرف شمعدانی خودداری کنند .
طرز مصرف برگ گل شمعدانی
می توانید از این گیاه دمنوش یا جوشاده ای تهیه کرده و میل کنید . برای تهیه دمنوش کافی است ، مقداری ب جوش را روی گیاه خشک ریخته و اجازه دهید ۱۰ الی ۱۵ دقیقه روی حرارت غیر مستقیم دم بکشد .
برای تهیه جوشانده کافی است مقداری از گیاه را به همراه آب روی حرارت بگذارید تا بجوشد . پس از ۵ دقیقه جوشانده شما آماده است از شمعدانی کپسول ، روغن و … تهیه شده است که می توانید از ان ها استفاده کنید . البته تاثیر گذاری دمنوش به مراتب بیشتر است .