آموزش پخت آش ترش : ترش و ملس



آش ترش _ طرز تهیه آش ترش گیلانی یا تورشه آش


این آش به این دلیل شهرت و محبوبیت بسیاری در گیلان دارد؛ چرا که تمام مواد و سبزی های مورد استفاده آن تماما کوهی و وحشی می باشند که رنگ و بو و طعم لذیذی را به این آش می دهد. با دلگرم همراه شوید.


آموزش پخت آش ترش :  ترش و ملس


آموزش طرز تهیه آش ترش و اصول آش ترش شمالی خوشمزه


مواد لازم جهت تهیه آش ترش گیلانی


  • نخود و لوبیا: ۱ پیمانه

  • باقالی مازندرانی از پوست اول درآورده: ۲ پیمانه

  • برنج: نصف پیمانه

  • سبزی (تره، جعفری، گشنیز، کمی اسفناج و خالواش یا نعناع): ۲۰۰ گرم

  • گوجه سبز ریز ترش: نیم کیلو

  • پیاز متوسط: ۲ عدد

  • سیر داغ، نعناع داغ: برای تزیین

  • نمک و فلفل: به مقدار لازم


طرز تهیه آش ترش سنتی و اصیل گیلان (تورشه آش)


  1. همه حبوبات را از شب قبل جداگانه خیس می کنیم، برنج را چند ساعت قبل خیس می دهیم.

  2. اگر باقالی تازه نداریم و از باقالی خشک استفاده می کنیم حتماً یک یا ۲ روز قبل خیس می کنیم.

  3. پیاز ها رو خلال و سرخ می کنیم.

  4. نخود و لوبیا و باقالی را جداگانه می پزیم تا نیم پز بشوند، بعد همه رو با دو سه قاشق پیاز داغ داخل یک دیگ جادار ریخته و می گذاریم باز هم با هم بپزند.

  5. برنج شسته شده را هم اضافه کرده، نمک و فلفل زده و می گذاریم تا بپزد. بعد سبزی خرد شده را هم می ریزم.

  6. وقتی همه مواد آش پخت، گوجه سبزهای ریز و ترش را داخل آن می ریزیم، و چند تایی که نرم شده اند را برای تزئین نگه می داریم.

  7. وقتی آلوچه ها پختند، خوب هم می زنیم و با پشت قاشق آن ها له مبی کنیم تا ترشیشان به آش نفوذ کند.

  8. آش را می چشیم و ادویه ها را میزان می کنیم و وقتی خوب جا افتاد آش ما آماده است.

  9. این آش رابا ماهی شور و ترب سفید و برگ ترب سرو می کنند.

  10. این آش کشک ندارد و می توانید با سیر داغ و نعناع داغ تزیین کنید.


لذت آشپزی با دلگرم :


طرز تهیه ی آش جو مناسب برای نذری


طرز تهیه ی آش گندم سنتی و خانگی


طرز تهیه آش گوجه فرنگی متفاوت و خوشمزه مرحله به مرحله


گردآوری شده مجله ی دلگرم


مریم امینی


بیشتر بخوانید  طرز تهیه کوفته عدس

دیدگاهتان را بنویسید