9 نوع پنیر از انواع پنیر پیتزا کش دار



انواع پنیر پیتزا


به گزارش دلگرم : پنیر پیتزا انواع مختلفی دارد و اصلی ترین نوع آن از بر اساس شیر گاو می باشد.این پنیر سفید رنگ است، ولی گاهی اوقات بر اساس رژیم غذایی دام رنگ آن زرد هم می شود. پنیر پیتزا از نظر بافت یک پنیر نیمه جامد می باشد.به طور کلی در ایران دو نوع پنیرپیتزا تولید می شود؛ نوع اول پاستافیلا یا همان موزارلاست که در حقیقت پنیر پیتزای اصلی و نوع دوم پنیر پیتزای پروسس است که چربی و پروتئین به کار رفته در آن منشاء لبنی (مانند روغن کره، کازئین و کازئینات) دارد؛ اما در نوع گیاهی آن، منشاء چربی، گیاهی و پروتئین آن لبنی است.معمولاً پنیر پیتزای پروسس دارای 15 درصد چربی، 18 درصد پروتئین و یک درصد نمک است که اگر حاوی چربی گیاهی باشد، پروتئین آن 17 درصد خواهد بود.پنیر موزارلا نیز در نوع کم چرب دارای 18 درصد چربی و در نوع پرچرب 22 درصد چربی، 17 درصد پروتئین و یک درصد نمک است.


روش تولید پنیر پیتزا


در تولید پنیر پیتزا استارترهای آب پنیر به شیر حاوی باکتری های ترموفیل اضافه می شود و سپس به شیر اجازه می دهند تا دوران رسیدن را طی کند.سپس مایه پنیر رنت جهت ایجاد لخته به شیر اضافه می شود. بعد از تشکیل لخته، لخته بزرگ تر بریده شده تا به قطعات کوچک تر تقسیم شود.پس از مدتی لخته ها را هم می زنند تا قسمت مایع از آن جدا شود. بعد لخته ها را از آب جدا کرده و پرس می کنند و آبشان را گرفته و سفت می کنند.


این کار باعث می شود بافت پنیر کمی کش دار و لاستیک مانند شود. سپس با حرارت دادن این حالت کش آمدن بیشتر نمایان می شود.در مرحله بعدی به لخته ایجاد شده فرصت می دهند تا pH را به محدوده 5/5-2/5 برساند. در این محدوده pH، پنیر قابلیت کشش بهتری پیدا می کند. برای ایجاد بافت مناسب و کشش پذیری، پنیر را به حالت خمیر درآورده و می کشند تا بافت مناسب ایجاد شود.البته اینکه یک پنیر پیتزا خوب کش بیاید یا نه، ارتباط مستقیمی به روش تولید درست و مدت زمان پخت لخته ها دارد. اگر توانایی کارخانه تولید کننده بالا باشد و روش تولید را به خوبی انجام دهد، کیفیت پنیر بالا رفته و در اصطلاح بیشتر کش می آید.

بیشتر بخوانید  خواص زرشک و آب زرشک خوش رنگ و طعم


آشنایی با انواع پنیر پیتزا و ویژگی‌های هر یک


ترکیبات پنیر پیتزا


تخمین زده شده است که یک برش 100 گرمی پنیر پیتزا حاوی ترکیبات زیر می باشد:


  1. انرژی 300 کیلو کالری

  2. کربوهیدرات 2/2 گرم

  3. قند ساده 1 گرم

  4. فیبر رژیمی 1 گرم

  5. چربی 22 گرم

  6. پروتئین 22 گرم

  7. کلسیم 500 میلی گرم

  8. فسفر 350 میلی گرم

  9. پتاسیم 80 میلی گرم

  10. سدیم 630 میلی گرم

  11. ریبوفلاوین 5/0 میلی گرم

  12. تیامین 4/0 میلی گرم

  13. نیاسین 4/3 میلی گرم

  14. فولات 96 میکروگرم

  15. سلنیوم 25 میکروگرم


همچنین پنیر پیتزا حاوی ترکیبات دیگری مانند ویتامین های B6, B12, A, E, K، منیزیم، مس و روی ولی به مقدار کمتر می باشد .استفاده همزمان پنیر پیتزا با سبزی های پخته یا خام فراوان باعث می شود که مواد ناسالم پنیر پیتزا کمتر جذب شود .


انواع پنیر پیتزاهای موجود در ایران و مقایسه آن ها


انواع پنیر پیتزا


1. پارمزان :


پنیر سفید و کهن ایتالیاست که از شیر گاو تهیه شده است پارمزان به دو نوع کهن و جوان وجود دارد پارمزان کهن طعمی بسیار عالی دارد و بهای بیشتری نسبت به پارمزان جوان دارد.


موارد استفاده :


سس ها ، سوپ ها ، پاستاها و خوراک های با برنج و غذاهای داخل فر.

