از کجا بفهمیم مشترک کم مصرف برق هستیم ؟



طرح رایگان شدن برق خانواده های کم مصرف در دستور کار هیات دولت قرار گرفته است


هیئت دولت در جلسه مورخ ۲ شهریورماه ١٣٩٩ به پیشنهاد وزارت نیرو و به استناد قانون هدفمند کردن یارانه ها، این وزارت را مجاز نمود تا صورتحساب برق مشترکان خانگی کم مصرف با الگوی تعیین شده در جدول پیوست را با تخفیف صد درصدی محاسبه نماید.


این تخفیف صرفا شامل سکونت گاه های دائمی درحال بهره برداری شهری و روستایی و هم چنین سکونتگاه های عشایری می شود. سکونت گاه های خالی از سکنه و غیردائم نظیر باغ ویلاها مشمول این تخفیف نمی شوند.


حال چگونه بفهمیم که کم مصرف هستیم ؟


الگوی مصرف برق چگونه محاسبه می‌شود؟


میزان الگوی مصرف اینگونه است که برای مشترکان عادی ماهانه ۳۰۰ کیلووات ساعت مصرف برق در ماه و الگوی مصرف برای ماه‌های گرم است و ۶۰۰ کیلووات ساعت برای دو ماه مصرف است، حال اگر مشترکی کمتر از این عدد مصرف کند، خوش‌مصرف و بالاتر از این عدد باشد، پرمصرف محسوب می‌شود. البته این یک قاعده کلی است و الگوی مصرف برق در مناطق گرمسیر یا عادی متفاوت بوده و بستگی به نوع آب و هوای مناطق مختلف، این الگوها تعیین شده است.


آمار و ارقام حاکی از آن است که ۱۰ درصد از مشترکان جزو پرمصرف‌ها هستند و با توجه به این که برای تولید برق باید سوخت گاز مصرف شود، این گروه از مشترکان با مصرف بیشتر برق، نه تنها باعث آلودگی بیشتر محیط زیست می‌شوند، بلکه یارانه بیشتری را هم به خود اختصاص می‌دهند. یک درصد از مشترکان برق که در بالاترین رده مصرفی قرار دارند، به اندازه ۱۰ درصد مشترکان کم مصرف کشور برق مصرف می‌کنند.

بیشتر بخوانید  طراحی فنجان برای آدم های شلخته .!!


چگونه بفهمیم مشترک کم مصرفیم؟


در این راستا، محمدحسن متولی‌زاده -مدیرعامل شرکت توانیر- در پاسخ به این پرسش که مشترکان چگونه می‌توانند از قرار گرفتن در سطوح پرمصرف یا خوش مصرف آگاه شوند، گفت: برای آگاهی مردم، از این پس در قبوض برق برحسب میزان مصرف مشترکان، پرمصرف یا کم مصرف بودن آنها درج خواهد شد.


چگونه می‌توان میزان مصرف برق را کاهش داد؟


بنا به گفته‌های متولی‌زاده به نقل از وزارت نیرو، با توجه به این که در تابستان وسایل سرمایشی بیشترین میزان مصرف برق را به خود اختصاص می‌دهند، مشترکان در صورت توجه و دقت در چگونگی استفاده از وسایل سرمایشی، می‌توانند به میزان زیادی از مصرف برق خود را کاهش دهند.


وی درباره سهم وسایل سرمایشی از مجموع برق مصرفی کشور در تابستان اظهار کرد: در این فصل حدود ۲۲ هزار مگاوات یا معادل ۴۰ درصد از مصرف برق کشور، به وسایل سرمایشی اختصاص دارد.


بر اساس این گزارش، چنانچه مشترکان برق خانگی بتوانند در مصرف برق ۱۰ درصد صرفه جویی کنند، میزان مصرف آن‌ها بین ۲۰ تا ۳۰ درصد کاهش خواهد یافت. مهم‌ترین عاملی که در فصل تابستان میزان مصرف برق را افزایش می‌دهد استفاده از کولر است.


اگر مصرف کنندگان کولر، در ساعات اوج مصرف برق (۱۲ تا ۱۸ و ۲۰ تا ۲۳) درجه کولر گازی خود را بین ۲۴ تا ۲۶ درجه تنظیم کنند و دور موتور کولر آبی خود را کند کنند، می‌توانند در مصرف برق صرفه‌جویی کنند.


همچنین هر زمانی احساس کردند محیط خانه خنک شده است می‌توانند به مدت نیم ساعت کولر گازی یا آبی خود را خاموش کنند تا در مصرف برق صرفه جویی صورت بگیرد. مشترکانی که دارای کنتور دیجیتالی یا چند تعرفه هستند می‌توانند از این فرصت به خوبی استفاده کنند.

بیشتر بخوانید  آخرین قیمت طلا و ارز تا ظهر امروز


دیدگاهتان را بنویسید