طرز تهیه سمنوی خانگی


طرز تهیه سمنوی خانگی

مواد لازم :

گندم 1كيلو گرم
آرد سفيد گندم 5كيلوگرم
آب به مقدار لازم
آجيل به اندازه ونوع دلخواه

براي پخت سمنو نياز به شيره جوانه گندم و آرد مي باشد.

طرز تهیه سمنوی خانگی

طرز تهیه:
ابتدا گندم خوب و مرغوب را تهيه كرده و بعد از پاك كردن (جدا كردن جو، سنگ و چوب و گندمهاي نيمه ) آن را تميز شسته بطوري كه كليه گل و خاك از آن پاك شود.
سپس درون ظرفي داخل آب به مدت 2تا 3 روز خيس كرده و بعد از اينكه كاملا خيس خورد و گندم پف كرد و درشت شد آب آن را تخليه كرده و گندمها را درون پارچه و يا ظرفي كه هوا و آب بتواند از آن عبور كند به مدت 2 تا 3 روز ريخته و مرتب به آن آب ميدهيم كه خشك نشوند.
بعد از اين مدت گندمها داراي تارهاي نازك و سفيد رنگي شده و به هم ميچسبند. آنگاه آنها را در ظرف هاي بيشتري تقسيم كرده (ظرفهايي مثل صافي، سيني ، تخته ، پارچه و غيره ) بطوري كه آب و هوا به خوبي از آن عبور كند.

روي گندمها را با پارچه نخي نازك پوشانده و طي سه روز مرتب به آنها آب داده ميشود. ضمنا جاي گندم نبايد در معرض باد و سرما باشد.
بعد از گذشت اين مدت گندمها از زير داراي ريشه و از بالا داراي جوانه شده اند. به گفته شيرازيها اصطلاحا”بلوري” ميشوند.

سپس گندمها را بايد چرخ كرد و تفاله آن را درون آب ريخته و آن را مخلوط كرده تا عصاره و شيره گندم جذب آب شود. سپس آن را صاف ميكنيم و در ديگي كه ميخواهيم سمنو را بپزيم ميريزيم .

بیشتر بخوانید  کباب تابه ای

اكنون آرد را اضافه ميكنيم تا يك مايع خميري شكل درست شود كه نه شل باشد و نه سفت.

طرز تهیه سمنوی خانگی

و زير ديگ را روشن ميكنيم و شروع به هم زدن ميكنيم تا سمنو سفت شود و به رنگ تقريبا قهوه اي در آيد كه رنگ و ميزان سفتي آن بستگي به سليقه دارد.
در اواخر پخت سمنو گردو و بادام را اضافه ميكنيم. كه هم ميتواند با پوست ريخته شود و هم به صورت مغز در هر صورت بايد كاملا تميز و شسته باشد.
از زماني كه سمنو رنگ آمد براي امتحان مقداري از سمنو را در ظرفي كشيده و رنگ و غلظتش را بررسي ميكنيم تا زماني كه به رنگ دلخواه برسد و بعد مغز را اضافه ميكنيم و ميگذاريم يكي دو جوش بخورد.

سپس زير ديگ را خاموش كرده و حدودا براي سه تا چهار ساعت ميگذاريم دم بكشد و از داغي بيفتد و سپس در ظرف ميكشيم.

طرز تهیه سمنوی خانگی

اگر مقدار گندم در حدود 50 كيلوگرم باشد مقدار آرد لازم بين 200 تا 250 كيلو ميباشد. كه مقدار 400 تا 450 كيلو سمنو مي دهد و زمان لازم براي پخت اين مقدار 14 تا 16 ساعت روي آتش مستقيم ميباشد.

و نكته بسيار بسيار مهم اين است كه در طي اين مدت بايد مرتبا هم بخورد بطوريكه با يك لحظه غفلت سريعا و حتما ميسوزد.
پس نياز به نيروي كار زياد و ورزيده دارد.

بر گرفته از سایت آشپزی طیبه


دیدگاهتان را بنویسید