بیوگرافی کامل ابراهیم آبادی و همسرش ملیحه ابراهیمی + ویدیو



بیوگرافی ابراهیم آبادی بازیگر تئاتر و سینمای ایران


نام: ابراهیم

نام خانوادگی: آبادی

متولد: ۲۴ مرداد ۱۳۱۳

محل تولد: تبریز، ایران

آغاز فعالیت هنری: ۱۳۳۲ تا کنون

همسر: ملیحه ابراهیمی شعر بافان

مدرک تحصیلی: فارغ‌التحصیل دانشکده هنرهای دراماتیک (پراگ) در سال ۱۳۴۶


ابراهیم‌ آبادی در مرداد ماه سال ۱۳۱۳ در تبریز و در محله کوچه باغ به دنیا آمد. او دانش آموخته دانشکده هنرهای دراماتیک پراگ در سال ۱۳۴۶ بوده است. ابراهیم آبادی فعالیت در تئاتر را سال ۱۳۳۲ با بازی در نمایش «حقه باز» آغاز کرد و از سال ۱۳۶۳ با بازی در فیلم «زائر خلف» ساخته یدالله نوعصری به عرصه سینما وارد شد.


تحصیلات ابراهیم آبادی


ابراهیم آبادی تا کلاس پنجم ابتدایی در تبریز به مدرسه رفت و دبیرستان را در تهران به پایان رساند. در همان دوران شدت علاقه‌اش به بازی در تئاتر روز به روز افزون‌تر شد تا آنکه سرانجام، در کلاس‌های تئاتر هنرهای زیبای کشور که به‌ وسیله مربیان خارجی برای تربیت مربیان تئاتر در مدارس تشکیل شده بود، امتحان داد و قبول شد.


در یک‌ سال تحصیل زیر نظر پروفسور داویدسون و کوتکیم بی، موفق به اخذ پایان‌نامه شد و به هنرستان هنرپیشگی رفت. آنجا زیر نظر اساتیدی مانند علی‌اصغر گرمسیری، هوشنگ سارنگ و حاتمی، موفق به تمام کردن هنرستان شد و بعد از آن برای ادامه تحصیل به اروپا رفت و در کشور چکسلواکی و شهر پراگ پس از آموزش زبان وارد آکادمی هنرهای دراماتیک شد و بعد از ۵ سال به‌عنوان کارگردان تئاتر و بازیگر فارغ‌التحصیل گردید.


شروع فعالیت بازیگری ابراهیم آبادی


ابراهیم آبادی از سال ۱۳۳۲ با بازی در نمایش حقه باز و در سن بیست سالگی وارد عرصه بازیگری و سینما شده است و بیش از پنج دهه در چندین فیلم و سریال بازی کرده است‌. وی از جمله هنرمندان پیشکسوت ایرانی است که بسیار کارنامه پربار و درخشانی دارد. ابراهیم آبادی فعالیت در سینما را در سال 1363 و با بازی در فیلم زائر خلف (یدالله نوعصری) آغاز کرد.


ابراهیم آبادی در تلویزیون نیز حضور پر رنگی داشت و سریال های زیادی را نقش آفرینی کرده است. او در سریال هایی چون مختار نامه، پادری، پرانتزباز، خسته‌دلان و پاورچین و معصومیت از دست رفته و بدون شرح و.. بازی کرده است.


ابراهیم آبادی در مختارنامه


فعالیت هنری ابراهیم آبادی


ابراهیم آبادی هم‌ زمان در تئاترهای حرفه‌ای نیز کار کرد. وی پس از ۱۴ سال از کشور چکسلواکی به ایران بازگشت و در اداره برنامه‌های تئاتر در سمت کارشناسی ارشد و کارگردان تئاتر استخدام شد و به مراکز استان‌های کشور رفت و ۷ سال در ارومیه، یک سال در گرگان و ۸ سال در تبریز اقامت کرد که در همه آن شهرها، کلاس‌ها و گروه‌های تئاتر تشکیل داده و قریب ۶۰ نمایشنامه در این سه مرکز، به وسیله گروه‌های تشکیل یافته به اجرا درآورد.

بیشتر بخوانید  علت فوت سعید نوراللهی بازیگر خانگی +تصاویر


ابراهیم آبادی در سال ۱۳۷۲ به دریافت درجه بازنشستگی نائل شد. ضمناً او چندین بار ناظر جشنواره تئاتر در تهران و شهرستان‌ها بوده‌ است. چهار دوره جزو هیأت برگزار کننده جشنواره شهیدان محراب در تبریز بوده و برای شرکت کنندگان، کلاس تئاتر فشرده به مدت یک ماه ترتیب داده‌ است.


