فواید و خواص چغاله بادام در طب سنتی
چغاله بادام میوه ی کال یا نارس درخت بادام است که دارای پوست سبز رنگ کرک دار ترش و مغز سفید و شیرین می باشد، چغاله بادام فقط در ابتدای فصل بهار در دسترس می باشد. با دلگرم همراه شوید .
چغاله بادام و خواص طبی آن
-
چغاله بادام باعث تقویت لثه و ریشه دندان ها میشود. -
چغاله بادام سرشار از کلروفیل است که در مسیر کانال گوارشی به تولید منیزیم کمک کرده و مصرف متعادل آن از گرفتگی عضلات جلوگیری میکند. -
چغاله بادام حاوی اسیدی است که از آسیب رسیدن به بافت معده و بروز سرطان معده جلوگیری میکند. -
چغاله بادام، میوهای کم کالری است و 100 گرم از آن حاوی 30 کالری میباشد ولی کم کالری بودن آن باعث لاغری نمیشود.
با خواص چغاله بادام آشنا شوید
میوهٔ درخت بادام در ابتدای رویش تا حدودی سفت بوده و قشر خارجی آن سبز رنگ و پوشیده از کرک ظریفی میباشد. در داخل آن نیز روکشی قرار دارد که سفید و نرم بوده و مغز آبکی و نازک بادام را در خود نگهداری میکند.
خواص درمانی چغاله بادام
به مرور پوستههای رویی و داخلی بادام سخت تر شده و مغز بادام نیز شکل نهایی خود را می یابد. از زمانی که میوه جوان است و هنوز رشد کامل نکرده و کال است، به آن چغاله بادام گفته میشود.
چغالههایی که مقداری تلخی دارند حاوی مقدار بسیار کمی اسید سیانیدریک و ترکیبی از سم خطرناک سیانور هستند که مصرف زیاد آن میتواند منجر به مسمومیت در مصرفکننده شود به طور کلی مواد مغذی میوه کال و نارس بادام کمتر از میوه های رسیده است و از نظر کلسیم، آهن و به طور کلی املاح معدنی در سطح پایین تری قرار دارد.
رسیده این میوه افراد را در برابر بیماریهایی چون پوکی استخوان ، افزایش کلسترول ، کمخونی و چسبندگی رودهها محافظت میکند، اما تا وقتی کال است از این ویژگی ها برخوردار نیست.
از سوی دیگر این نوبرانه ترکیبات اسیدی دارد که وجود آنها در معده مانع آسیب رسیدن به بافت معده میشود؛ البته باید گفت این نوبرانه از نظر ویتامین C نیز کامل نیست .
این میوه اغلب هضم سنگینی دارد و از آنجا که با هدف کسب سود بیشتر توسط باغداران با وسوسه دلالان و واسطه ها زودهنگام عرضه میشود بیش از حد کال و نارس بوده و طبیعت آن بسیار سرد است به گونه ای که فرد با مصرف بیش از اندازه آن به اصطلاح عامیانه سردی میکند و گاهی دچار عوارضی از قبیل دل درد، تهوع، اسهال و سر درد میشود.
اگر چغاله بادام به صورت بهداشتی کمپوت، خورش یا ترشی شود مصرف متعادل آن میتواند تا حدودی مواد مغذی را به بدن برساند. چون این میوه با پوست مصرف میشود باید حتما در ضدعفونی کردن و شستن آن دقت کرد.
اغلب میوه فروشان و فروشندگان دوره گرد با آب جوی یا چاه مبادرت به شستن این میوه میکنند که میتواند عاملی برای بروز بیماری های گوارشی به ویژه حصبه شود.
بروز بیماری حصبه با خوردن نادرست چغاله بادام
بیماری حصبه نوعی عفونت باکتریایی است که از طریق مصرف آب یا غذای آلوده میتواند به انسان منتقل شود که در کودکان و افراد بالای ۶۰ سال رایجتر است.
عوارض خوردن چغاله بادام : این بیماری ها شامل کاهش شدید آب و املاح بدن ، سوراخ شدن رودهها، خونریزی دستگاه گوارش، عفونت استخوان و هپاهیت است
بیشتر بخوانید :
ترکیبات شگفت انگیز ماست با مواد غذایی دیگر + خواص و مضرات
خواص و ارزش غذایی لوبیا قرمز
آیا پختن غذا در زودپز خاصیت مواد مغذی غذا را از بین می برد؟
تاریخ انقضای مواد غذایی برای نگهداری چقدر است ؟