استیک نیویورکی با فلفل ماداگاسکار
مواد لازم : برای 4 نفر
-*-گوشت گاو (گوساله) 4 تکه، هر کدام 180 گرم (آنتروکوت (گوشت استیک از دنده برش خورده شده))
-*-دانه فلفل (مخلوط (فلفل سیاه، سبز، قرمز)) 1/4 فنجان
-*-روغن گیاهی (با طعم ملایم. مانند طعم بادام) 2 قاشق سوپخوری
-*-خامه (پر چرب) 1 فنجان
-*-آب (داغ) 1 فنجان
-*-سس دمی گلیس 3 قاشق سوپخوری
-*-کره بدون نمک 1 قاشق سوپخوری
-*-دانه فلفل (جهت تزئین) 1/4 فنجان
-*-سس دمی گلیس (نوعی سس قهوه ای فرانسوی، مخلوطی از سس قرمز و سس ورستر شایر)
طرز تهیه :
1. با استفاده از یک وردنه، 1/4 فنجان دانه ی فلفل را لای یک دستمال تا شده له بکوبید.
2. چربی اضافی را از استیک ها جدا کنید. با نمک و دانه های فلفل کوبیده شده مزه دار کنید.
3. یک ماهیتابه ی بزرگ را روی شعله بگذارید. داخل آن روغن بریزید و روی شعله ی زیاد هر طرف استیک ها را به مدت 4 دقیقه بپزید تا به حالت نسبتاً نیم پخته دربیایند.
4. چربی را از ماهیتابه بیرون بریزید.
5. سس دمی گلیس و آب داغ را اضافه کنید. هم بزنید تا با هم مخلوط شوند.
6. خامه را اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید تا سس آنقدر غلیظ شود که از پشت قاشق نریزد.
7. کره را بریزید و هم بزنید. طبق ذائقه با نمک مزه دار کنید.
هنگام سرو:
روی هر ظرف گرم شده یک تکه استیک از وسط برش خورده قرار دهید. سس را با ملاقه روی استیک ها بریزید و دانه های فلفل خیس خورده را یکدست روی تمام قسمت ها پخش کنید.
نکته:
استیک برش نیویورکی بین استیک های پرچربی مانند استیک گوشت دنده و استیک های خیلی نازک مانند استیک سیرلیون (راسته) یا استیک فیله، غذای متعادل تری است. رگه های چربی در آن به مقدار بسیار مناسبی وجود دارد و این استیک برای گریل کردن عالی است.