اکبر طبری قوه قضائیه کیست ؟ جزئیات اتهامات وارد شده به اکبر طبری



اکبر طبری کیست


اکبر طبری مدیرکل امور مالی دستگاه قضایی کیست ؟


آنگونه که در رسانه‌ها درباره طبری اطلاعات وجود دارد، طبری در زمان ریاست آیت الله شاهرودی در قوه قضائیه مدیرکل امور مالی دستگاه قضایی را بر عهده داشته است. د


در سال ۸۶ گزارشی که از احتمال برکناری او از این سمت خبر می‌داد، اما دیگر هیچ خبری در این باره وجود ندارد.


اکبر طبری کیست


در دوران ریاست آیت‌الله آملی لاریجانی، طبری معاونت اجرایی قوه قضائیه را بر عهده داشته است. هنوز ابعاد اتهام طبری روشن نیست با این حال گفته می‌شود این اتهامات ممکن است اقتصادی باشد.


برخی رسانه ها می گویند او پر نفوذترین چهره قوه قضائیه در حدود بیست سال اخیر بوده است. ظاهرا او نه حقوق خوانده و نه قاضی بوده بلکه مدرک تحصیلی اش در حوزه مهندسی است.


رسانه ها مدعی اند او رابطه مراد و مریدی با افراد بسیاری در قوه قضائیه داشته است. او همچنین عضو هیات رئیسه فدراسیون کنگ فو و هنرهای رزمی بوده است.

پس از روی کار آمدن رئیسی در قوه قضائیه برکناری اکبر طبری اولین تغییر در این نهاد بود. ظاهرا نارضایتی از طبری پیشینه طولانی داشته که رئیسی این برکناری را در اولین گام خود عملی کرد، تا علامت تغییر را مخابره کند.


او در ۲۸ اسفند سال گذشته با صدور حکمی، یوسف باقری را به‌جای طبری، به‌عنوان سرپرست معاونت اجرایی حوزه ریاست قوه قضائیه منصوب می‌کند. باقری معاون اداری مالی دادگستری استان تهران بود.


ظاهرا پس از برکناری طبری آیت الله آملی لاریجانی او را به مجمع تشخیص مصلحت نظام برده و در آنجا سمتی تازه به او داده است. اما مشخص نیست این سمت تازه چیست.

بیشتر بخوانید  ساعت پخش برنامه دست کی بالا با اجرای گیتی خامنه از شبکه دو


اکبر طبری کیست


بازداشت اکبر طبری


باشگاه خبرنگاران جوان نوشت: حدود یک سال پیش بود که حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی پس از چند روز نشستن بر مسند ریاست دستگاه قضا دستور بازداشت اکبر طبری معاون اجرایی حوزه ریاست سابق قوه قضاییه را صادر کرد.


حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی که از اولین روز‌های رفتن به قوه قضاییه شعار مبارزه با فساد را سر داد، در اولین قدم برای مقابله با فساد و دستور بازداشت اکبر طبری را صادر کرد.


اکبر طبری که سابقه معاونت اجرایی حوزه ریاست سابق قوه قضاییه را بر عهده داشت، در پروژه ساخت مجتمع اقامتی رفاهی شاهچراغ در شیراز و ساخت بیمارستان ۱۶۵ تختخوابی هم نقش داشته است؛


به واسطه برخی فساد‌های صورت گرفته توسط سپاه پاسداران بازداشت شد. به گفته سخنگوی دستگاه قضا ارتباطات خلاف موازین قضایی با برخی از اصحاب پرونده و اعمال نفوذ در دستگاه قضایی از جمله اتهامات او بوده است.


