غافل از آن كه خانه تکانی این سنت زیبا و پسندیده گاه در اثر عدم رعایت نكات ایمنی كه اغلب زنان، آنها را نادیده میگیرند، ممکن است دردسرهای جبران ناپذیری را در خانه تکانی به دنبال داشته باشد.
خانه تکانی و خانه تکانی و نکات ایمنی و نکات ایمنی خانه تکانی
خانه تکانی و نکات ایمنی:نکات ایمنی کار کردن با وسایل در خانه تکانی:
1- در زمان نظافت خانه خود و خانه تکانی و استفاده از نردبان و یا چهارپایه از پایداری سطح اتکای آن با زمین کاملا مطمئن باشید و از چهارپایه های استاندارد و نردبان دوطرفه استفاده کنیید.
2- از شست وشوی پرده، کف آشپزخانه، حمام و غیره که آلوده به مواد روغنی باشند در خانه تکانی توسط مواد سریع الاشتعال (مثل بنزین) جدا خودداری کنید.
3- از قرار دادن مواد شوینده مانند وایتکس و جوهر نمک و مانند اینها روی زمین و در دسترس کودکان در خانه تکانی جدا خودداری کرده، در حد استاندارد از آنها استفاده کنید.
4- در زمان پاک نمودن شیشه و پنجره های منزل در خانه تکانی احتیاط لازم را نموده و از رفتن بر روی نرده ها و یا قرنیزها جدا خودداری نمایید.
5- شست وشوی لوازم برقی مانند لوستر، چراغ روشنایی و غیره قبل از قطع کامل برق در خانه تکانی بسیار خطرناک بوده و احتمال برق گرفتگی افراد را افزایش می دهد لذا اول برق وسیله برقی را قطع و سپس این لوازم را پاک نمایید.
6- در زمان جابجایی لوازم خانگی بالاخص اجاق گاز،در خانه تکانی احتیاط بیشتری کنید و کلیه اتصالات مربوط به گاز اعم از شهری و کپسول را توسط آب و صابون چک کنید تا از عدم نشتی آنها مطمئن شوید. ضمنا شیلنگ های فرسوده انتقال گاز را حتما تعویض کنید.
7- از ریختن مواد قابل اشتعال در چاههای فاضلاب، دستشوئی، توالت و غیره در خانه تکانی جدا خوداری نموده، چرا که در اثر ریزش این گونه مواد در محیط خانه احتمال انفجار و آتش سوزی بسیار است.
8- در خانه تکانی کپسول دستی آتش نشانی موجود در محیط خانه را بموقع شارژ کنید زیرا این کار می توانید کمک بسزائی در زمان آتش سوزی احتمالی به شمار رود.
9- از جابجایی لوازم و اثاثیه سنگین منزل به صورت فردی در خانه تکانی اجتناب نموده و در این مورد از کارگران حرفه ای و یا کار گروهی بهره بگیرید تا در ایام خوش نوروز دچار دیسک کمر یا عوارض ناشی از آن نشوید.
خانه تکانی و ایمنی:نکات ایمنی سلامت بدن در خانه تکانی:
1- بلند كردن اجسام سنگین بیش از حد توان بدن،در خانه تکانی آسیب رساندن به دست، كمر و گردن را به دنبال دارد.
2- فعالیتهای خانه تكانی را در روزهای مختلف تقسیم كنید. عجله در به پایان رساندن خانه تکانی، ممکن است عواقب نافرجامی داشته باشد.
3- افراد هنگام خانه تكانی، احساس خستگی را جدی گرفته و به خود استراحت دهند؛ چرا كه این احساس خستگی، زنگ خطری است برای سلامتی بدن.
4- تغذیه نامناسب و خستگی،در خانه تکانی آسیب پذیری عضلات را افزایش میدهد.
5- استراحت روزانه و شبانه كافی، هنگام فعالیتهای خانه تكانی لازم است.
6- خانه تكانی با سرعت متوسط انجام شود. سرعت زیاد در كاركردن، شانس آسیب پذیری را افزایش میدهد.
7- مراقب کودکان باشید و از شیطنتهای آنها در خانه تکانی غافل نشوید.
8- مراقب فعالیت بیش از حد برخی بیماران، نظیر دیابتیها در خانه تکانی باشید. به منظور جلوگیری از هرگونه آسیب احتمالی، بیمار و خانواده وی باید در جریان خانه تكانی با استفاده از دستگاههای تست قند خون معتبر(دارای کد بیمه مسئولیت و نیز هولوگرام وزارت بهداشت) از وضعیت قند خون فرد دیابتی اطلاع داشته باشند.
9- به منظور پیشگیری از کمر درد و کشیدگی عضلات بدن هنگام جابجایی وسایل سنگین،در خانه تکانی تمیز کردن شیشه و پنجره بدن باید فرم خاص و مناسبی داشته باشد.
10- در ایام خانه تکانی، زنان مدت طولانی ایستاده مشغول به کار هستند و فشار زیادی به ستون فقرات و کمر وارد میآورند. به همین دلیل باید به طور متناوب تغییر حالت و موقعیت داده و برخی فعالیتها را نشسته انجام دهند.
11- از استرس و فشار عصبی در خانه تکانی دوری كنید و با آرامش، نشاط و شادی کارها را دنبال نمایید
گردآوری:مجله اینترنتی دلگرم