لیست سبزیهای مناسب برای قلیه ماهی
سبزی قلیه ماهی از آن دسته سبزی هایی است که همه فکر میکنن مخصوص جنوبی هاست اما اصلا هم اینطور نیست. با دلگرم همراه شوید .
بین سبزیها سرگردان نباشید
ترکیب سبزی قلیه ماهی
سبزی قلیه ماهی جنوبی متشکل از گشنیز و شنبلیله است.
در قلیه ماهی شمالی علاوه بر گشنیز و شنبلیله از نوعی سبزی محلی به نام چوچاق نیز استفاده میشود.
نسبت سبزی قلیه ماهی
نسبت گشنیز و شنبلیله در سبزی قلیه ماهی، ۴ به ۱ است یعنی ۱ کیلوگرم سبزی باید شامل ۸۰۰ گرم گشنیز و ۲۰۰ گرم شنبلیله باشد. توجه به این نکته ضروری است که بیشتر بودن میزان شنبلیله در سبزی قلیه ماهی، باعث تلخ شدن غذا میشود.
سبزی چوچاق مورد استفاده در این غذا، حدود ۳ قاشق غذاخوری چوچاق تازه به ازای ۱ کیلوگرم سبزی قلیه ماهی است. از آنجا که سبزی خشک عطر قوی تری دارد، در صورت استفاده از چوچاق خشک، مقدار آن را باید به یک سوم تقلیل داد، یعنی به ازای ۱ کیلوگرم سبزی قلیه ماهی باید از ۱ قاشق غذاخوری سبزی چوچاق خشک استفاده شود.
ترکیب و نسبت 1 کیلوگرم سبزی قلیه ماهی
-
گشنیز 800 گرم -
شنبلیله 200 گرم -
چوچاق تازه (خشک) 3 قاشق غذاخوری (1 قاشق غذاخوری)
سبزی قلیه ماهی شامل کدام سبزی ها است
گشنیز
نوعی گیاه بومی جنوب غرب آسیا و شمال آفریقا است. این گیاه در ایران بیشتر در استان همدان کاشت و برداشت میشود و ارتفاع آن گاهی به نیم متر هم میرسد. قسمتهای خوردنی گشنیز که بیشتر در تهیه غذاها به کار میرود، ساقه و برگ آن است. البته در برخی کشورها از تخم آن نیز به عنوان ادویهای با عطر قوی در تهیه شیرینیها و غذاها استفاده میشود. مهمترین خواص گشنیز شامل موارد زیر میشود:
-
کاهش بی خوابی و اضطراب -
کاهش فشار خون -
رفع تجمع آب در بافتهای بدن -
دفع سنگ کلیه
شنبلیله
نوعی گیاه بومی ایران و از خانوادهی باقلائیان به طول ۱۰ تا ۵۰ سانتیمتر است که قابلیت همزیستی با باکتریهای تثبیت کننده ازت را دارد و قسمت اعظم نیتروژن مورد استفاده خود را تولید میکند. این گیاه در بیشتر مناطق ایران کاشته شده و از برگ آن در تهیه غذا استفاده میشود. عطر و بوی مطبوع بسیاری از غذاها مانند قورمه سبزی و قلیه ماهی مربوط به همین سبزی است. از خواص مهم شنبلیله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
ملین، اشتهاآور، خلط آور و ضدتب
کاهش دهنده قند خون
حاوی مقادیر زیادی آهن، فسفر و ویتامین D
افزایش دهنده میزان شیر در دوران شیردهی
بازکننده عروق خونی
حاوی دایوسگنین که به استروژن مصنوعی نیز معروف است
چوچاق
نوعی گیاه محلی شمال ایران و از تیره چتریان است که در مناطق جلگهای رامسر تا ارتفاعات میانی البرز میروید. یکی از موارد استفاده چوقاق در تهیه خوراک هایی همچون گمج کباب گیلانی، زیتون پرورده شمالی، ترشی بادمجان و قلیه ماهی شمالی است.
شمالیها معمولا برگ گیاه چوچاق را خشک کرده و از آن به عنوان چاشنی غذا استفاده میکنند. این سبزی دارای طبیعت گرم و عطر و بوی قوی بوده و به عنوان اسانس کاربرد دارد. از مهمترین خواص چوچاق میتوان موارد زیر را نام برد:
-
مدر، محرک، اشتها آور و مسکن درد -
ضد قارچ قوی و ضد باکتری متوسط -
دارای خواص آنتی اکسیدانی -
درمان سیاه سرفه، عفونتهای ادراری، ناراحتیهای کبد و کلیه، کاهش دهنده ورم و ناراحتیهای پوستی -
آرام بخش اعصاب، تسکین دهنده بیماریهای روماتیسمی و رفع التهابات -
حاوی اسید فولیک و مناسب برای کم خونی -
مناسب برای از بین بردن نفخ -
دفع سنگ کلیه و مثانه
بیشتر بخوانید :
بهترین و آسان ترین روش برای گرفتن تلخی زیتون
زمان طلایی برای خوردن آجیل چه زمانی است ؟
چگونه سیب زمینی را نگهداری کنیم تا خراب نشود؟