طرز تهیه خورش کدو سبز و اصول پخت خورشت کدو سبز خوشمزه
دلگرم : کدو سبز خواص بسیار زیادی دارد که با تهیه این خورش می توانید از این خواص بهره مند شوید. از مهم ترین خواص کدو سبز می توان به سلامت قلب ، کاهش کلسترول ، پیشگیری از برخی سرطان ها ، کنترل فشار خون و سلامت دستگاه گوارش اشاره کرد.
خورش کدو سبز | طرز تهیه خورش کدو سبز
1 – خورشت بادمجان و کدو با غوره
مواد لازم:
-
گوشت خورشتی 200 گرم -
بادمجون قلمی فرد اعلا 4 عدد (هرچه بیشتر بهتر) -
کدو سبز قلمی 4 عدد -
پیاز بزرگ 1 عدد -
رب گوجه 2 ق غ -
نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم -
و غوره سبز بی دونه 2 پ (بازم هرچی بیشتر بهتر)
طرزتهیه:
-
پیاز رو نگینی خورد کنین و تو روغن حسابی تفت بدین -
گوشت رو اضافه کنین و اجازه بدین تفت بخوره -
وقتی رنگ گوشت عوض شد موقع اضافه کردن ادویه هاست (نمک و فلفل و زردچوبه) -
اجازه بدین ادویه ها حسابی سرخ شن و عطرشون آشپزخونتونو برداره -
رب رو اضافه کنین و سرخ کنین تا رنگ رب وا بشه و بوی خامیش از بین بره -
بعد 2 لیوان آبجوش اضافه کنین و اجازه بدین خورشت کمی بجوشه و غلیظ شه -
بعد بادمجون و کدوهای سرخ شده رو به خورشت اضافه میکنین -
دوباره 2 لیوان ابجوش اضافه میکنین و اجازه میدین تا خورشت جا بیفته اواخر پخت غوره رو اضافه میکنین -
15 دقیقه بعده اضافه کردنه غوره غذا رو از رو اجاق برمیدارین و سرو میکنین -
غوره نباید خیلی پخته بشه چون له میشه و از شکل میافته!
2 – خورش کدو سبز با پوست
مواد لازم :
-
کدو سبز ریز 6 عدد (یا به دلخواه) -
گوشت یا مرغ 250 گرم -
گوجه فرنگی دو عدد متوسط -
پیاز یک عدد -
زردچوبه یک قاشق چایخوری -
رب گوجه یک تا دو قاشق غذاخوری -
نمک و غوره یا آبغوره یا آبلیمو یا آب نارنج به میزان لازم
طرز تهیه :
-
پیاز را ریز خرد می کنیم و در مقداری روغن تفت میدیم تا نرم و سبک بشه گوشت را بهش اضافه می کنیم و تفت داده تا گوشت تغییر رنگ بده -
الان وقت اضافه کردن زردچوبه هست که مقداری هم باید با گوشت تفت بخوره و در آخر رب گوجه را اضافه کرده و خیلی کم تفت میدیم . -
جدیدا گفته میشه که رب گوجه را زیاد تفت ندین سرطان زاست منم حرف گوش دادم و مدتیه که رب را کم تفت میدم . -
اگر از مرغ استفاده بکنیم همون ابتدا نمک را اضافه می کنیم ولی اگر گوشت استفاده می کنیم نمک را بعد از پخت گوشت بهش اضافه می کنیم -
.مقداری آب جوش به گوشت اضافه و با حرارت بالا اجازه میدیم به جوش بیاد بعد حرارت را کم در قابلمه را می بندیم و اجازه میدیم تا بپزه .
نکته :
-
اگر گوشت را با پیاز خوب تفت ندیم و رنگش تغییر نکنه در حین پخت یک کف بد شکلی از اون خارج میشه که روی سطح قابلمه را میگیره. -
اگر به موادی که تفت دادیم آب سرد اضافه کنیم مواد سرد میشن و تا بیان دوباره گرم بشن گوشت یک کفی را از خودش بیرون میده . -
سر و ته کدو را می گیریم و از وسط نصفشون می کنیم بعد هر دو طرفش را سرخ می کنیم احتیاج به روغن زیادی نداریم .
