علائم بارداری ؛ اولین چیزی که در بدن شما اتفاق می افتد


هر کسی در ذهن علائمی برای بارداری دارد و با وقوع آن ها این سوال در ذهنش خطور می کند که آیا من باردار هستم؟

اثبات دقیق این اتفاق تنها توسط آزمون های بارداری امکان پذیر است.

بارداری و علائم آن

گاهی حتی قبل از اینکه پریودتان عقب بیفتد، ممکن است مشکوک یا امید داشته باشید که حامله باشید.

نشانه های بارداری چیست ؟

اگر اولین علائم بارداری و آن چه که با وقوع لقاح در بدن شما اتفاق می افتد را بدانید، می توانید زوتر از تست بارداری، از حاملگی خود با خبر شوید.

با توجه به مقاله منتشر شده در مجله پیام سلامت علائم بارداری به شرح زیر می باشند.

علائم بارداری

علائم و نشانه های کلاسیک بارداری

شایعترین علائم و نشانه های زودرس حاملگی ممکن است شامل موارد زیر باشند:

عقب افتادن یا توقف قاعدگی:

اگر در سال های باروری خود هستید و یک هفته یا بیشتر از یک هفته از زمان پریودتان می گذرد، ممکن است باردار باشید. با این حال، اگر چرخه قاعدگی نامنظمی دارید، این علامت می تواند گمراه کننده باشد.

حساسیت به لمس و تورم سینه ها:

سینه ها در اوایل بارداری به دلیل تغییرات هورمونی ممکن است حساس شده و درد داشته باشند. پس از گذشت چند هفته، ناراحتی ایجاد شده به دلیل تطبیق بدن شما با تغییرات هورمونی، کاهش می یابد.

تهوع با استفراغ یا بدون آن:

بیماری صبحگاهی (تهوع صبحگاهی) که ممکن است در هر زمانی از روز یا شب رخ دهد، اغلب یک ماه پس از بارداری شروع می شود. با این حال، برخی از زنان احساس تهوع زودرس دارند و بعضی افراد نیز اصلا آن را تجربه نمی کنند. در حالی که علت تهوع در دوران بارداری مشخص نیست، اما متخصصان معتقدند که هورمون های بارداری احتمالا نقش مهمی در ایجاد این حس ایفا می کنند.

بیشتر بخوانید  مفهوم نقاشی کودکان

افزایش ادرار:

با شروع بارداری ممکن است نیازتان به دفع ادرار بیشتر از حد معمول شود. مقدار خون در بدن شما در دوران بارداری افزایش می یابد و باعث می شود که کلیه های شما مجبور باشند حجم بیشتری از خون را فیلتر کنند. بنابراین ایجاد ادرار بیشتر امری طبیعی است.

احساس خستگی:

خستگی نیز در بین علائم اولیه بارداری بیشترین شاکیان را دارد. در طول ماه های اول بارداری، سطح هورمون پروژسترون افزایش می یابد. این تغییر ممکن است موجب خواب آلودگی شود.

سایر نشانه ها و علائم بارداری

علائم و نشانه های بارداری اولیه

سایر نشانه ها و علائم بارداری که ممکن است در سه ماهه اول احساس شوند عبارتند از:

نوسانات خلقی:

سیل هورمون های بدن شما در اوایل بارداری احساسات و عواطف شما را غیر عادی می کند و موجب می شود که زودتر از قبل گریه کنید. نوسانات رفتاری نیز شایع است.

پف کردن:

تغییرات هورمونی در دوران بارداری ممکن است موجب احساس پف کردگی شود. این پف کردگی دقیقا چیزی شبیه به نفخ و بادی است که در چند روز اول قاعدگی دارید.

لکه بینی:

گاهی اوقات لکه بینی ملایم یکی از اولین نشانه های بارداری است. حدود 10 تا 14 روز بعد از این که تخمک لقاح پیدا می کند، برای لانه گزینی وارد رحم شده و فرایند چسبیدن آن به دیواره رحم ممکن است خونریزی خفیفی به نام خونریزی لانه گزینی را ایجاد کند. خونریزی احتمالی در طول دوره ی قاعدگی اتفاق می افتد. با این حال، همه زنان این علامت را ندارند.

گرفتگی رحم:

بعضی از زنان گرفتگی خفیف رحم را در طول ماه های اولیه بارداری تجربه می کنند.

بیشتر بخوانید  کودکان چه چیزهایی از پدر و چه چیزهایی از مادر به ارث میبرند ؟

یبوست:

تغییرات هورمونی باعث می شود که دستگاه گوارش شما کم کار شده و این اتفاق منجر به یبوست می شود.
هوس های غذایی: هنگامی که باردار هستید، ممکن است حساسیت بیشتری نسبت به بوهای خاصی احساس کنید و ممکن است سلیقه شما تغییر کند. مانند سایر نشانه های بارداری، این ویارهای غذایی را می توان به تغییرات هورمونی نسبت داد.

گرفتگی بینی: افزایش سطح هورمون و تولید خون می تواند غشاهای مخاطی در بینی شما را به راحتی خشک کند و خونریزی به وجود آورد. این اتفاق ممکن است سبب شود که آبریزش بینی نیز داشته باشید.

از کجا بدونم آیا واقعا باردار هستم؟

متأسفانه بسیاری از این نشانه ها و علائم بارداری منحصر به فرد نیستند. یعنی برخی از آن ها می توانند نشان دهند یک بیمار بوده یا شروع کننده دوره خونریزی باشند. به همین ترتیب، ممکن است بدون این که بسیاری از این علائم را تجربه کنید، باردار باشید.

با این حال، اگر خونریزی قاعدگی تان بیش از یک هفته است که عقب افتاده و چند مورد از علائم بالا را دارید، توصیه می کنیم که تست های خانگی حاملگی مانند بی بی چک را امتحان کرده و در صورت مثبت بودن تست حاملگی به پزشک متخصص زنان مراجعه کنید. هر چه زودتر بارداری شما تأیید شود، زودتر می توانید مراقبت های دوران بارداری را آغاز کنید.


دیدگاهتان را بنویسید