صندوق قابل معامله در بورس چیست ؟
صندوق ETF ، همان صندوقهای قابل معامله در بورس هستند. عملکرد و ماهیت ایتیافها همانند سایر صندوقهای سرمایهگذاری مشترک در بورس است.
تنها وجه تمایز ایتیافها امکان خرید و فروش واحدهای آن همانند سهمهای موجود در بورس و فرابورس است. در واقع واحدهای سرمایهگذاری این صندوقها مانند سایر نمادهای مربوط به سهام شرکتها، قابلیت معاملاتی بورسی را دارند.
صندوق سرمایهگذاری مشترک چیست ؟
برای سرمایهگذاری در بورس راههای مختلفی وجود دارد. اگر دانش کافی و زمان مناسب داشته باشید، میتوانید از ساعت ۹ تا ۱۲:۳۰ شنبه تا چهارشنبه سهام مورد نظر خود را بخرید یا بفروشید.
در این میان برخی افراد ممکن است با دیدن اعداد و ارقام سبز و قرمز بورس و جزئیات زیاد آن یا نداشتن زمان یا دانش کافی از همان ابتدا و قبل از آشنا شدن با صندوقهای سرمایهگذاری مشترک، از بورس بترسند و با آن خداحافظی کنند.
در حالیکه صندوقهای سرمایهگذاری مشترک راهکار ساده و کاربردی برای ورود غیر حرفهایها و افرادی است که ترجیح میدهند مدیریت سرمایه خود در بازار سهام را به یک گروه حرفهای بسپارند. صندوقهای سرمایهگذاری مشترک نظیر ETFها توسط متخصصان بازار سرمایه مدیریت میشود
پذیرهنویسی چه مفهومی دارد ؟
پذیرهنویسی فرایندی است که به موجب آن شخص متعهد میشود قسمتی از سرمایه یک صندوق یا شرکت را تامین کند. صندوقهای سرمایهگذاری از جمله ایتیافها نیز برای شروع فعالیت خود در بورس، اقدام به پذیرهنویسی میکنند.
در واقع افراد با ثبتنام و واریز پول باعث میشوند که صندوق شکل گرفته و بعد از تکمیل پذیرهنویسی، شروع به فعالیت کند.
نقدشوندگی صندوقهای ETF چگونه است ؟
سرمایهگذاری در صندوقهای ایتیاف شباهت بسیاری به سرمایهگذاری در صندوقهای سرمایهگذاری مشترک دارد، اما تفاوت اصلی ساختارETFها با صندوقهای سرمایهگذاری دیگر، ایجاد نقدشوندگی با بهرهگیری از پتانسیل بازار سهام است.
در ایتیافها رکن ضامن نقدشوندگی حذف شده و رکن جدیدی بهعنوان بازارگردان، زمینه نقدشوندگی واحدهای سرمایهگذاری ETF را در بازار فراهم میکند.
بازارگردان صندوق در مواقعی که عرضه کننده یا خریداری وجود نداشته باشد، به فروش و یا خرید واحدهای تقاضا شده و یا عرضه شده مبادرت میورزد. بنابراین سرمایهگذاران نباید از بابت نقدشوندگی داراییهای خود در صندوقهای ETF نگرانی داشته باشند.
صندوقهای ETF چقدر بازدهی دارند؟
بازدهی صندوقهایETF بهطور کلی وابسته به بازدهی سهمهای موجود در آن است؛ اما در خصوص صندوق واسطهگری مالی دارا یکم برخی معتقدند در زمان پذیرهنویسی با توجه به تخفیفات در نظر گرفته شده، بازدهی مناسبی خواهد داشت.
با این وجود تا زمان بازگشایی معاملات آن در بازار نمیتوان بهطور قطعی برآورد دقیقی از بازدهی صندوق مذکور ارائه کرد.
سود صندوقهای قابل معامله(ایتیاف) در بورس چگونه است؟
بیشتر صندوقهای قابل معامله سهامی، سود ماهانه تقسیم نمیکنند، اما نتیجه سرمایهگذاریهای آن در خالص ارزش داراییهایی صندوق (NAV) نموده یافته و در صورت افزایش مقدار مذکور، قیمت فروش هر واحد آن رشد خواهد داشت.
به عبارت دیگر زمانی که ارزش صندوق بالا میرود و سرمایهگذار قصد دریافت سود ناشی از این افزایش ارزش را دارد، میبایست نسبت به فروش واحد سرمایهگذاری خود در بازار اقدام کند.
مزیت صندوقهای ایتیاف برای سرمایهگذاران چیست ؟
صندوقهای سرمایهگذاری واسطههایی هستند که منابع مالی اشخاص و شرکتها را جمعآوری کرده و در سبد متنوعی از اوراق بهادار سرمایهگذاری میکنند.
افرادی که سهام صندوقهای سرمایهگذاری را میخرند، همان مالکان یا سهامداران هستند. مبلغ حاصل از سرمایهگذاری این افراد امکان خرید اوراق بهاداری از قبیل سهام یا اوراقبدهی را برای صندوقها فراهم میآورد.
از جمله مزیتهای صندوقهای سرمایهگذاری ایتیاف میتوان به «معافیت مالیاتی معاملات واحدها»، «افزایش نقدشوندگی واحدهای صندوق»، «تخصیص بهینهداراییها(متنوعسازی) با حذف هزینه و صرف زمان اندک»، «سادگی، سهولت و سرعت در معامله»، «کاهش زمان تصفیه نسبت به صندوقهای سرمایهگذاری مشترک» و «خرید و فروش آنلاین واحدهای صندوق» اشاره کرد.
آیا صندوقهای ETF سود مشخصی دارند ؟
خیر، هدف از تشکیل این صندوق و موارد مشابه مشارکت و بهرهمندی از سود بازار سرمایه است. طبیعتاً تغییرات ارزش سهام موجود در این صندوق منجر به افزایش یا کاهش ارزش واحدهای صندوق میشود. ضمن اینکه تلاش میشود از طریق سرمایهگذاری مبالغ نزد صندوق برای بازارگردانی، حداکثر سود ممکن حاصل شود.
بدین ترتیب، سود تضمینی برای واحدهای سرمایهگذاری صندوق وجود نداشته و صرفاً سود احتمالی به شرح زیر قابل حصول است: «افزایش قیمت سهام موجود در صندوق.»، «واریز سود سالانه ناشی از عملکرد سهام شرکتهای موجود در صندوق.» و «سود حاصل از سرمایهگذاری منابع صندوق به صورت سپردهگذاری و خرید اوراق.»
دریافت کد بورس