3 – طرز تهیه خورش کدو سبز با گوشت چرخی
مواد لازم :
-
کدو سبز قلمی ۴ عدد -
گوشت خورشتی ۴۰۰ گرم -
پیاز متوسط ۲ عدد -
سیر ۳ حبه -
گوجه فرنگی متوسط ۴ عدد -
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری -
روغن مایع و آبلیمو به اندازه کافی -
نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی
طرز تهیه :
-
ابتدا سیر را رنده کنید و پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کنید سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن مایع داخلش بریزید. -
پس از اینکه روغن داغ شد سیر رنده شده و پیاز خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و تفت دهید. -
پس از اینکه سیر و پیاز نرم شدند مقداری زردچوبه اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا مواد یکدست شوند. -
در مرحله بعدی گوشت را به خوبی بشویید سپس به صورت خورشتی ( مانند خورش قورمه سبزی ) خرد کنید.
4 – خورش کدو با گشنیز
مواد لازم :
-
پیاز ۱عدد -
کدو سبز قلمی ۵تا ۶ عدد -
گوشت خورشتی ۳۰۰ گرم -
گشنیز تازه ۳۰۰گرم یا دو بسته کوچک -
نمک و فلفل و زرچوبه به میزان لازم -
ادویه خورشتی ۱ ق چ -
آبغوره یا آبلیمو به میزان دلخواه
طرز تهیه :
-
کدو سبز ها را خوب شده به دلخواه پوست کرده و در اندازه های دلخواه برش داده وسرخ کنید. -
گوشت را به همراه پیاز تفت داده و زرچوبه و ادویه خورشتی را به آن اضافه کرده و سپس آب را بیفزایید -
گشنیز ها را شسته وخرد کنید. -
بعد از اینکه گوشت پخت نمک و گشنیز و کدوها را اضافه کنید. -
نیم ساعت دیگر صبرکنید تا کدوها بپزند. -
در پایان هم چاشنی دلخواهتون را اضافه کنید.(از غوره هم می تونین استفاده کنید.البته هم زمان با کدو به غذا اضافه کنین )
امیدوارم که درست کنین و لذت ببرین .نوش جونتون
5 – خورش کدو پاکستانی
مواد لازم :
-
گوشت خورشتی 400 گرم -
کدو و تفت داده شده 500 گرم -
پیاز 1 عدد -
رب گوجه فرنگی 1 ق غ -
ادویه -
فلفل قرمز ، کاری ، نمک و فلفل -
پودر زنجبیل به میزان لازم -
گشنیز تازه خرد شده500 گرم
طرز تهیه :
-
گوشتها رو با پیاز خلالی سرخ می کنیم و در ظرف رو می زاریم تا آب بندازه بعد که آبش رو یه کم که کشید رب رو اضافه می کنیم -
2 پیمانه آب می ریزیم و میزاریم تا خوب بپزه بعد که گوشت تقریبآ پخته شد کدو ها رو اضافه می کنیم به همراه ادویه و در آخر گشنیز رو تو نیم ساعت آخر پخت اضافه می کنیم.
نکات :این خوراک یه غذای تنده. میتوانید بدون گشنیز هم تهیه کنید .
6 – روش پخت خورش کدو ترش
مواد لازم :
-
گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم -
کدو خورشتی ۲ عدد -
پیاز ۱ عدد -
فلفل شیرین ۵ عدد -
سیر ۱ حبه -
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری -
سماق ۱ قاشق چایخوری -
نمک و ادویه به میزان کافی
طرز تهیه :
-
ابتدا پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کرده و با مقداری روغن داخل یک قابلمه تفت می دهیم تا طلایی و نرم شود. -
سپس گوشت چرخ کرده را اضافه کرده و بعد از اینکه گوشت رنگش تغییر کرد سیر و فلفل های شیرین را خرد کرده و اضافه می کنیم. -
در روشی دیگر می توانیم گوشت چرخ کرده را به صورت قلقلی هم سرخ کنیم و در پایان پخت خورش به آن اضافه کنیم. -
بعد رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و تفت می دهیم تا خامی رب گوجه فرنگی گرفته شود و کمی سرخ شود. -
حالا کدو ها را به صورت راه راه پوست بکنید و هر کدو را از طول به ۴ قسمت خرد کنید. -
سپس با برش عرضی کدو هایی به اندازه انگشت شصت تهیه می کنیم و داخل مواد می ریزیم. -
۲ لیوان آب جوش ، سماق ، نمک و فلفل سیاه را به خورش اضافه کرده و می گذاریم بپزد. -
بعد از پخت کامل و جا افتادن ، آن باید باید آب کمی داشته باشد. پس از جا افتادن خورش آنرا به همراه برنج سرو می کنیم.
بیشتر بخوانید :
طرز تهیه ی خورش مرغ با کاری غذای محبوب هندی ها
خورش چغرتمه | طرز تهیه خورش محبوب گیلانی ها
خورش ونوشک | دستور اصلی خورش محلی کرمانشاه