اتهامات اکبر طبری


اتهامات اکبر طبری در جلسه دادگاه اکبر طبری و دیگر متهمان این پرونده اعلام شد که به شرح ذیل است


  1. دریافت رشوه از آقای جلیل سبحانی بالغ بر یکصد و پنجاه میلیون ریال شامل هزینه های تهیه و نصب کمد در واحد 313 مجتمع سامان و هم چنین اموال و اقلام موجود در واحد اپارتمانی مذکور به شرح لیست تنظیم شده توسط مرکز حفاظت اطلاعات قوه قضاییه است.

  2. پولشویی از طریق انتقال دو واحد آپارتمان واقع در برج رومان به نام فرهاد مشایخ.

  3. پولشویی از طریق انتقال ویلای دریافتی از آقای مصطفی نیاز آذری به شرح فوق بنام خانم حکیمه شیرمحمدی همسر او.

  4. جعل اسناد رسمی در 5 فقره وکالت نامه و عزل وکیل تنظیمی در دفترخانه 718 تهران

  5. استفاده از همین اسناد مجعول از دیگر اتهامات مطروحه در پرونده است.


اکبر طبری کیست


دستگیری بیش از ۱۷ نفر در پرونده اکبر طبری


البته پس از دستگیری طبری و اعلام چرایی دستگیری او افراد دیگری هم که در پرونده این معاون اجرایی سابق حوزه ریاست نقش داشتند دستگیر شدند و بنا به گفته اسماعیلی سخنگوی دستگاه قضا بیش از ۱۷ نفر که سه نفر آن‌ها قاضی بودند در این پرونده بازداشت شده‌اند.


علاوه بر متهمانی که در این پرونده بازداشت شدند، اکبر طبری ارتباطات سری و غیر سری و ناصوابی با متهمان پرونده‌های مختلف داشته و با دخالت در پرونده آن‌ها به نوعی قصد در برهم زدن روند دادرسی پرونده‌ها داشته است.


اولین بار نام طبری در پرونده فساد رسول دانیال زاده مطرح شد، پرونده‌ای که بنا به شنیده‌ها طبری برای آن رشوه‌ای فوق لاکچری و پنت هاوسی چند صد متری در یکی از برج‌های تهران دریافت کرده بود و سعی داشت تا با استفاده از مقام خود در قوه قضاییه پرونده را از روند دادرسی خارج سازد.


اکبر طبری کیست


ماجرای اعترافات اکبر طبری


در سال 98 گزارشی ایسنا منتشر کرد و نوشت : سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اخیرا اخبار مختلفی درباره اعترافات «اکبر طبری» منتشر می‌شود که شامل اتهاماتی علیه برخی مسئولان قوه قضاییه است، بفرمایید آیا این اخبار صحت دارد و پرونده طبری به کجا رسید؟ گفت: ما در این پرونده نیز مانند سایر پرونده‌ها به لحاظ ملاحظات قانونی اطلاع رسانی را از محتوای پرونده انجام ندادیم، منتها از این خلا ایجاد شده برخی سوءاستفاده کردند و موضوعاتی را به عنوان اعترافات متهم یا متهمان این پرونده منتشر کردند که این موضوعات و این اعترافات ادعایی مورد تایید ما نیست.


اسماعیلی افزود: رسیدگی قضایی خود را بلادرنگ و بدون ملاحظه این و آن انجام می‌دهیم و در همه پرونده‌ها نیز من جمله این پرونده که من در سوال اول هم به نوعی پاسخ دادم که در این پرونده ۱۷ نفر را بازداشت کرده‌ایم.


همانطور که اشاره کردم ۲ نفر هم از قضات هستند که یک نفر قاضی شاغل و یک نفر هم قاضی بازنشسته است.


فعلا عدد متهمان این است و در آینده ممکن است به عدد متهمان اضافه شود، کما اینکه ممکن است از برخی از افراد رفع اتهام شود و پرونده مسیر رسیدگی خود را در چارچوب ضوابط و مقررات قانونی را طی می‌کند.


بیشتر بخوانید  آیا دل همان قلب است و چه فرقی با هم دارند ؟

دیدگاهتان را بنویسید