حساسیت پوستی + علت و دلیل


حساسیت پوستی + علت و دلیل

حساسیت پوستی + علت و دلیل

یک متخصص بیماری‌های پوست و مو گفت: هوای آلوده می‌تواند باعث ایجاد حساسیت‌های اگزمایی بر روی پوست شود که بر کودکان و افراد مسن نیز تاثیر بیشتری خواهد داشت.

دکتر امیرهوشنگ احسانی اظهار کرد: هوای آلوده دارای ذرات هیدروکربن، گوگرد و ذرات معلق است که مخاط تنفسی و پوست را تحریک می کند. پوست سر و صورت به خصوص دور چشم ها و دست ها در تماس مستقیم با هواست و بیشتر از سایر نقاط بدن آسیب می بیند و دچار حساسیت های اگزمایی می شوند.

حساسیت پوستی + علت و دلیل

این متخصص به افزایش بروز حساسیت های پوستی مقاوم به درمان در کشور و در شهرهای آلوده ای چون تهران اشاره کرد و گفت: تماس مستقیم و مداوم پوست با آلاینده هایی چون آرسنیک، گوگرد، سرب و ریزگردهای معلق در هوا منجر به بروز انواعی از حساسیت های پوستی می شود که حتی پس از یک یا دو هفته درمان نیز بهبود پیدا نمی کند، البته خطر بروز این نوع حساسیت ها در کودکان نیز بیشتر از بزرگسالان است.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در ادامه عنوان کرد: افزایش آلاینده های هوا و کاهش ضخامت لایه ازن، باعث تابش بیشتر اشعه مضر ماوراءبنفش بر پوست می شود که این مساله می تواند حساسیت های پوستی را افزایش دهد و به بروز سرطان های پوستی منجر شود.

حساسیت پوستی + علت و دلیل

احسانی با بیان این که درصدی از ساخت ویتامین D در بدن تحت تاثیر اشعه ماوراء خورشید صورت می گیرد، افزود: این میزان باید بسیار محدود باشد تا به ساخته شدن این ویتامین حیاتی برای پوست کمک کند، در حالی که در روزهای آلوده با افزایش جذب اشعه های بنفش توسط پوست، ساخت ویتامین D نیز به درستی صورت نمی گیرد.

بیشتر بخوانید  آموزش آرایش چشم دودی مجلسی + عکس

وی به رعایت بهداشت پوست اشاره کرد و گفت: استفاده مرتب از مرطوب کننده ها، شست وشوی مرتب سر و صورت با فرآورده های صابونی یا شامپوهای غیرمعطر، استفاده نکردن از عطر و ادکلن بخصوص در کسانی که زمینه اگزمای پوستی دارند می تواند اثرات مضر آلودگی هوا بخصوص سرب معلق در هوا را کاهش دهد. این پزشک ادامه داد: همچنین مصرف مایعات فراوان، لبنیات، میوه و سبزیجات نیز می تواند در جهت رفع و یا کاهش اثرات آلودگی های هوا بر حساسیت های پوستی موثر باشد.

حساسیت پوستی + علت و دلیل

توصیه‎های طب سنتی برای حساسیت‎های پوستی و فصلی

برای درمان این نوع حساسیت‌های پوستی فصلی یا غیرفصلی باید به چند نکته توجه کرد. اول اینکه باید از مصرف غذاهای تند و تیز که ادویه زیادی مانند فلفل، زنجبیل یا سیر و پیاز دارد، پرهیز کرد. همین طور باید میزان مصرف غذاهای چرب و شیرین را محدود کرد زیرا این مواد غذایی زمینه ساز افزایش تولید صفراست.

حساسیت پوستی + علت و دلیل

توصیه می‌شود به جای این مواد غذایی، از غذاهای لطیف و سهل الهضم که خون غلیظی تولید نمی‌کند و فضولات زیادی ندارد، استفاده شود. به عنوان مثال گوشت پرندگان، تخم مرغ عسلی و غذاهایی که به راحتی هضم می‌شود، مصرف این مواد برای افرادی که مشکلات پوستی دارند، مفید است.

افرادی که دچار پرخوری هستند حتماً باید این عادت خود را اصلاح کنند و حجم غذای مصرفی خود را کاهش دهند. همچنین عملکرد مناسب دستگاه گوارش اهمیت زیادی دارد. از این رو اگر فردی دچار یبوست است باید یبوست خود را با مصرف موادی مانند خاکشیر حل شده در آب جوش، آلو، تمر هندی و… بر اساس مزاج خود برطرف کند. برای اصلاح وضعیت کبد نیز می‌توان از عرق کاسنی، شاه تره و سکنجبین استفاده کرد.

بیشتر بخوانید  معرفی ۱۰ مدل شامپو گیاهی شون برای انواع موها

حساسیت پوستی + علت و دلیل

در بسیاری از موارد برای درمان حساسیت‌های پوستی می‌توان از روش خون گیری از جمله فصد و حجامت بهره برد. زالودرمانی نیز برای اگزما مفید است. البته زالو درمانی باید حتماً بعد از مصرف داروهای ملین و انجام فصد یا حجامت و زیرنظر متخصص انجام شود. برای درمان کهیر نیز بهترین درمان حجامت است.

باید دانست که در بسیاری از موارد حساسیت‌های فصلی با حساسیت‌های پوستی همراه است؛ افرادی که دچار حساسیت‌های فصلی با علایم عطسه یا آبریزش از بینی، خارش و سوزش بینی و گلو هستند، به حساسیت تنفسی مبتلا هستند که آن‌ها نیز می‌توانند از همین درمان‌ها استفاده کنند. افزون بر این چکاندن قطره بنفشه داخل بینی نیز مفید است.

حساسیت پوستی + علت و دلیل

از جمله راهکارهای موثر دیگر برای رفع حساسیت‌های پوستی، استفاده از گیاهانی است که در این فصل رویش می‌کند. مانند ریواس که می‌توان از آن در غذا استفاده و یا شربت ریواس تهیه کرد. سبزی خرفه یا تخم خرفه همراه با عرق کاسنی نیز در درمان این حساسیت‌ها موثر است.

حساسیت‌های پوستی بیشتر در افرادی دیده می‌شود که مزاج‌های گرم دموی و صفراوی دارند.

گردآوري توسط : مجله دلگرم


دیدگاهتان را بنویسید