تاریخ دقیق خورشید گرفتگی دی ۹۸ چند شنبه و چه ساعتی است ؟



تاریخ دقیق خورشید گرفتگی دی ماه ۹۸ چه روزی است ؟


خورشید گرفتگی دی ماه سال 1398 قرار است در تاریخ پنجشنبه پنجم دی ماه ۹۸ برابر با ۲۶ دسامبر ۲۰۱۹ اتفاق بیفتد. این خورشید گرفتگی سومین کسوف در سال میلادی جاری و دومین خورشیدگرفتگی در ایران و البته تنها خورشید گرفتگی قابل مشاهده در ایران در سال ۱۳۹۸ است.


خورشید گرفتگی دی ماه ۹۸ چه روزی و چه ساعتی است ؟


ساعت خورشید گرفتگی پنجم دی ماه 98 برابر است با ساعت ۲:۲۹ دقیقه و ۵۳ ثانیه به وقت جهانی در اولین نقطه از کره زمین آغاز و تا ساعت ۸ و 5 دقیقه و ۴۰ ثانیه به وقت جهانی که سایه ماه زمین را ترک می کند، ادامه خواهد داشت.


ساعت خورشید گرفتگی  پنجم دی ماه 9 | تاریخ دقیق خورشید گرفتگی دی ماه ۹۸ | خورشید گرفتگی دی ماه ۹۸


خورشید گرفتگی سال 98 چند شنبه است ؟


روز پنجشنبه پنجم دی ماه ۹۸ قرار است دومین خورشید گرفتگی و آخرین خورشید گرفتگی سال 98 رخ دهد.


خورشید گرفتگی سال 98 چند شنبه است ؟


تاریخ دقیق خورشید گرفتگی سال 98 به میلادی


تاریخ دقیق خورشید گرفتگی سال 2019 میلادی پنجشنبه ۲۶ دسامبر ۲۰۱۹


تاریخ دقیق آخرین خورشید گرفتگی سال 98 | روز و ساعت خورشید گرفتگی 5 دی ماه


تاریخ دقیق آخرین خورشید گرفتگی سال 98


تاریخ دقیق آخرین خورشید گرفتگی سال 98 مصادف است با روز پنجشنبه پنجم دی ماه ۹۸ برابر با ۲۶ دسامبر ۲۰۱۹

این گرفت از ساعت ۲ و ۲۹ دقیقه و ۵۳ ثانیه به وقت جهانی در نخستین نقطه از کره زمین آغاز و تا ساعت ۸ و ۵ دقیقه و ۴۰ ثانیه به وقت جهانی که سایه ماه زمین را ترک می کند، ادامه خواهد داشت.


زمان خورشید گرفتگی در شهرهای مختلف ایران


زمان خورشید گرفتگی در شهرهای مختلف ایران چه ساعتی است ؟


زمان خورشید گرفتگی در استان کرمان: ساعت شروع گرفت ۶:۳۶ دقیقه و تا ساعت ۸:۲۷ دقیقه ادامه خواهد داشت ؛ در این استان ۷۳ درصد خورشید پوشیده می‌شود.


زمان خورشید گرفتگی در استان یزد: ساعت ۶:۵۰ دقیقه گرفت آغاز و تا ۸:۲۵ دقیقه صبح ادامه دارد؛ در این استان ۶۸ درصد خورشید می‌گیرد.

بیشتر بخوانید  حوله چیست ؟ معرفی بهترین مارک‌های حوله


زمان خورشید گرفتگی در استان فارس: ساعت ۶:۵۲ دقیقه خورشید گرفتگی آغاز و ساعت ۸:۲۳ دقیقه پایان می‌یابد؛ در این استان ۷۷ درصد خورشید پوشیده می‌شود.


زمان خورشید گرفتگی در استان سیستان و بلوچستان: ساعت ۶:۵۷ دقیقه گرفتگی آغاز و ۸:۲۴ دقیقه پایان می‌یابد؛ در این استان ۶۷ درصد خورشید می‌گیرد.