حتماً بخوانید:


2. چدار :


پنیری انگلیسی که تکه تکه های بریده شیر را روی هم قرار می دهند و به همین دلیل به این اسم مشهور شده است چدار دارای چربی حدودا ۴۸ % در ماده خشک است و گونه ای از ان به سبب استفاده از رنگ پرتقال نارنجی است و بهای گرانتری نسبت به چدار مهمولی دارد


3. توفو :


توفو پنیری است که از شیر سویا به دست میاد و اصلا کلسترول نداره و چربی خوبی داره معمولا در رژیمها میگن که از توفو استفاده کنین چون خواص خیلی زیادی داره و میشه برای صبحانه و برای سالاد ها ازش استفاده کرد.


4. گودا :


گودا پنیر معروف هلندی است که وطن اصلی ان شهر کوچکی است به همین نام در ابتدا از شیر خام تهیه شده است اما از اوایل قرن بیستم با شیر پاستوریزه تهیه می شود گدا دارای ۴۸ % چربی در ماده خشک است.


موارد استفاده : به سبب ذوب شدن سریع برای غذاهای که داخل فر پخته می شوند مناسب است.


5. موتزارلا :


موتزارلا پنیری ایتالیایست که در ایران به اشتباه به ان مازارلا یا موزارلا گفته می شود به سبب تولید فراوان و عم دستیابی به شیر گاو میش از شیر گاو ساخته می شود ایتالیا یی ها از دیر باز برای پخت پیتزا از ان استفاده می کردند.


موارد استفاده : چون سریع ذوب نمی شود در تهیه انواع سالاد و خوراک ها و ساندویچ های سرد استفاده می شود ترکیب این پنیر با گوجه فرنگی ، ریحان تازه و روغن زیتون از بهترین خوراکیهای روزهای گرم است.


6. بوترکیزه :


بوترکیزه پنیر چرب المانیست که انواع ۴۰ ، ۵۰ و ۶۰ % چرب ان تولید می شود.


موارد استفاده : به علت چربی زیاد وطعم خوب ان برای غذاهای داخل فر و رنده شده ان برای سالاد های سرد و به صورت ورقه ای برای صبحانه مناسب است


7. فتا :


فتا پنیری است که سالها در ایران تولید می شود اصل ان با شیر گوسفند در بلغارستان و یونان تهیه می شود .


موارد استفاده : ویژه سالاد و غذاهای سرد و صبحانه است.


معرفی انواع پنیر‌ها


8. پنیر پروولون :


پنیر پروولون دارای پوسته ی بیرونی براق و طلایی رنگ می باشد، پنیری است کشدار و از نظر شکل و اندازه و طعم دارای گونه های متفاوتی است، مثلا، با عطر یا بدون عطر، با طعم ملایم یا ادویه دار و تند. به طور کلی سه نوع مختلف از پنیر پروولون موجود می باشد.


  1. پروولون شیرین

  2. پروولون تند

  3. پروولون دودی


این پنیر بسیار غنی است و در هر کیلوی آن ۴۷۰۰ کالری وجود دارد، همچنین دارای ۴۵? چربی و پروتئین می باشد و به عنوان دسر و برای پخت غذا قابل استفاده است و به عنوان چاشنی برای اسپاگتی های مختلف و پیتزاها و غذاهایی که در آن خمیر به کار برده اند نیز استفاده می شود و همچنین در غذاهایى که در فر تهیه می شود از خاصیت ذوب بسیار بالایی برخوردار است.


9. پنیر فیلا فیلا یا پنیر پیتزا انگلیسی


فیلا فیلا به معنای کش دار بودن، نوعی پنیر پروسس پیتزا می باشد.این پنیر خواص بهتری نسبت به سایر پنیرهای پیتزا دارد که به چند مورد آن اشاره می شود:


پنیر فیلا فیلا از خاصیت ذوب بسیار استثنایی برخوردار بوده و به راحتی بر روی پیتزا پخش شده و به هیچ وجه آب نمی اندازدیکی از خواص این محصول بالا بودن طول عمر فیلا فیلا در یخچال نسبت به سایر پنیرهای پیتزا می باشد که این مساله به شرایط بهداشتی و نحوه فرآیند انجام شده مناسب روی آن برمی گردد.حتما باید پنیر رنده شده فیلا فیلا را ۴ الی ۵ دقیقه قبل از پایان پخت به پیتزا اضافه شود (یعنی پس از اضافه کردن پنیر رنده شده فیلا فیلا حداکثر ۵ دقیقه در فر بماند) .پنیر فیلا فیلا به علت داشتن بافت امولسیونی به هیچ وجه نباید به صورت فریز شده مصرف گردد.بهترین دما برای نگهداری این محصول ۴ الی ۸ درجه سانتی گراد در یخچال معمولی می باشد.

حتماً بخوانید:


چنانچه این پنیر اشتباها فریزر گردد، معایب زیر در هنگام پخت پیتزا پدیدار خواهد شد:


  • کوتاه شدن بافت پنیر و نهایتا کاهش قابلیت کشدار شدن پنیر؛

  • جدا شدن بیش از حد چربی در هنگام ذوب.

  • سوختن پروتئین ها .

  • موارد مصرف پنیر فیلا فیلا در پیتزا، انواع غذاهای ایتالیایی و سوپ ها می باشد.


بیشتر بخوانید  خواص شیرین بیان و طرز تهیه دمنوش شیرین بیان

دیدگاهتان را بنویسید