ابراهیم آبادی چهار دوره عضو شورای مرکزی انجمن بازیگران سینمای ایران در خانه سینما و چهار دوره داور فیلم‌های سینمای ایران در جشن خانه سینما بوده که هنوز هم فعالیتش ادامه دارد. فیلمهای «دیوار، «توکیو بدون توقف»، «مومیایی ۳»، «همه دختران من»، «تماس شیطان»، «مرد ناتمام»، «زائر خلف»، «زنگ ها»، «گراند سینما»، «بدلکاران»، «عروسک ها»، «آپارتمان شماره ۱۳» و «بایکوت» برخی از آثار سینمایی ایراهیم آبادی است.


همسر ابراهیم آبادی کیست ؟


وی در جوانی با ملیحه ابراهیمی ازدواج کرده و دارای فرزند می باشد.


بیوگرافی ملیحه ابراهیمی همسر ابراهیم آبادی


ملیحه ابراهیمی گریمور و بازیگر متولد ۱۳۱۹ در تبریز بوده و دارای مدرک فوق دیپلم گریم و چهره پردازی از پراگ می باشد. وی بازیگر تئاتر بوده و اولین بازی خود را در نمایش با شرف ها انجام داد. با فیلم سینمایی الماس ۳۳ در قبل از انقلاب و در سال ۱۳۴۶ وارد سینما شد. از دیگر آثارش همه دختران من و عبور در غبار و گراند سینما و …‌می باشد.


آثار فیلم و سریال ملیحه ابراهیمی


  1. همه دختران من (۱۳۷۲)

  2. پرواز در نهایت (۱۳۶۹)

  3. عبور از غبار (۱۳۶۸)

  4. گراند سینما (۱۳۶۷)

  5. ایستگاه (۱۳۶۶)

  6. الماس ۳۳ (۱۳۴۶)


بیماری و آخرین وضعیت ابراهیم آبادی


این بازیگر قدیمی و با سابقه در بیمارستان آراد بستری شده است و به گفته خودش که به سختی صحبت می‌کند به دلیل تنگی نفس، مشکلات ریه راهی بیمارستان شده و الان در بخش مراقبت‌های ویژه، تحت نظر پزشکان است. دختر این هنرمند پیشکسوت هم گفت: معلوم نیست به دلیل مشکلات قلبی و ریوی،‌ چه زمانی در بیمارستان بماند.


ابراهیم آبادی


مصاحبه ای با ابراهیم آبادی


آخرین سریالی که ابراهیم آبادی برای تلویزیون بازی کرد «پادری» محمدحسین لطیفی است اما بارها بازی درخشان «ابراهیم آبادی» در سریال «مختارنامه» و «آپارتمان شماره 13» دیده می‌شود. بسیار بازیگر مردمی و هنرمند قابل احترامی است؛ او چندی پیش از مسئولان فرهنگ و هنر خواست که فکری به حال هنرمندان پیشکسوت کنند، نگذارند هنر به یغما برود و هرکسی بدون تربیت، پرورش و آموزش لازم وارد این حرفه بشود.


ابراهیم آبادی حتی صریح از رئیس‌جمهور خواست:‌ “من خواسته‌ام شاید خیلی بزرگ باشد و دوست ندارم کسی را به دردسر بیندازم. اما جناب رئیس جمهور که به هر حال بر کشور نظارت دارند و ناظر بر اعمال کشور هستند می‌دانند در حال حاضر چگونه کشور می‌چرخد.


خواسته ما این است که یک مقداری بیشتر به هنرمندان محبت کنند نه‌ تنها مسئله هنرمندان که در جامعه کسانی هستند که هنرمند واقعی‌اند ولی گلوی گشادی ندارند که بتوانند حرف بزنند و ساکت و راحت در منزل نشسته‌اند و محتاجند؛ کسی نیست به آن‌ها کمک کند.


از رئیس جمهور که همیشه به هنرمندان علاقه‌مندند و می‌دانند چه بر ملت می‌گذرد، تقاضای من این است که به خواسته‌های ما اهمیت بدهند که بارها در بسیاری از مجال‌ها گفته‌ایم ولی یک کدام را که بیشتر اولویت دارد جامه عمل بپوشانند. این موضوع اولویت‌دار، راه‌اندازی همین بیمارستان مخصوص هنرمندان است که به‌خدا بهترین ثواب است.


من الآن خبر دارم که رضا رویگری در چه وضعیتی زندگی می‌کند، چه اشکالی دارد در یک بیمارستان بخوابد و از او حمایت کنند. از جناب رئیس‌جمهور و رؤسای دولت تقاضا می‌کنم به عرایض منِ پیرمرد توجه کنند و این خواسته را انجام بدهند؛ مطمئناً بد نمی‌بینند. حقیقت امر این است که هنرمندانی هستند که محتاج واقعی‌اند؛ حتی محتاج دارو…”.


ابراهیم آبادی خودش در بیمارستان آراد بستری شد و به‌ گفته خودش که به‌ سختی صحبت می‌کند به‌دلیل تنگی نفس، مشکلات ریه، راهی بیمارستان شده و الآن در بخش مراقبت‌های ویژه، تحت نظر پزشکان است. او در گفتگویی یک پیام هم برای ملت ایران که بارها او را در صحنه‌های مختلف بازیگری تلویزیون، سینما و تئاتر دیده‌اند داشت:


به‌پاس 63 فعالیت هنری در تئاتر، تلویزیون و سینما که 128 سریال و تله‌فیلم و 54 فیلم سینمایی و کارهای متعدد نمایشی را در کارنامه خودم دارم از مردم مهربان ایران درخواست می‌کنم مرا دعا کنند.


