طرز تهیه پلوهای مجلسی برای مهمانی های عید شما


روزهای عید است و رفت و آمد و مهمانی بسیار.حتما خانم های خانه دار در این ایام میخواهند به نحو احسن از مهمان های خود پذیرایی کنند و هنر آشپزی و خانه داری خود را نشان دهند.به همین منظور دلگرم طرز پخت چند پلوی مجلسی برای ایام عید را در اختیار شما قرار داده است تا بتوانید مهمان های خود را با هنر آشپزیتان تحت تاثیر قرار دهید!

طرز تهیه پلوهای مجلسی

آلبالو پلوی مجلسی

طرز تهیه پلوهای مجلسی

مواد لازم:

برنج ۴پیمانه

آلبالو بدون هسته ۵/۲پیمانه

شکر ۵/۲پیمانه

فیله مرغ به اندازه دلخواه

نمک+فلفل به اندازه لازم

طرزتهیه:

1-بعد از اینکه هسته های آلبالو رو گرفتیم میذاریم تو یخچال به مدت ۴تا۵ساعت بمونه تا آب آلبالوها خارج بشه.

2-بعد از این مدت شکرو اضافه میکنیم و میذاریم روی حرارت ملایم تا یک جوش بزند بیشتر از اون نمیذاریم…حالا از روی حرارت برمیداریم و در صافی میریزیم تا آب از البالو جدا بشه.

3-برنج و آبکش میکنیم در حدی که نباید دونه باز کنه و به اصطلاح زنده تر برمیداریم بعد ته دیگ مورد نظرمون و در قابلمه میذاریم و یک لایه برنج و روی برنج یک مقدار آلبالو و روی آلبالو مرغ(که با کره+نمک+فلفل+زعفرون تفت دادیم)همینطور لایه به لایه این کارو تکرار میکنیم.

4-در پایان کار فقط به اندازه ۴تا۵قاشق غذاخوری از آب آلبالو روی برنج میریزیم و بعد میذاریم روی حرارت متوسط تا بخار کنه بعد مقداری روغن یا کره آب شده روی برنج میریزیم و حرارتشو کم میکنیم تا به مدت ۴۰تا۴۵دقیقه دم بکشه.

برای درست کردن شربت: از آب آلبالو که مونده مقداری شکر بهش اضافه میکنیم(البته باید تست کنیم اگه کم شیرین بود در غیر اینصورت اضافه نمیکنیم)بعد میذاریم روی حرارت تا به قوام برسه….

بیشتر بخوانید  اثر درمانی فلفل بر بیماری ها

نکته:

۱.این اندازه از مواد با هم تناسب داره ولی اگه دوست داشتین آلبالو بیشتر باشه برای هر۱پیمانه برنج ۱پیمانه آلبالو بریزین.

۲.اگه دوست داشتین ترشتر باشه از شکر کمتر استفاده بشه ولی اگه شیرین تر دوست داشتین میتونید وقتی که در حال جوشیدنه تست کنید اگه کم بود شکر دوباره بریزین.

۳.میتونید به جای مرغ از کوفته ریزه هم استفاده کنید.

پلوی نخود فرنگی مجلسی

طرز تهیه پلوهای مجلسی

مواد لازم:

سینه مرغ ۲۵۰گرم

نخود فرنگی ۵/۱تا۲پیمانه

برنج ۳پیمانه

پیاز سرخ کرده ۵قاشق غذاخوری

زعفرون دمکرده غلیظ ۱قاشق غذاخوری

نمک و فلفل و زردچوبه به اندازه دلخواه

طرز تهیه:

۱.سینه مرغ رو به شکل مکعبی خرد میکنیم و در روغن داغ شده میریزیم به همراه (نمک و فلفل و زردچوبه) مقداری سرخ میکنیم.

۲.بعد نخود فرنگی پخته شده رو اضافه میکنیم و مقداری تفت میدیم.

۳.بعد پیاز سرخ شده رو اضافه میکنیم.

۴.در نهایت زعفرون دمکرده رو اضافه میکنیم و یه مقدار دیگه تفت میدیم و بعد از روی حرارت برمیداریم.

۵.برنج رو به صورت آبکش شده آماده میکنیم.

۶.ته قایلمه ته دیگ مورد نظرمونو میذاریم بعد کمی از برنج روی ته دیگ میریزیم و روش از مخلوط آماده میریزیم به همین ترتیب لایه به لایه اینکار رو تکرار میکنیم بعد چند تکه کره به همرا کمی زعفرون دمکرده روی برنج میریزیم.

۷.قابلمه رو روی حرارت قرار میدیم تا به مدت ۱ساعت دم بکشه.

