مواد لازم برای تهیه آش ماست :
برنج نیمکیلو
گوشت گردن بدون استخوان ۶۰۰ گرم
پیاز داغ ۵ تا ۶ قاشق سوپخوری
شوید تازه ۲/۱ پیمانه نیم کیلو
نعناع خشک (الک شده) ۱ قاشق سوپخوری
لپه ۲/۱ پیمانه
ماست ترش ۱ کیلو
خلال پرتقال ۱ عدد
چگونه آش ماست تهیه کنیم؟
روش تهیه آش ماست :
برنج و پیاز داغ و لپه را با ۶ پیمانه آب گوشت و روی حرارت ملایم میگذاریم نمک و فلفل میریزیم و میگذاریم لپه و برنج پخته شود؛
گوشت را جداگانه با یک عدد پیاز و کمی نمک و فلفل میگذاریم بپزد بعد از پخته شدن باید گوشت آب نداشته باشد گوشت را میکوبیم و کنار میگذاریم؛
سبزی را با دقت تمیز میکنیم و میشوییم و خرد میکنیم و به آش اضافه میکنیم ماست را به آش اضافه میکنیم و میگذاریم کاملاً بجوشد و جا بیفتد .
خلال شیرین شده پرتقال را اضافه کرده آش را برای یک ساعت تا یک ساعت و نیم روی حرارت میگذاریم در اواخر طبخ ۳ تا ۴ قاشق پیاز داغ اضافه میکنیم و در ظرف مورد نظر میریزیم و روی آن را نعناع داغ و پیاز داغ تزیین میکنیم؛
نکته :
آش ماست را بهتر است در ظرف تفلون آن را تهیه کنیم و از ظرف آلومینیوم استفاده نکنیم؛
اگر بخواهیم آش کش بیاید مدت زمان بیشتری آن را بهم میزنیم،
ماست را یک روز قبل از یخچال بیرون میگذاریم و یک قاشق نمک در آن میریزیم و درموقع استفاده کردن آن را با همزن میزنیم تا ماست حالت صافی پیدا کند و بعد آن را داخل آش میریزیم.