متدیلازین چیست و چرا مصرف می شود؟



موارد مصرف و عوارض احتمالی قرص متدیلازین


متدیلازین (Methdilazine) یک ترکیب فنوتیازینی با فعالیت آنتی هیستامینی است. از این دارو برای رفع خارش درماتوزهای مختلف استفاده می‌شود. داروی متدیلازین برای تسکین علائمی از واکنش‌های حساسیت و به ویژه برای کنترل اختلالات خارش پوستی استفاده می‌شود.


مقدار و روش درست مصرف متدیلازین


قبل از شروع درمان با این دارو، بروشور دارویی داخل بسته را به دقت مطالعه کنید. این بروشور به شما کمک می‌کند تا اطلاعات دارویی را راجع به دارو به دست آورده و از عوارض جانبی احتمالی آن مطلع شوید.


دوز و مقدار قرص قرص متدیلازین از فردی به فرد دیگر متفاوت است؛ دارو را دقیقاً همانطور که پزشک متخصص به شما تجویز کرده است، استفاده نمایید. دوز این قرص متدیلازین بستگی به وضعیت بیمار و نظر پزشک معالج دارد. بدون دستور پزشک مصرف قرص متدیلازین را قطع نکنید، زیرا شاید علائم بیماری شما دوباره عود کنند.


اگر فراموش کردید که قرص متدیلازین روزانه خود را در زمان مشخص مصرف کنید اما به زودی یادتان افتاد، دارو را مصرف کنید؛ اما اگر زمانی به یاد آوردید که نزدیک به ساعت دوز بعدی دارو است، دوز از یاد رفته را مصرف نکنید. نباید به خاطر دوز از یاد برده شده، دو دوز از دارو را باهم مصرف کنید.


موارد منع مصرف قرص متدیلازین


  • به تاریخ انقضای داروی متدیلازین توجه کنید و اگر دارویی که در دستتان است تاریخ انقضای آن تمام‌شده است،از آن مصرف نکنید.

  • هرگز قرص متدیلازین را به فرد دیگری حتی با علائم مشابه خودتان تجویز نکنید.

  • تداخل دارویی متدیلازین را چک کنید و اگر در حال استفاده از دارویی هستید که با این دارو تداخل دارد، با پزشک خود راجع به استفاده از داروهایتان مشورت نمایید.


مصرف متدیلازین در دوران بارداری و شیردهی


در دوران بارداری و شیردهی، نباید دارویی را خودسرانه و بدون مشورت با پزشک استفاده کنید.


تاثیر مصرف قرص متدیلازین بر رانندگی


داروی متدیلازین باعث خواب آلودگی می‌شود، تا رفع این علائم، از رانندگی و کار با ماشین آلات اجتناب نمایید.


Methdilazine


تداخلات دارویی متدیلازین


تداخل دارویی ممکن است عملکرد داروها را تغییر و خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. یک لیست از تمام داروهایی (ازجمله داروهای با نسخه / بدون نسخه و داروهای گیاهی) که استفاده می‌کنید تهیه کرده و آن را با دکتر و داروساز خود به اشتراک بگذارید. دوز داروی مصرفی خود را بدون مشورت با دکتر خود تغییر نداده و یا مصرف دارو را ترک نکنید.


اگر داروهایی مصرف می‌کنید که باعث خواب‌ آلودگی می‌شوند، به دکتر یا داروساز خود بگویید، از جمله: الکل، آنتی‌هیستامین‌ها (از قبیل ستیریزین (cetirizine)، دیفن هیدرامین (diphenhydramine))، داروهای خواب و یا اضطراب (مانند آلپرازولام (alprazolam)، دیازپام (diazepam)، زولپیدم (zolpidem))، شل‌کننده‌های عضلانی و داروهای ضد درد و مسکن (مانند کدئین) و داروهای روانپزشکی (به عنوان مثال، ریسپریدون، ترازودون).


