چگونه سالم تر غذا را سرخ کنیم؟


چگونه سالم تر غذا را سرخ کنیم؟ ، را برای شما عزیزان و کاربران محترم مجله دلگرم قرار داده ایم , با مجله دلگرم همراه باشید.

چگونه سالم تر غذا را سرخ کنیم؟

چگونه سالم تر غذا را سرخ کنیم؟

1- قبل از اين که مواد غذايي را به داخل روغن بيندازيد، بايد ابتدا روغن را تا درجه حرارت مناسبي گرم کنيد (مثلا تا حدود190 درجه سانتي‌گراد).

در اين حرارت، در سطح مواد غذايي، سريع يک لايه محافظ شبيه به يک لايه عايق تشکيل مي‌شود که باعث مي‌شود روغن نتواند از ماده غذايي عبور کند و ماده غذايي فقط با حرارت غيرمستقيم و با هدايت گرمايي از اين عايق، پخته و سرخ شود.

اگر روغن تا اين درجه حرارت مشخص داغ نشده‌باشد، قبل از اين‌که لايه عايق تشکيل شود، روغن به درون غذا نفوذ مي‌کند و باعث مي‌شود غذا حالت روغني(گريسي) پيدا کند. اگر هم روغن زيادتر از حد داغ شود، اين لايه محافظ مي‌سوزد و از بين مي‌رود.

2- نكته بعدي اين كه هميشه اول روغن را هفت تا هشت درجه بيشتر از حرارت سرخ کردن (190 درجه سانتي‌گراد) داغ کنيد، زيرا اضافه کردن غذا به روغن باعث مي‌شود حرارت روغن چند درجه پايين بيايد. توجه داشته باشيد که اگر اين حرارت از هفت تا هشت درجه بيشتر شود، به ساختمان مولکولي روغن آسيب مي‌رساند.

3- قبل از سرخ کردن به غذا نمک نزنيد. نمک نقطه دود روغن را پايين مي‌آورد و باعث مي‌شود زودتر تخريب شود. هم‌چنين، نمک باعث مي‌شود رطوبت در سطح غذا جذب شود و وقتي غذا به داخل آن اضافه مي‌شود، روغن به بيرون پاشيده شود.

بیشتر بخوانید  ۱۱ مدل از نان های معروف جزیره قشم + طرز تهیه

4- از ظرف‌هاي آلومينيومي براي سرخ کردن غذا و نگه‌داري روغن استفاده نکنيد. نمک به‌کار رفته در غذا، ظروف آلومينيومي را خراب مي‌كند و باعث مي‌شود آلومينيوم وارد روغن شود که مسموميت‌زاست. ظروف آهني و مسي هم به درد اين كار نمي‌خورند، چون روند تخريب روغن را تسريع مي‌کنند.

سبزي‌هاي منجمد را وقتي هنوز يخ زده‌اند، سرخ کنيد تا كمتر روغن را به خود جذب كنند. (بيشتر ما تصور مي‌کنيم بهتر است بگذاريم کاملا ماده غذايي از حالت انجماد خارج شود، بعد آن‌ را بپزيم.)

5- يك كار اشتباه ديگر اين است كه كوهي از مواد غذايي را در تابه پر از روغن تلنبار کنيد. اين كار حرارت روغن را مي‌گيرد. به اين ترتيب، قبل از آن كه آن لايه عايق مفيد تشکيل شود، روغن داخل غذا نفوذ مي‌كند و غذا را چرب مي‌كند. ترد نشدن خوراكي‌هايي كه در چنين‌تابه‌هايي انباشته شده‌اند، به همين دليل است.

روغن مناسب برای سرخ کردن

برای سرخ کردن مواد غذایی، هیچ وقت از روغن مایع استفاده نکنید ، زیرا سریعاً اکسیده شده و تولید مواد سرطان زا می کنند. برای سرخ کردن از روغن مخصوص سرخ کردنی و در صورت نداشتن، از روغن جامد استفاده کنید.مارک خاصی را توصیه نمی کنم فقط باید این نکات را دقت کنید.تاریخ مصرف روغن و اینکه ذکر شده باشد روغن مخصوص سرخ کردنی و درجه چربی ترانس آن کمتر از 10 باشد .

روغن های مایع نیز هر کدام خوب هستند.شما می توانید از روغن زیتون و کلزا یا همان کانولا استفاده کنید.روغن هسته انگور هم خوب است اما از بقیه گرانتر است.روغن زیتون خودمان به همان خوبی روغن هسته انگور می باشد.باز هم تاکید می کنم از روغن های مایع برای سرخ کردن استفاده نفرمایید.چربی ها دو نوع هستند: اشباع و غیر اشباع. هر دوی این چربی ها به ازای هر یک گرم، 9 کالری انرژی تولید می کنند. ولی اثرات این دو بر روی کلسترول خون متفاوت می باشد.

بیشتر بخوانید  آموزش پخت شیرینی قهوه مخصوص عید امسال

چربی اشباع که جامد است، در غذاهای حیوانی و غذاهای فن آوری شده و روغن بعضی از مواد گیاهی از قبیل: روغن خرما، روغن نارگیل و کره کاکائو یافت می شود. این چربی باعث افزایش کلسترول بد می شود و کلسترول وارد خون می گردد.

چربی غیر اشباع در روغن زیتون، گردو، آجیل، غذاهای دریایی و تخم مرغ یافت می شود. این چربی برعکس چربی اشباع، باعث کاهش تری گلیسیرید ها (اسیدهای چرب) و افزایش کلسترول خوب و کاهش کلسترول بد می گردد و به این طریق کلسترول وارد کبد می شود.

چربی های اشباع در دمای معمولی جامد، ولی چربی های غیر اشباع در دمای معمولی مایع هستند.

چربی غیر اشباع برای ساخت سلول های مغز، سلامت قلب و نیز برای اعصاب چشم خوب می باشد.

در حدود 20 سال پیش، محققان یکی از انواع چربی های غیر اشباع را یافتند و آن را ” امگا 3 ” نامیدند و چون این چربی در بدن ساخته نمی شود، به همین خاطر یکی از چربی های ضروری برای بدن است.

امگا 3 موجب کاهش چربی و فشار خون می شود و جلوی ضربان نامنظم قلب را می گیرد.

امگا 3 در تن ماهی، ماهی ساردین ، ماهی سالمون و تخم مرغ و…. می باشد.

گردآوری: مجله اینترنتی دلگرم


دیدگاهتان را بنویسید