زمان خورشید گرفتگی در استان آذربایجان شرقی: ساعت ۶:۵۷ دقیقه خورشیدگرفتگی آغاز می‌شود و تا ساعت ۸:۲۴ دقیقه ادامه دارد؛ در این گرفت ۶۷ درصد خورشید پوشیده می‌شود.


زمان خورشید گرفتگی در استان اصفهان: ساعت ۷:۰۲ دقیقه گرفت آغاز و ساعت ۸:۲۳ دقیقه پایان می‌یابد؛ در این استان ۶۸ درصد می‌گیرد.


زمان خورشید گرفتگی در استان مازندران: ساعت ۷:۱۳ دقیقه خورشید گرفتگی آغاز و تا ساعت ۸:۲۴ دقیقه ادامه دارد؛ در این استان ۵۸ درصد خورشید پوشیده می‌شود.


زمان خورشید گرفتگی در استان مرکزی: ساعت ۷:۱۷ دقیقه گرفت آغاز می‌شود و ساعت ۸:۲۲ دقیقه پایان می‌یابد؛ در این استان ۶۴ درصد خورشید گرفته می‌شود.


زمان خورشید گرفتگی در استان همدان: ساعت ۷:۲۴ خورشید گرفتگی آغاز می‌شود و ساعت ۸:۲۱ دقیقه پایان می‌یابد؛ ۵۹ درصد خورشید در این استان می‌گیرد.


زمان خورشید گرفتگی در استان کردستان: ساعت ۷:۳۲ خورشید گرفتگی آغاز می‌شود و تا ساعت ۸:۲۰ دقیقه ادامه دارد؛ در این استان ۵۶ درصد خورشید می‌گیرد.


مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران گفت: امکان رصد خورشید گرفتگی جزئی در سراسر ایران همزمان با طلوع آفتاب خواهد بود.


تاریخ خورشید گرفتگی دی 98 | ساعت خورشید گرفتگی دی 98 | روز خورشید گرفتگی 2019


خورشید گرفتگی چیست ؟


خورشیدگرفتگی یا کُسوف (به انگلیسی: Solar eclipse) هنگامی رخ می‌دهد که سایه ماه بر بخشی از زمین بیفتد و در نتیجه در قسمت‌هایی از کره زمین، قرص ماه قسمتی از قرص خورشید یا تمامی آن را از دید ناظر زمینی بپوشاند.

بیشتر بخوانید  آشنایی با شهربازی شهر شادی رشت + آدرس


این پدیده هنگامی رخ می‌دهد که زمین و ماه و خورشید به ترتیب در یک خط راست یا تقریباً در یک خط راست قرار بگیرند و این شرایط تنها در زمان مقارنه یا محاق ماه ممکن است برقرار شود. گرفتگی کلی خورشید، یکی از منظره‌های بسیار زیبای طبیعت است.


خورشید گرفتگی سال 98 چند شنبه است ؟


وقوع 2 خورشیدگرفتگی و ماه گرفتگی در سال 98


وقوع دو ماه گرفتگی، دو خورشید گرفتگی و دو بارش شهابی از جمله رخدادهای نجومی سال 1398 و 2019 است، ضمن آنکه در آبان ماه نیز سیاره تیزپای “تیر” از مقابل خورشید عبور کرد.


رخدادهای نجومی هر سال در سه بخش “رخدادهای نجومی”، “رویدادهای فضایی و مطالعات بشر در عرصه کاوشگری” و “رویدادهای زمینی” تقسیم می‌شوند.


اولین رخداد علمی این حوزه در سال ۱۳۹۸ را مربوط به حوزه فضا است که در ماه‌های گذشته کاوشگر خورشیدی “پارکر” به سمت خورشید پرتاب شد که در روز ۱۵ فروردین این فضاپیما با سرعت بسیار بالا (۹۵ کیلومتر بر ثانیه) از کنار خورشید عبور کرد.