بادمجان پلو شیرازی مجلسی

طرز تهیه پلوهای مجلسی

آماده سازی: 30 دقیقه
مدت انتظار: 2 ساعت
مجموعاً: 2 ساعت و 30 دقیقه

مواد اولیه برای 4 نفر:
برنج 2پیمانه
مرغ 300گرم
بادمجان 2عدد
پیاز 1عدد
زرده تخم مرغ 2عدد
زرشك 5قاشق سوپخوری (پلویی)
ماست 5قاشق سوپخوری
شكر 2قاشق غذاخوری
كره 100گرم
سیب زمینی 2عدد
زعفران به میزان لازم

بیشتر بخوانید  دستور تهیه انواع سالاد برای مهمانی های عید نوروز

طرز تهیه:
ابتدا در ظرفی مناسب پیاز ها را خرد كرده و با مقداری كره تفت میدهیم .مرغ را جداگانه كمی در كره تفت میدهیم و با اضافه كردن مقداری زعفران و آب آن را پخته و استخوانهایش را جدا میكنیم .بادمجان و سیب زمینی را جدا گانه پس از پوست گرفتن به صورت حلقه ای خرد كرده و سرخ میكنیم.زرشك را هم با مقداری كره و شكر تفت میدهیم.حال در ظرفی مناسب برنج را به مرحله آبكشی میرسانیم و آن را با زرده تخم مرغ و ماست و مقداری زعفران مخلوط كرده و با همه مواد به صورت لابه لا در ظرف میریزیم و اجازه میدهیم دم بكشد.

نكات:
1)بهتر است همه مواد با كره تفت داده شود.
2)اگر دوست دارید سیب زمینی ها را نگینی سرخ كنید.
3)هرچه زعفران این غذا بیشتر باشد خوشمزه تر میشود.
4)این غذا رب ندارد ولی اگر مایلید به مرغ آن رب اضافه كنید.

مرصع پلوی مجلسی

طرز تهیه پلوهای مجلسی

ﻣﻮاد ﻻزم:
٣ ﭘﯿﻤﺎﻧﻪ ﺑﺮﻧﺞ
۵ ﭘﯿﻤﺎﻧﻪ آب
٣ ﻗﺎﺷﻖ ﻣﺮﺑﺎﺧﻮری ﻧﻤﮏ
۶ ﻗﺎﺷﻖ ﻏﺬاﺧﻮری روﻏﻦ ﻣﺎﯾﻊ
١٠٠ ﮔﺮم زرﺷﮏ
ﯾﮏ ﻗﺎﺷﻖ ﻣﺮﺑﺎﺧﻮری زﻋﻔﺮان ﺳﺎﺋﯿﺪه ﺷﺪه
١٠٠ ﮔﺮم ﺧﻼل ﺑﺎدام
١٠٠ ﮔﺮم ﺧﻼل ﭘﺴﺘﻪ
١ ﭘﯿﻤﺎﻧﻪ ﻣﺮﺑﺎی ﺧﻼل ﻧﺎرﻧﺞ ﯾﺎ ﭘﺮﺗﻘﺎل
١٠٠ ﮔﺮم ﮐﺸﻤﺶ ﭘﻠﻮﯾﯽ
۵٠ ﮔﺮم ﮐﺮه
١ ﻗﺎﺷﻖ ﻏﺬاﺧﻮری ﺷﮑﺮ

طﺮز ﺗﮫﯿﻪ:
ﺑﺮﻧﺞ را طﺒﻖ دﺳﺘﻮر ﮐﺘﻪ ﺑﺸﻮرﯾﺪ و ﺑﻌﺪ ﺑﺮای ٣ ﭘﯿﻤﺎﻧﻪ ﺑﺮﻧﺞ، ٢ ﭘﯿﻤﺎﻧﻪ آب وﻟﺮم و ٣ ﻗﺎﺷﻖ ﻣﺮﺑﺎﺧﻮری ﻧﻤﮏ روی ﺑﺮﻧﺞ ﺑﺮﯾﺰﯾﺪ و ﺑﮕﺬارﯾﺪ ﺣﺪاﻗﻞ ١ ﺳﺎﻋﺖ ﺧﯿﺲ ﺑﺨﻮرد. ٣ ﭘﯿﻤﺎﻧﻪ آب را ﺑﮫﻤﺮاه روﻏﻦ در ﻗﺎﺑﻠﻤﻪ ﮐﻪ ﺑﮫﺘﺮ اﺳﺖ ﺗﻔﻠﻮن ﺑﺎﺷﺪ ﺑﺮﯾﺰﯾﺪ و ﺑﮕﺬارﯾﺪ ﺟﻮش ﺑﯿﺎﯾﺪ.
ﺳﭙﺲ ﺑﺮﻧﺞ را ﺑﮫﻤﺮاه آﺑﺶ در ﻗﺎﺑﻠﻤﻪ ﺑﺮﯾﺰﯾﺪ. ﺻﺒﺮ ﮐﻨﯿﺪ ﺗﺎ آب ﻗﺎﺑﻠﻤﻪ دوﺑﺎره ﺟﻮش ﺑﯿﺎﯾﺪ ﺑﻌﺪ ﺷﻌﻠﻪ را ﮐﻢ ﮐﻨﯿﺪ و وﻗﺘﯽ آب ﺑﺮﻧﺞ ﺗﻤﺎم ﺷﺪ از دﻣﮑﻨﯽ ﯾﺎ ﭘﺎرﭼﻪ ﺑﺮای در ﻗﺎﺑﻠﻤﻪ اﺳﺘﻔﺎده ﮐﻨﯿﺪ و در را ﺑﮕﺬارﯾﺪ ﺗﺎ ﺑﺮﻧﺞ دم ﺑﮑﺸﺪ و ﺷﻌﻠﻪ را ﮐﻢ ﮐﻨﯿﺪ.ھﻨﮕﺎم ﺷﺴﺘﻦ و ﺧﯿﺲ ﮐﺮدن ﺑﺮﻧﺞ ﺗﻮﺟﻪ داﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﯿﺪ از اول ﺗﺎ آﺧﺮ ﺣﺮارت آب ﺑﻪ ﯾﮏ اﻧﺪازه ﺑﺎﺷﺪ.

