راهکارهای طلایی موفقیت در دانشگاه
برای موفقیت در دانشگاه باید به نکات زیر توجه نمود:
1. در کلاس ها حضور داشته باشید
خیلی واضح است که برای بهترین بودن در درس ها باید کلاس های خود را به طور منظم دنبال کنید؛ اما بسیاری از دانشجویان همین را هم رعایت نمی کنند.
البته این بدان معنی نیست که حضور در کلاس ها مهم ترین عامل موفقیت شما در دانشگاه است.
کلاس های دانشگاه تنها چند ساعت از وقت روزانه شما را می گیرند (مخصوصا اگر واحدهای شما در طول هفته پخش شده باشد) اما همین چند ساعت، مهمترین ساعات روز شما هستند.
در همین چند ساعت است که چیزهای جدید می آموزید، به لحاظ فکری پیشرفت می کنید و با افراد جدیدی آشنا می شوید.
البته همه کلاس ها در موفقیت و آینده شما تاثیر ندارند (احتمالا نام چند درس عمومی در ذهنتان مرور شد) اما بهتر بودن از دیگر دانشجویان، در گرو حضور و یادگیری در کلاس ها است. پس خودتان را جمع و جور کنید، از رخت خواب بیرون آمده و به سمت کلاس بروید.
2. بهترین استادها را انتخاب کنید
برای بهترین بودن، باید با بهترین استادها در ارتباط باشید. حتی اگر درس ارائه شده توسط آن استاد جزو دروس اختیاری باشد، انتخاب یک استاد خوب ارزشش را دارد.
گذراندن برخی از واحدها در دانشگاه اجباری بوده و برخی از واحدها را به اختیار خود انتخاب خواهید کرد.
تا جای ممکن با بهترین استادان دانشگاه خود درس بردارید، حتی اگر دروس ارائه شده توسط آن ها در نگاه اول چندان جذاب به نظر نرسد.
یک استاد خوب می تواند یک درس حوصله سر بر را به یک مبحث جذاب تبدیل کند، و یک استاد بد می تواند باعث متنفر شدن شما از درس مورد علاقه تان شود. استاد خوب باعث موفقیت شما خواهد شد.
3. نحوه درس خواندن خود را بهبود ببخشید
در دانشگاه، اجباری برای درس خواندن و انجام دادن امور محول شده وجود ندارد. سیستم آموزشی ما در دوران مدرسه نیز به نحوی طراحی شده است که وقتی زور بالای سرمان نباشد، درس خواندن برای ما مشکل می شود.
اما برای این که در دانشگاه بهترین باشید، باید خوب درس خوانده و برای آن وقت زیادی صرف کنید.
تحقیقات نشان داده است که دانشجویان موفق ۲۰ ساعت در هفته، یعنی ۲ تا ۳ ساعت در روز، درس می خوانند. برخی از استادان نیز پیشنهاد می کنند که به ازای هر ساعت حضور در کلاس، حداقل ۲ ساعت نیز خارج از کلاس درس بخوانید.
4. توانایی نگارش خود را بهبود دهید
برای بهترین بودن، باید توانایی خود در برقراری ارتباطات کلامی، مکتوب و … را توسعه دهید. افرادی که خوب می نویسند، در همه فیلدهای کاری موفق تر هستند.
دلیل این موضوع هم این است که خوب نوشتن، که البته افراد زیادی هم در آن تبحر ندارند، به برقراری ارتباط بهتر منجر شده و این موضوع در تمام امور به نفع شما خواهد بود.
نوشتن تحقیقات و گزارشات خود را به لحظه آخر موکول نکنید. به دفتر استاد خود سر زده و ایده های تحقیقاتی و کارهای اولیه خود را با او در میان بگذارید.
اگر نمره تحقیقی را به شما ندادند، علت آن را جویا شوید. اغلب استادها از پیشرفت شما خوشحال خواهند شد و اگر به درس خود علاقه نشان دهید، احتمالا استاد هم نمره بدی به شما نخواهد داد.
اگر واقعا در نوشتن مشکل دارید، کتاب های طرز صحیح نگارش را مطالعه کرده و یا برای بهبود آن به کلاس بروید. خواندن کتاب نیز تاثیر خوبی بر توانایی نگارش شما خواهد داشت.
5. برای امتحانات، پروژه ها و مقالات خود از قبل برنامه ریزی کنید
اولین و مهمترین کار این است که وظیفه ای که به شما سپرده اند را به خوبی درک کرده و در صورت وجود ابهام، آن را برطرف کنید.