عبور بعدی این کاوشگر از کنار خورشید ۱۰ شهریور ماه امسال رخ داد که برای این کاوشگر دو هدف در مطالعات خورشیدی تعریف شده که یکی علت “بررسی دمای بالای تاج خورشیدی” (بیرونی‌ترین لایه جو خورشیدی) است که میلیون‌ها درجه بوده و از دمای سطح خورشید بسیار بسیار فراتر است.


هدف دوم این کاوشگر را مطالعه بر روی باد خورشیدی و علت ایجاد آن است زیرا که باد خورشیدی منجر به خروج ذرات خطرناک از خورشید می‌شود.


بیشترین درصد خورشید گرفتگی در کدام قسمت ایران صورت میگیرد ؟


بیشترین درصد خورشید گرفتگی در کیش و قشم صورت می‌گیرد، عتیقی مدیر نجوم آماتوری ایران گفت:


گرفت قبلی امسال که یک کسوف کامل و غیر قابل رویت در ایران بود، روز سه شنبه ۱۱ تیر ۹۸ رخ داد. گرفت ۵ دی ماه در تهران با حدود ۶۱ درصد پوشش سطح خورشید توسط ماه و در جنوبی‌ترین نقاط کشور همچون کیش و قشم با ۸۶ درصد پوشش، بیشترین درصد گرفت در کشور است.

بیشتر بخوانید  لیست شعبه های بانک تجارت سمنان + آدرس و تلفن


این در حالی است که در برخی نقاط کشور درصد پوشش خورشید به ۴۵ درصد می‌رسد. این خورشید گرفتگی در تهران حدود ساعت ۷:۱۳ دقیقه صبح روز پنجشنبه پنجم دی ماه و همزمان با طلوع خورشید قابل مشاهده خواهد بود و تا ساعت ۸:۲۳ دقیقه صبح این روز ادامه خواهد داشت.


ماه گرفتگی نیم‌سایه سال 1398 | خورشید گرفتگی سال 98 چند شنبه است ؟


ماه گرفتگی نیم‌سایه سال 1398


جمعه ۲۰ دی و شنبه ۲۱ دی دو هفته بعد از خورشیدگرفتگی، ماه گرفتگی نیم‌سایه‌ای رخ خواهد داد که با وجود آنکه ایران در منطقه تحت پوشش این خسوف است، اما ماه‌گرفتگی نیم‌سایه از دید چشم انسان چندان محسوس نیست و در نجوم قدیم از آن با نام خسوف “غیر مرئی” یاد می‌کردند.


خورشید گرفتگی از چه کشوری آغاز میشود ؟


گرفت حلقوی خورشید از کشور عربستان سعودی آغاز می‌شود، عتیقی خاطر نشان کرد: در گرفت حلقوی پنجم دی، سایه ماه بیش از سه ساعت بر روی کره زمین، ۱۲ هزار و ۹۰۰ کیلومتر را طی می‌کند.


گرفت حلقوی خورشید از کشور عربستان سعودی آغاز می‌شود و سپس کشورهای قطر، امارت و عمان را طی خواهد کرد و پس از عبور از اقیانوس هند وارد خاک کشور هند می‌شود و از آنجا کشورهای سریلانکا، مالزی، اندونزی و سنگاپور را پشت سر گذاشته و از شمال جزایر ماریانا و گوام عبور خواهد کرد.


هر چند در کشورهای جنوبی خلیج فارس مدت زمان گرفت حلقوی یک دقیقه است اما در کشور هند زمان گرفت حلقوی به بیش از سه دقیقه می‌رسد. بیشترین زمان گرفت حلقوی در روز پنج دی ماه ۳ دقیقه و ۴۰ ثانیه خواهد بود.



دیدگاهتان را بنویسید