ویدیو خاطره ای جالب از ابراهیم آبادی


خاطره شنیدنی ابراهیم آبادی از زمانی که در جمهوری چک زندگی میکرد را در برنامه شبی با عبدی بشنوید.


فیلم‌ شناسی ابراهیم آبادی


* فیلم های سینمایی ابراهیم آبادی


  1. دیوار (۱۳۸۶)

  2. صد سال به این سال‌ها (۱۳۸۶)

  3. هر چی تو بخوای (۱۳۸۵)

  4. از دوردست (۱۳۸۴)

  5. قلقلک (۱۳۸۴)

  6. من بن لادن نیستم (۱۳۸۳)

  7. توکیو بدون توقف (۱۳۸۱)

  8. مربای شیرین (۱۳۸۰)

  9. همسر دلخواه من (۱۳۷۹)

  10. آسمان پرستاره (۱۳۷۸)

  11. بوی کافور، عطر یاس (۱۳۷۸)

  12. مومیایی ۳ (۱۳۷۸)

  13. بدلکاران (۱۳۷۶)

  14. پشت دیوار شب (۱۳۷۶)

  15. دنیای وارونه (۱۳۷۶)

  16. ابراهیم (۱۳۷۵)

  17. تعطیلات تابستانی (۱۳۷۴)

  18. توطئه (۱۳۷۴)

  19. مرد نامرئی (۱۳۷۴)

  20. یحیی (۱۳۷۴)

  21. بوی خوش زندگی (۱۳۷۳)

  22. حسرت (۱۳۷۳)

  23. می‌خواهم زنده بمانم (۱۳۷۳)

  24. همه دختران من (۱۳۷۲)

  25. تماس شیطانی (۱۳۷۱)

  26. مرد ناتمام (۱۳۷۱)

  27. ملک خاتون (۱۳۶۹)

  28. همه یک ملت (۱۳۶۹)

  29. پرواز پنجم ژوئن (۱۳۶۸)


* سریال های تلویزیونی ابراهیم آبادی


  1. مسافر زمان ۲

  2. ۱۳۸۵ بایرام

  3. ۱۳۸۴ حس سوم

  4. ۱۳۸۳ ماجراهای تقی‌جان

  5. ۱۳۸۲ بچه‌های خیابان

  6. ۱۳۸۲–۱۳۸۱ جزیره جادو

  7. ۱۳۸۱ از تو به یک اشاره

  8. ۱۳۸۰ طبقه وسط

  9. ۱۳۸۰ دیوار شیشه‌ای

  10. ۱۳۸۰ شب دهم

  11. ۱۳۷۹–۱۳۸۰ چراغ جادو

  12. ۱۳۸۰–۱۳۷۴ خورشید شب

  13. ۱۳۷۹ نود شب

  14. ۱۳۷۹ معجزه ازدواج

  15. ۱۳۷۸ زیر آسمان شهر

  16. ۱۳۷۸ دردسر بزرگ

  17. ۱۳۷۸ دلبر آهنی

  18. ۱۳۷۸–۱۳۷۷ دانی و من

  19. ۱۳۷۷ روزی عقابی

  20. ۱۳۷۶ جادوی مهتاب

  21. ۱۳۷۵ مدرسه مادر بزرگ‌ها

  22. ۱۳۷۵ بهشت گم‌شده

  23. ۱۳۷۵ برگ سبز

  24. ۱۳۷۴–۱۳۷۵ دبیرستان

  25. ۱۳۷۴–۱۳۷۵ سوخته‌دلان

  26. ۱۳۷۴ جهان وارونه

  27. ۱۳۷۳ همسران

  28. ۱۳۷۲ لبخند زندگی

  29. ۱۳۷۱ بازنشستگی

  30. ۱۳۷۰ قصه‌های زندگی

  31. ۱۳۷۰ این خانه دور است

  32. ۱۳۷۰ مش‌خیرالله صندوقچه

  33. ۱۳۶۹ شاهدان کوچک

  34. ۱۳۹۲ شاهگوش بازیگر


جوایز جشنواره‌ها


نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش دوم مرد دوره ۹ جشنواره فیلم فجر بخاطر فیلم آپارتمان شماره 13


ابراهیم آبادی فرزندان


بیشتر بخوانید:


بیوگرافی و عکس های هدی خادمی همسر بهنام صفوی


بیوگرافی چیناره ملیک زاده به همراه عکس شخصی او


بیوگرافی کامل باران خوش اندام همسر امیر حسین صدیق


بیشتر بخوانید  منشا پنجمین انفجار رادیویی سریع کشف شد

دیدگاهتان را بنویسید