سرکه : ۱ لیتر
نمک : قدری
موسیر : ۵۰۰ گرم
با موسیر به تنهائی یا مخلوط با سایر مواد میتوان ترشی تهیه نمود. از موسیر تازه یا خشک میتوان برای تهیه ترشی استفاده کرد. موسیر تازه چون کمتر در دسترس قرار دارد از موسیر خشک بیشتر استفاده میشود ولی در هر حال ما دستور استفاده از هر نوع را ذیلاً توضیح میدهیم:
الف- طرز آماده کردن موسیر تازه:
موسیر را پوست میکنیم و نازک ورقه ورقه میکنیم. چون موسیر تازه دارای بوی تندی است آن را دوسه روز در آب سرد خیس میکنیم و چندین بار آب آن را عوض میکنیم، بعد آن را در صافی میریزیم و آب آن که کاملاً گرفته شد موسیر را روی پارچهای پهن میکنیم و ۲۴ ساعت میگذاریم بماند تا رطوبت آن کاملاً گرفته شود، این موسیر آماده ترشی میباشد.
ب – طرز استفاده از موسیر خشک:
موسیر را میشوئیم و مقداری آب جوش بروی آن میریزیم هر وقت آب آن سرد شد آن را خالی مینمائیم و دوباره آب جوش روی موسیر میریزیم و این عمل را سه تا چهار بار تکرار میکنیم و بعد موسیر را در آب سرد میریزیم تا دو سه روز بماند و در این مدت نیز چند دفعه آب آن را عوض میکنیم. وقتی موسیر کاملاً نرم و لطیف شد، آن را درصافی میریزیم و بعد روی پارچه پهن میکنیم تا رطوبت آن کاملاً گرفته شود.
طرز تهیه ترشی:
موسیرهای آماده شده را در شیشه میریزیم و کمی نمک داخل سرکه که حتماً باید سرکه انگور و سفید و تمیز باشد میریزیم و داخل شیشه موسیر را با این سرکه پر میکنیم.