طرز تهیه گاناش + تزیین کیک با گاناش سفید
اگر برای تهیه کیک به دنبال یک کاور مناسب هستید و به تزیین کیک اهمیت می دهید، ما به شما طرز تهیه گاناش شکلاتی را پیشنهاد می کنیم. با گاناش شکلاتی می توانید کیک خود را به زیبایی تزیین کنید.برای تهیه ی گاناش فقط با دلگرم همراه شوید.
مواد لازم برای تهیه ی گاناش خوشمزه
-
شکلات با طعم و درصد دلخواه: ۲۰۰ گرم -
خامه صبحانه: ۲۰۰ گرم
طرز تهیه گاناش براق برای روی کیک
کیکها و دسرها را میتوان با روشهای مختلفی مانند استفاده از فوندانت، خامه، شکلات و کاکائو و… تزیین کرد.
یکی از کرمهای مورد استفاده برای تزیین کیک، گاناش نام دارد. گاناش کلمهای فرانسوی و کرمی است که از ترکیب خامه و شکلات درست میشود، البته مواد دیگری مانند کره، وانیل و افزودنیهای معطر نیز میتوان به آن افزود. این کرم خوشمزه در شیرینی پزی و برای تزیین انواع کیک برای مراسم و جشنهای مختلف نظیر کیک عقد، کیک تولد و … کاربرد دارد. یکی از ویژگیهای مهم گاناش این است که در موارد زیادی مصرف میشود و بسته به غلظت شکلات و خامه مورد استفاده در آن برای تزیین کیک، کاپ کیک، بستنی و … کاربرد دارد.
گاناشها، براساس نسبت خامه و شکلات موجود در آن به سه دسته تقسیم میشوند:
گاناش سبک:
در گاناش سبک، نسبت خامه به شکلات ۲ به ۱ است، یعنی به ازای ۲ پیمانه خامه از ۱ پیمانه شکلات استفاده میشود. این نوع گاناش به عنوان سس بستنی و روکش میوهها مورد استفاده قرار میگیرد.
گاناش متوسط:
از نسبت مساوی خامه و شکلات تهیه میشود، یعنی به ازای ۱ پیمانه خامه، ۱ پیمانه شکلات استفاده میشود. این نوع گاناش بری تزیین روی کیک استفاده میشود.
گاناش سنگین:
در گاناش سنگین، نسبت خامه به شکلات ۱ به ۲ است، یعنی به ازای ۱ پیمانه خامه از ۲ پیمانه شکلات استفاده میشود. این نوع گاناش معمولا برای تهیه ترافل استفاده میشود.
گاناشها بر اساس نوع شکلات موجود در آن به سه دسته تقسیم میشوند:
گاناش با شکلات تلخ:
در تهیه این نوع گاناش از شکلات تلخ استفاده میشود. در این نوع گاناش، نسبت شکلات به خامه، ۲ به ۱ است.
گاناش سفید:
در تهیه این نوع گاناش از شکلات سفید استفاده میشود. در این نوع گاناش، نسبت شکلات به خامه، ۳ به ۱ است. در کل تهیه این نوع گاناش به مراتب سختتر از تهیه گاناش با شکلات تلخ است؛ زیرا وجود میزان شیر بیشتر در شکلات سفید، باعث میشود نسبت به حرارت حساستر بوده و نباید بیش از حد حرارت داده شود. همچنین خامه اضافی در این نوع گاناش باعث نرم شدن آن میشود، پس باید میزان خامه را کم کرد.
گاناش شیری:
در تهیه این نوع گاناش از شکلات شیری استفاده میشود. در این نوع گاناش، نسبت شکلات به خامه ۲.۵ به ۱ است و تهیه آن نیز بنا به دلایل گفته شده در تهیه گاناش با شکلات سفید، کمی سخت میباشد.
گاناش را میتوان بر روی اجاق گاز یا در مایکروفر درست کرد. در این مقاله قصد داریم شما را با طرز تهیه گاناش بر روی اجاق گاز و ماکروفر آشنا سازیم.
طرز تهیه گاناش بر روی اجاق گاز
شکلات را به تکههای کوچک و هم اندازه تقسیم کنید تا راحتتر ذوب شوند.
سپس تکههای شکلات را در ظرفی بریزید.
خامه را در قابلمهای کوچک (ترجیحا استیل) ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا به جوش آید. از آنجا که خامه زود میسوزد، تا انتهای کار بالای سر گاز بایستید. به محض دیدن حبابهایی در دیواره قابلمه، خامه را از روی حرارت بردارید و اجازه ندهید حبابها در قسمتهای دیگر نیز ایجاد شوند.
شکلات خرد شده را در خامه داغ بریزید.
گردآوری شده مجله ی دلگرم
مریم امینی