با مجله اینترنتی دلگرم همراه باشید تا با اسپری میگرن کات بیشتر آشنا شوید
میگرن از بیماریهای عصبی است که باعث بروز سردردهای شدید و کلافهکننده میشود. سردردهای میگرنی معمولا ضرباندار و یکطرفه هستند که با فعالیت جسمانی تشدید شده و در بسیاری از اوقات به همراه حالت تهوع مشاهده میشوند. آمار مبتلایان به میگرن در زنان، تقریبا سه برابر مردان است. نیمی از خانمهایی که با این بیماری دست و پنجه نرم میکنند، حداقل ماهی یکبار حملات سردرد را خواهند داشت. وجود نور و صدا باعث تشدید شدن سردرد و بروز حالت تهوع در بیماران مبتلا به میگرن میشود.
حمله میگرن از ۴ ساعت تا ۳ روز طول خواهد کشید. در این شرایط استفاده از داروهای مسکن برای برطرف شدن حملات میگرن، تاثیرگذار بوده و باعث کاهش سردرد میشود. اسپری میگرن کات از داروهایی است که در صورت استفاده منظم برای برطرفشدن سردردهای میگرنی، موثر است. در ادامه با این دارو بیشتر آشنا میشوید
اسپری میگرن کات چیست ؟
میگرن کات یک داروی گیاهی برای درمان سردردهای میگرنی است. این دارو شامل عصاره گیاهان دارویی مختلفی از جمله اسطوخودوس، بنفشه، اکلیلالملک، رازیانه، گشنیز و مرزنجوش است و علاوه بر تاثیر مثبتی که برای درمان سردردهای میگرنی دارد، به کاهش شدت سایر سردردها در زمان درد نیز، کمک میکند. میگرن کات با عملکری نظیر تغییر در قطر عروق سر برای مدیریت سردرد، تقویت ترشح ملاتونین برای تنظیم خواب و ریتمهای زیستی و کاهش میزان نیتریک اکسید آزاد خون میتواند به کاهش و درمان سردرد، کمک کند.
موارد مصرف اسپری میگرن کات
رفع سردردهای میگرنی
عوارض اسپری میگرن کات
عطسه و سوزش داخل بینی
تداخل دارویی اسپری میگرن کات
داروهای ضد انعقاد خون، نیتروگلیسرین
مقدار و نحوه مصرف اسپری میگرن کات
به طور معمول به منظور درمان سردردهای میگرنی در طول روز، هر سه ساعت یک بار و هر بار یک پاف در هر حفره بینی مصرف میشود. بنابراین ۴ بار مصرف در طول ۱۲ ساعت طی روز کافیست. مثلا میتوانید آن را از ۹ صبح تا ۹ شب هر ۳ ساعت یک بار، مصرف نمایید. مدت زمان مصرف هر اسپری حدود ۱۰ روز است و مدت زمانی که نیاز است برای بهبودی از این دارو استفاده شود به طور معمول، ۳ ماه است.
برای استفاده از این دارو، نشسته و به آرامی هوای بینی خود را تخلیه کنید و سر را صاف کنید. یکی از سوراخهای بینی را بگیرید و در دیگری یک بار اسپری نمایید. در حین اسپری و تا ۵ ثانیه بعد از آن نفس خود را حبس نمایید. توجه داشته باشید که این اسپری به صورت روتین و منظم باید مصرف شود. اگرچه میگرن کات باعث کاهش فوری سردرد هم میشود اما اگر به هنگام حمله میگرن مجبور به استفاده از آن شدیم باید پس از آن به روال مصرف که از قبل داشتیم، بازگردیم.
نکاتی که در رابطه با مصرف اسپری میگرن کات باید بدانید
- قبل از مصرف اسپری میگرن کات، با استفاده از روغن بادام شیرین داخل مجرای بینی را چرب کنید.
- مصرف دارو باید کاملا منظم باشد. همچنین هیچ گاه بیش از مقدار تجویز شده نباید از این دارو، استفاده کنید.
- دارو را تا پایان مدت استفاده در ظرف بستهبندی مخصوص، نگهداری کنید.
- دارو را نباید در مسیر نور مستقیم خورشید، قرار داد.
- افرادی که داروهای افزاینده نیتریک اکساید، داروهای تریگلیسریندار و داروهای ضد انعقاد خون مصرف میکنند، نباید از اسپری میگرن کات استفاده کنند.
- مصرف این دارو برای کسانی که تحت درمان عملیات شیمی درمانی هستند، توصیه نمیشود.
- زنان در دوران شیردهی با احتیاط باید از این دارو، استفاده کنند.
- این دارو برای کودکان زیر دو سال، منع مصرف دارد.
- چنانچه سابقه ابتلا به بیمایهایی نظیر مشکلات مرتبط با تعییرات استروژنها، بیماریهای مربوط به سیستم گوارش مانند رفلاکس معده، دیورتیکولوزیس، کولیت اسپاستیک دیورتیکلیت، کولیت اولسر و … را داشتهاید، میگرن کات را با احتیاط و تحت نظر پزشک، مصرف کنید.
- ممکن است در روزهای اول استفاده از دارو در بعضی از مصرف کنندگان، عطسه و سرفه رخ دهد که این امر کاملا طبیعی است و بعد از گذشت تقریبا ۱۰ روز از مصرف دارو، این امر برطرف میگردد.
- اگر پس از مصرف دارو در بینی خونریزی شدید مشاهده شد، مصرف دارو را قطع کرده و با پزشک خود مشورت کنید.
- در صورت وجود هر نوع حساسیت دارویی یا آلرژی نسبت به غذاها، رنگها، نگهدارندهها یا حیوانات، به پزشک اطلاع دهید.
- فهرست تمامی داروهایی را که در حال استفاده از آن هستید (چه گیاهی و چه پزشکی) در اختیار پزشک قرار دهید. ممکن است برخی از داروها میزان اثربخشی داروهای دیگر را تحت تاثیر قرار دهند.
- پس از هر بار مصرف، درپوش محافظ را در جای خود قرار دهید.
- چنانچه با مصرف این دارو دچار علائم حساسیت مثل تنفس سخت، تورم چهره، لبها، زبان یا گلو شدید، مصرف را ادامه نداده و به اورژانس رجوع کنید.
- لزرومی ندارد که این اسپری درون یخچال، نگهداری شود.
بیشتر بخوانید:
درمان سر درد های عصبی و میگرن با طب سنتی و گیاهان دارویی
میگرن شکمی چیست ؟ علائم و درمان میگرن شکمی کدامند ؟
داروهای گیاهی مناسب میگرن درد
علائم و درمان میگرن در کودکان