اختصاصی دلگرم:در این مقاله مجله دلگرم ظرز تهیه دونات یا همان سوفگانیوت را که شیرینی بسیار خوش طعم و ساده ای است را به شما آموزش می دهد.
دونات مغز دارخانگی یا سوفگانیوت
مواد لازم:
نمک 1 قاشق چایخوری
شکر 1 پیمانه
کره ذوب شده نصف فنجان
خمیر مایه 4 و ½ قاشق چایخوری
آرد 3 و ¾ پیمانه
مارمالاد 1/3 پیمانه
تخم مرغ 3 عدد
شیر ½ پیمانه
طرز تهیه:
1. ابتدا خمیرمایه را داخل آب گرم ریخته و آن را خوب حل کنید.
2. شکر و نمک را داخل مخمر ریخته و با هم مخلوط کنید.
3. زرده تخم مرغ، شیر، کره و ۲ فنجان آرد را روی مواد قبلی اضافه کنید و مخلوط کنید تا زمانی که مواد به شکل خمیری صاف و یکدست در بیاید.
4. آنقدر خمیر را ورز دهید تا یکدست شود و به دست نچسبد.
5. با یک پارچه حوله ای تمیز روی ظرف را بیاندازید و به مدت 1.5 ساعت آن را کنار بگذارید تا حجم خمیر دو برابر شود. اگر محیط خانه تان خشک است حوله را با آب داغ کمی مرطوب کنید.
6. حالا پس از گذشت این زمان وردنه را آردی کنید و خمیر را با آن صاف کنید تا حجم خمیر به 5تا6 میلی متر برسد.
7. حالا با استفاده از قالب مخصوص یا با دهانه لیوان خمیر را به قطعات 7.5 سانتی در بیاورید.
8. در مرکز هر یک از دایره ها یک قاشق مارمالاد یا ژله بریزید.
9. لبه های خمیر را کمی سفیده تخم مرغ یزنید و یک لایه دیگر خمیر را به صورت گردی منظمی روی لایه قبلی بگذارید و آن را مرتب کنید.
10. روی یک کاغذ روغنی کمی آرد بپاشید و دونات هایتان را روی آن بگذارید و بگذارید 1 ساعت بماند و در این مدت روی آن را با حوله ای بپوشانید.
11. ظرفی مناسب سرخ کردن بردارید و کف آن 5 سانت روغن نباتی بریزید و زمانی که روغن داغ شد دونات ها را داخل روغن سرخ کرده و زمانی که به رنگ قهوه ای طلایی در آمد آن ها را از روغن خارج کنید.
12. بهتر است دستمالی که روغن گیر است کنار دستتان گذاشته و دونات ها را روی آن بگذارید تا روغن آنها گرفته شود.
توجه کنید که:
*برای داخل دونات ها یا همان سوفگانیوت ها می توایند از انواع مختلف و طعم های مختلف ژله و مارمالاد استفاده کنید.
*اگر شیرینی هایتان را داخل کیسه کاغذی گذاشته و بیرون از یخچال بگذارید ماندگاری بهتری خواهند داشت.
ترجمه و گرداوری:
بخش آشپزی مجله دلگرم
(اعظم بهادرپور)