همین یک کار و حضور منظم در سر کلاس ها موجب می شود که امور محول شده را به خوبی انجام دهید. اگر پروژه ای سخت و مهم دارید، کار خود را از چند هفته جلوتر آغاز کنید.
حتی اگر چند ساعت هم بصورت پراکنده روی پروژه خود کار کنید خوب است، زیرا مغز شما را با موضوع درگیر کرده و اشکالات و سوالات شما را قبل از آن که دیر شود مشخص می کند.
تمام امور محول شده در دانشگاه را در یک سالنامه ثبت کنید. این کار باعث می شود که این امور را از هفته ها جلوتر دیده و کار بر روی آن ها را آغاز کنید. اگر زمان تحویل دو پروژه در یک روز باشد، این موضوع را زودتر متوجه شده و کار بر روی حداقل یکی از آن ها را آغاز خواهید کرد.
6. برای یاد گرفتن درس بخوانید و نه برای نمره گرفتن
دوران دانشگاه یکی از خاص ترین دوران های زندگی شما است که ذهن تان را رو به بسیاری از امور باز می کند.
تنها وظیفه یک دانشجو یادگیری است.
اگر توان خود را بر یادگیری متمرکز کرده و به دنبال موضوعات، کلاس ها و اساتید مورد علاقه خود بروید، قطعا در زمینه کسب نمره هم بهترین خواهید بود. سعی کنید در لحظه زندگی کرده و فرصت کلاس ها برای رشد فکری، شخصیتی و اجتماعی را غنیمت بشمارید.
در تمام کلاس ها وارد بحث شوید، حتی اگر در ابتدا کار دشواری به نظر برسد. در اغلب دانشگاه ها، هر از چند گاهی گردهمایی، سخنرانی و کارگاه های آموزشی برگزار می گردد. در آن هایی که با موضوع علاقه شما مرتبط است شرکت کنید.
7. با هم خوابگاهیان خود، توافقاتی انجام دهید
هم خوابگاهی شما ممکن است به بهترین دوست یا بدترین دشمن تان تبدیل شود، پس برای به وجود نیامدن مشکل، در همان ابتدا انتظارات خود را روشن و واضح بیان کنید.
قرار نیست این انتظارات در قالب یک دستورالعمل مکتوب یا قوانین باشد، بلکه می بایست فقط درک متقابلی از نحوه صحیح هم زیستی پیدا کنید.
اگر این انتظارات را همان اول مطرح کنید، هر اتفاقی هم که بین شماها رخ دهد، احترام هر دوی شما حفظ خواهد شد. پس در همان هفته اول، موارد زیر را خیلی دوستانه مطرح کنید.
8. مدیریت استرس را در اولویت قرار دهید
استرس اتفاق می افتد و نمی توانید آن را از زندگی خود حذف کنید. اما برای موفقیت در زندگی و در دانشگاه، باید روش مدیریت کردن استرس خود را بلد باشید.
گرچه درس خواندن و کلاس های دانشگاهی خیلی مهم هستند، اما در دوران دانشجویی باید به شما خوش هم بگذرد. اگر هر روز کاری مفرح انجام دهید، آرامش روحی شما نیز در طول دوران دانشجویی بسیار بیشتر خواهد بود.
9. حوزه کاری مورد علاقه خود را پیدا کنید
همان طور که می دانید، درصد کمی از فارغ التحصیلان دانشگاهی در حوزه رشته تحصیلی خود مشغول به کار هستند.
در دانشگاه قرار است به لحاظ فکری کنجکاو بوده و با شور و اشتیاق درس بخوانید، اما لازم نیست هر مسیری که شروع کردید را تا انتها ادامه دهید.
سعی کنید حوزه مطالعاتی و کاری خود را به نحوی انتخاب کنید که واقعا آن را دوست داشته و با شوق و اشتیاق در سر کلاس هایش حاضر شوید. با این کار، بهترین نمرات را می گیرید، به لحاظ روحی شادتر می شوید، و آینده شغلی خوبی در انتظارتان خواهد بود.
بیشتر بخوانید:
روش های صحیح مطالعه کردن + روش های موثر برای درس خواندن
راههای انتخاب شغل،چگونه در انتخاب شغل موفقیت باشیم؟
چگونه میتوانم استاد دانشگاه شوم ؟