کاربردهای درمانی قرص برونکوگل



موارد مصرف و عوارض قرص برونکوگل


قرص برونکوگل برای درمان برونشیت حاد و مزمن و آسم و تنگی نفس دارویی به نامقرص روکش دار برونکوگل ساخته است. این دارو از عصاره خشک ریشه آسارون ساخته شده است.


آسارون (Foalfoot) این گیاه برگ های مدور، صاف و شفافی داشته و ارتفاع آن حدود 10 سانتی متر می باشد.طبع اسارون گرم و خشک بوده و اغلب در زمین های آهکی مرطوب کنار جویبار، کوهستان ها و نواحی معتدل رشد می کند. این گیاه خارج کننده اخلاط مجاری تنفسی است و سینه را نرم می کند. التهاب و خشکی غشاء هنجره نیز با اسارون قابل درمان می باشد. به طور کلی خواص ضد اسپاسم برونش ها، خلط آور، ضد آسم برای این گیاه ثبت شده است. قابل ذکر اسیت که این گیاهسمی است و مصرف آن حتما باید با استفاده از داروهای ساخته پزشکان و یا با دستور پزشک باشد.


به التهاب نایژه ها در شش، برونشیت گفته می شود. ایجاد عفونت توسط ویروس ها و باکتری ها و یا وجود تحریکاتی مانند سیگار و هوای آلوده باعث ایجاد عارضهتورم نای و نایژک و در نتیجه بروز برونشیت می شود. برونشیت حاد التهاب راه های هوایی ریه می باشد که این بیماری به صورت ناگهانی شروع شده و مدت زمان آن کوتاه می باشد. آبریزش بینی، تب، عطسه و سرفه های خشکی که به مرور زمان عمیق و دردناک و خلطی می شوند از نشانه های برونشیت حاد می باشند.


برونشیت مزمن وضعیتی است که سرفه های خلطی برای مدت حداقل 3 ماه از سال وجود داشته باشند و این مشکل بیشتر از 2 سال وجود داشته باشد.

بیشتر بخوانید  آشنایی با قرص لیپوفیکس و عوارض جانبی این دارو


برونکوگل


مواد موثره قرص برونکوگل


اجزای فرآورده : هر قرص حاوی ۱۶-۱۴ میلی گرم عصاره خشک ریشه آسارون . Asarum europaeum L می باشد.


مهمترین ماده موثره ریشه اسارون مربوط به اسانس آن می باشد که شامل اسارون، ترانس – ایزواوژنول، ترانس – ایزوالمیسین می باشد. افزون بر این ریشه حاوی ترکیبات سزکوئی هیدروکربن ها و الکل ها است، در ریشه این گیاه همچنین مشتقات اسید کافئیک، اسید کلروژنیک و ایزوکلروژنیک یافت می شود. افزون بر این در ریشه اسارون فلاونوئیدهای مختلف نیز وجود دارد.


موارد مصرف قرص برونکوگل


موثر در درمان آسم، برونشیت حاد و مزمن و اسپاسمهای ریوی


دستور مصرف قرص برونکوگل


روزی سه بار، بسته به شدت بیماری، هر بار ۱ تا۲ قرص با نصف لیوان آب میل شود.


قرص


آثار فارماکولوژی قرص برونکوگل


به طور کلی برای اسارون خواص خلط آور، ضد اسپاسم برونشها، ضد آسم و مخدر موضعی قائل می باشند. اثرات کم کننده سطحی (Surface-Tension-Reducing Effect)ترانس– ایزو آسارون و ترانس– ایزومتیل اویژنول در مطالعات آزمایشگاهی متعددی به اثبات رسیده است.


مطالعات انجام شده برروی حیوانات آزمایشگاهی اثرات بارز ضد اسپاسم برونشی گیاه را نشان داده است. همچنین معلوم شده است که اسپاسم ریوی ایجاد شده در خوک توسط هیستامین ها در اثر ترانس– ایزو اسارون مهار می گردد. اثر مخدر موضعی ترانس– ایزواسارون و ایزو متیل اویژنول در ۱۰ فرد داوطلب مورد بررسی قرارگرفت و تاثیر آن با بنزوکائین (با اندیکس تخدیریAI=۱) مورد مقایسه قرار گرفت.


اثربخشی بسیار قابل توجه هر دو ماده داروئی با اندیکس تخدیری (AI=۰.۷۲) برای ترانس– ایزواسارون و اندیکس تخدیری (AI=۰.۴۷) برای ترانس– ایزومتیل اوژنول به اثبات رسید. در یک مطالعه بالینی دوسوکور در مقایسه با شاهد اثر اسارون بر روی برونشیت حاد روی ۳۰ بیمار مطالعه شد. در تکمیل بررسی اثر دارو بر روی ۳۰ بیمار با آسم برونشیت هم مورد مطالعه قرار گرفت. تعداد ۸۰ % بیماران مبتلا به برونشیت حاد و ۵۸% افراد با برونشیت مزمن با این دارو درمان شدند. تعداد ۶۸ % بیماران مبتلا به آسم برونشیت هم با این دارو مورد معالجه قرار گرفتند این آزمایش با استفاده از روزی ۳ بار هر بار ۲ قرص، به مدت ۷ روز به انجام رسید.

بیشتر بخوانید  ۷ خاصیت دارویی و درمانی روغن گریپ فروت + طرز تهیه روغن گریپ فروت


عوارض جانبی قرص برونکوگل


  • در منابع قدیمی تر عوارضی چون سوزش مختصر زبان و اختلالات گوارشی از مصرف دارو گزارش شده است.

  • مصرف قرص برونکوگل در موارد بارداری و شیردهی مصرف این دارو توصیه نمی شود.


روش نگهداری قرص برونکوگل


دارو را در جای خشک و خنک و دور از دسترس کودکان نگهداری کنید.


بیشتر بخوانید:


معرفی داروی اردوستئین و موارد مصرف آن


چگونه به کمک زنجبیل برونشیت را درمان کنیم؟


موارد مصرف و عوارض جانبی قرص تئوفیلین-Theophylline


separator line


دیدگاهتان را بنویسید