طرز تهیه سیب پلو کرمانشاهی – غذاهای محلی کرمانشاه
جای جای ایران عزیزمون پر هست از فرهنگ های غذایی متنوع که هر کدوم به تنهایی عالی و منحصر به فرد هستن. یکی از این اقلیم های فوق العاده غرب کشور هست که می تونیم از خوراک ها و غذاهایی که در اون منطقه طبخ میشه کمال استفاده رو بکنیم و گهگاهی اون ها رو جایگزین غذاهای روتین و همیشگمون کنیم. مثل همین سیب پلوی کرمانشاهی که قراره امروز با هم با طرز تهیه اون رو که اتفاقاً خیلی هم راحت و آسون هست بیشتر آشنا بشیم.با دلگرم همراه شوید.
مواد لازم برای تهیه سیب پلو
-
برنج 2 پیمانه -
آب یرای برنج ایرانی 3 پیمانه و برای برنج دانه بلند خارجی 3/5 پیمانه -
سیب زمینی 2 الی 3 عدد متوسط -
شوید خشک به قدر کافی -
نمک قدری -
روغن زیتون 2 قاشق غذا خوری -
گوشت چرخ کرده یا ماهیچه و یا مرغ -
کشمش و خرما و پیاز و … برای تزئین
طرز تهیه سیب پلو کرمانشاهی
-
برنج را شسته و نمک اضافه کرده به مدت یک الی دوساعت با مقدار آب داده شده خیس کنید بعد سیب زمینی را پوست کنده و بشوئید و در اندازه حبه قند خرد کنید. -
برنج و روغن زیتون و سیب زمینی را در پلو پز بریزید و پلوبز را روشن کنید هر زمانی که آب برنج تبخیر شد پلو پز را چند لحظه خاموش کرده و برنج را به آرامی در ظرفی خالی کنید . -
در قابلمه پلوپز کمی روغن بریزید و با یک لایه سیب زمینی یا نان لواش بپوشانید . -
سپس از برنج یک کفگیر روی ته دیگ بریزید و بعد شوید بپاشید و دو باره برنج و باز هم شوید و همین طور ادامه دهید تا تمامی برنج را در قابلمه بریزید. -
دور برنج را جمع کنید و دو باره پلوپز را به برق بزنید تا برنج دم بکشد. -
اگر پیاز پخته و سیر پخته را دوست دارید در همان زمانی که برنج را در قابلمه می ریزد و ما بینش شوید می پاشید. -
پیاز و سیر را روی برنج بگذارید تا دم بکشد. برای اینکه سیر له نشود و برنج بوی سیر نگیرد چون ممکن است بعضی سیر را دوست نداشته باشند بهتر است سیر را با آخرین لایه پوست آن خوب شسته و روی برنج بگذارید. -
هم سیر خوب پخته می شود و هم له نمی شود و برنج هم بوی سیر را به خودش نمی گیرد.
گردآوری شده مجله ی دلگرم
مریم امینی