بیشتر بخوانید  روش تهیه ترشی متکا

طﺮز ﺗﮫﯿﻪ زرﺷﮏ:
زرﺷﮏ را ﭼﻨﺪ ﺑﺎر ﺑﺎ آب ﺳﺮد ﺑﺸﻮرﯾﺪ ﺗﺎ ﺷﻨﮫﺎﯾﺶ ﺑﺮود ﺑﻌﺪ در آﺑﮑﺶ ﯾﺎ روی ﭘﺎرﭼﻪ ﺑﮕﺬارﯾﺪ ﺗﺎ آﺑﺶ ﺑﺮود. در ﻗﺎﺑﻠﻤﻪ ﮐﻮﭼﮑﯽ ۵٠ ﮔﺮم ﮐﺮه ﺑﺮﯾﺰﯾﺪ وﻗﺘﯽ ﻧﯿﻤﯽ از ﮐﺮه آب ﺷﺪ، ﺷﮑﺮ را ﺑﺮﯾﺰﯾﺪ ﺗﺎ آب ﺷﻮد آﻧﻮﻗﺖ زرﺷﮏ را اﺿﺎﻓﻪ ﮐﻨﯿﺪ و ﯾﮑﺒﺎر ھﻢ ﺑﺰﻧﯿﺪ و از روی ﺷﻌﻠﻪ
ﺑﺮدارﯾﺪ.

ﺗﺰﺋﯿﻦ ﻣﺮﺻﻊ ﭘﻠﻮ:
روی زﻋﻔﺮاﻧﯽ ﮐﻪ ﺳﺎﺋﯿﺪه اﯾﺪ ﻣﻘﺪاری آب ﺟﻮش ﺑﺮﯾﺰﯾﺪ و در آن را ﺑﺒﻨﺪﯾﺪ ﺗﺎ رﻧﮓ ﺑﮕﯿﺮد ﺑﻌﺪ ﻣﻘﺪاری از ﺑﺮﻧﺞ دم ﮐﺸﯿﺪه را در ﯾﮏ ﺑﺸﻘﺎب ﺑﺮﯾﺰﯾﺪ و زﻋﻔﺮان را روی ﺑﺮﻧﺞ ﺑﺮﯾﺰﯾﺪ و ﺑﻪ آراﻣﯽ ھﻢ ﺑﺰﻧﯿﺪ ﺗﺎ ﺑﺮﻧﺞ ﺧﺮد ﻧﺸﻮد. ﺣﺎﻻ ﻣﯽ ﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺑﺮﻧﺞ را در دﯾﺲ ﺑﮑﺸﯿﺪ و ﺑﺎ ﭘﻠﻮی زﻋﻔﺮاﻧﯽ، زرﺷﮏ، ﺧﻼل ﻣﺮﺑﺎی ﭘﻮﺳﺖ ﭘﺮﺗﻘﺎل، ﺧﻼل ﺑﺎدام، ﺧﻼل ﭘﺴﺘﻪ و ﮐﺸﻤﺶ ﺳﺮخ ﺷﺪه طﺒﻖ ﺳﻠﯿﻘﻪ ﺧﻮد ﺗﺰﺋﯿﻦ ﮐﻨﯿﺪ.

ﻧﮑﺎت:
ﺑﺮای ﺗﮫﯿﻪ ﻣﺮﺻﻊ ﭘﻠﻮ از زرﺷﮏ، ﺧﻼل ﺑﺎدام، ﺧﻼل ﭘﺴﺘﻪ، ﻣﺮﺑﺎی ﺧﻼل ﻧﺎرﻧﺞ ﯾﺎ ﭘﺮﺗﻘﺎل، ﮐﺸﻤﺶ ﭘﻠﻮﯾﯽ و در ﺑﺮﺧﯽ ﻣﻮاﻗﻊ از اﻧﻮاع آﺟﯿﻞ، ﻣﯿﻮه ﺗﺎزه ﯾﺎ ﺧﺸﮏ ﮐﻮﭼﮏ ﻣﺜﻞ آﻟﺒﺎﻟﻮ و ﺗﮑﻪ ھﺎی زردآﻟﻮ ﺧﺸﮏ و ﺗﮑﻪ ھﺎی ﻣﺮغ ﭘﺨﺘﻪ اﺳﺘﻔﺎده میشود.


دیدگاهتان را بنویسید