برچسب بر روی تمام داروهای خود را (مانند داروهای آلرژی یا سرفه و سرماخوردگی) بررسی کنید چرا که برخی از آن‌ها از موادی تشکیل شده‌اند که باعث خواب‌ آلودگی می‌شوند. از داروساز خود در مورد استفاده از آن‌ها سؤال کنید تا با خیال راحت بتوانید از این داروها استفاده کنید.


هشدار ها درباره مصرف قرص متدیلازین


بعضی دارو‌ها را نمی‌توان در بعضی از شرایط تجویز نمود و بعضی دارو‌ها نیز در صورتی که نیاز به درمان تکمیلی باشد تجویز می‌گردد؛ بنابراین بهتر است که قبل از مصرف داروی متدیلازین ، پزشکتان از موارد زیر مطلع باشد:


  • در صورتی‌ که باردار هستید و یا در صورتی‌ که به نوزاد خود شیر می‌دهید.

  • اگر بیماری قلبی-عروقی دارید.

  • اگر مشکلی در کلیه ،کبد و یا پروستات دارید.

  • اگر مشکل تنفسی (مانند آسم شدید، آمفیزم، عفونت ریه) دارید.

  • اگر به الکل یا مواد مخدر دیگری اعتیاد دارید.

  • اگر سابقه واکنش آلرژیک به دارویی دارید.


اگر در حال مصرف داروی خاصی هستید. این داروها شامل تمامی داروهای در دسترس است، چه برایتان تجویزشده است و چه بدون تجویز پزشک آن را مصرف می‌کنید نظیر داروهای گیاهی و داروهای مکمل.


عوارض مصرف داروی متدیلازین


همه داروها ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند. اما بسیاری از مصرف‌ کنندگان نیز هیچ نوع عارضه‌ای بروز نمی‌دهند. یکسری از عوارض بعد از گذشت مدت کوتاهی از مصرف این دارو، از بین می‌روند. در صورت بروز مستمر هر یک از عوارض می‌بایست به پزشک اطلاع داده شود.


  • خواب آلودگی

  • گر گرفتگی یا بی حسی

  • خشکی دهان ، بینی یا گلو

  • احساس ضعف و بی قراری

  • لرزش دست‌ها و مشکل در خواب


تشنج، گرگرفتگی یا قرمزی صورت، توهم، تنگی نفس یا مشکل تنفسی، اسپاسم عضلانی، حرکات تیک تیک مانند سر و صورت، خستگی یا ضعف شدید: اگر این علائم را داشتید سریعا به پزشک مراجعه نمایید.


علائم آلرژی به دارو مانند راش پوستی و تنگی نفس: اگر چنین عوارض جدی داشتید سریعا به پزشک مراجعه نمایید.اگر شما هر علائم دیگری دارید که احساس می‌کنید به خاطر استفاده از قرص متدیلازین می‌باشد، با پزشک خود مشورت کنید.


عوارض مصرف بیش از حد متدیلازین


قرص متدیلازین را بیش از دوز تجویز شده توسط پزشک ، مصرف نکنید. اگر احساس کردید که فردی دچار مسمومیت شده است و علائمی مانند تشنج، خواب آلودگی شدید، توهم، تنگی نفس ، غش و ضعف (از حال رفتن) در او دیدید، سریعاً با اورژانس تماس بگیرید.


شرایط نگهداری از قرص متدیلازین


  • دارو را از دسترس کودکان دور نگه دارید.

  • دارو را در جایی خشک و خنک و به دور از گرما و تابش نور مستقیم نگه‌ دارید.


بیشتر بخوانید:


داروهای ضد آلرژی و حساسیت | انواع قرص های ضد حساسیت را بشناسید


آشنایی با داروی ضد حساسیت لووسیتریزین


آشنایی با داروی ضد حساسیت پزودوافدرین


separator line


بیشتر بخوانید  هر آنچه که از رویش تا پوسیدگی دندان باید بدانید

دیدگاهتان را بنویسید