تاریخ شهادت امام محمد باقر در سال ۹۹ چه روزی است ؟
تاریخ دقیق شهادت امام محمد باقر در سال 99 به شمسی مصادف است با :
سه شنبه ، ۷ مرداد [ اَسَد ] ۱۳۹۹
۷ / ۵ / ۱۳۹۹
تاریخ شهادت امام محمد باقر در تقویم سال 99 به میلادی
تاریخ شهادت امام محمد باقر در سال 99 به میلادی مصادف با :
2020 July 28 , Tuesday
28 – 7 – 2020
تاریخ شهادت امام محمد باقر در سال 99 به قمری
تاریخ شهادت امام محمد باقر در سال 1441 قمری مصادف است با :
الثلاثاء ، ۷ ذی الحجه[ ماه حرام ] ۱۴۴۱
۷ / ۱۲ / ۱۴۴۱
تاریخ شهادت امام محمد باقر در سال ۹۹ چه روزی است ؟
تاریخ شهادت امام محمد باقر در سال 99 مصادف 7 مرداد اردیبهشت است.
امام محمد باقر علیه السلام در هفتم ذی الحجه سال 114 و به قولی در ربیع الاول و یا ربیع الثانی سال 114 به شهادت رسید.
گفته شده که آن حضرت را حاکم مدینه ابراهیم بن ولید بن عبدالملک بن مروان به زهر شهید کرده است و به نظر می رسد اینکار به امر هشام بن عبدالملک (خلیفه وقت) صورت گرفته است
روایات شهادت امام باقر(ع)
شهادت امام باقر(ع) را ۷ ذیالحجه سال ۱۱۴ هجری قمری دانستهاند، البته برخی به جای ذیالحجه از ربیع الاول یا ربیع الثانی نام بردهاند. همچنین در حالی که بیشتر منابع سال ۱۱۴ ق را سال شهادت ایشان دانستهاند، نقلهای دیگری مبنی بر شهادت امام باقر (ع) در سالهای ۱۱۵ق، ۱۱۶ق و ۱۱۸ق نیز وجود دارد.
در این که چه فرد یا افرادی در قتل وی دست داشتهاند، نقلهای روایی و تاریخی مختلف است. بعضی از منابع، شخص هشام بن عبدالملک را عامل شهادت آن حضرت دانستهاند.
برخی ابراهیم بن ولید را عامل مسمومیت معرفی کردهاند. شهادت امام باقر(ع) در دوران خلافت هشام بن عبد الملک رخ داده است، زیرا خلافت هشام از سال ۱۰۵ تا سال ۱۲۵ هجری قمری استمرار داشته است و آخرین سالی که مورخان در شهادت امام باقر(ع) نقل کردهاند ۱۱۸ق است.
امام باقر(ع) وصیت کرده بود در لباسی که در آن نماز میخوانده دفن شود. وی در قبرس
داستان مسموم شدن امام باقر علیه السلام
آن چه مسلم است این است که امام باقر علیه السلام با طرح مرموز و مخفیانه هشام بن عبدالملک، مسموم شده و به شهادت رسید، ولی عامل و چگونگی آن به روشنی مشخص نیست. بعضی می نویسند: ابراهیم بن ولید بن یزید بن عبدالملک (پسر برادر زاده هشام) آن حضرت را مسموم نمود. و بعضی می نویسند: زید بن حسن به دستور هشام، زهر را به زین اسب مالید و اسب را به حضور امام باقر علیه السلام آورد، و اصرار کرد که آن حضرت بر آن سوار گردد، آن حضرت ناگزیر بر آن سوار شد و آن زهر در بدن او اثر کرد، به گونه ای که ران هایش متورم شد و سه روز به سختی در بستر بیماری افتاد و سرانجام به شهادت رسید.
تان بقیع، کنار مرقد پدرش امام سجاد(ع) و عموی پدرش امام حسن(ع) دفن شد. امام وصیت کرد ده سال در منا برای وی از مال خودش مراسم عزاداری بر پا کنند