فواید استفاده از فیجت اسپینر برای کودکان و تاثیرات آن روی اعصاب


مزایا و مضرات اسپینر؛ آیا اسپینرها وسایل مناسبی برای سرگرمی کودکان هستند؟

فیجت اسپینر برای کودکان فواید خاصی دارد، اما متاسفانه رفته رفته در حال بروز مشکلات استفاده از Fidget Spinner در مدارس هستیم، به طوری که معلم‌ها شدیدا کلافه شده‌اند.فیجت اسپینر ضد استرس نامی است که برخی کاربران برای این گجت چرخان انتخاب کرده‌اند. سازندگان در تبلیغات تجاری خود به فواید فیجت اسپینر اشاره کرده و آن را عامل افزایش تمرکز و از بین برنده استرس خطاب می‌کنند و به نظر می‌رسد این ادعاها حقیقی بوده و کاربران فواید مطرح شده را دریافت کرده‌اند. البته شدت تاثیر این وسیله به اندازه‌ای نیست که سازندگان به آن اشاره دارند.با دلگرم همراه باشید تا با اسپینر بیشتر آشنا شوید.

از طرفی دیگر برخی محققان معتقد به مضرات فیجت اسپینر هستند. به عقیده آن‌ها این وسیله بیشتر سبب حواس‌پرتی شده و از تمرکز جلوگیری می‌کند! اما بحث ایجاد حواس‌پرتی در کودکان کاملا متفاوت است. کودکان در حالت عادی بازیگوش بوده و کمتر زمانی می‌توان آن‌ها را متمرکز بر روی یک چیز خاص دید.

فواید و مضرات اسپینر

Spinner و اختلالات رفتاری

یک تکه پلاستیک مقاوم و یک بلبرینگ که سرگرمی‌اعتیاد آور خانواده‌ها شده است آیا برای تمامی‌سنین مناسب است؟

تولید کنندگان این وسیله بازی بی توجه به مضرات این دستگاه، با رقابت تنگاتنگی در حال تولید این وسیله هستند.انسان راههای متفاوتی برای تخلیه انرژی‌های منفی و عصبانیت خود به کار می‌بندد. اسپینر یکی از راهکارهایی است که می‌تواند عصبانیت را خاموش کند. به همین دلیل روان شناسان معتقدند که این وسیله بازی می‌تواند به نوعی یک پادزهر برای کودکان به شمار می‌رود. به کمک این وسیله بازی می‌توان، میزان اضطراب و احتمالا اوتیسم نهفته در کودکان را کاهش داد.

بیشتر بخوانید  راه های مقابله با پرخاشگری

Spinner کمک به اوتیسم

کودکانی که به اوتیسم مبتلا هستند حرکات و رفتارهای تکراری را می‌پسندند، اسپینرها به خوبی می‌توانند خشم نهفته این افراد را تخلیه کند. طبق یکی از مطالعات محققین افرادی که در طی کلاس، کنفراس یا سخنرانی‌ها یادداشت‌های طولانی می‌نویسند تنها می‌توانند اطلاعات بیشتری را ثبت کنند.

در صورتی که دانش آموزانی که یادداشت‌های کوتاه و خلاصه نویسی می‌کنند اطلاعات را بهتر در ذهن خود پردازش می‌کنند. به همین ترتیب می‌توان نتیجه گرفت که کودکان مبتلا به اوتیسم با تخلیه انرژی منفی خود راحت تر بتوانند بیاموزند.چرا که این افراد به دلیل استرس پنهانی که دارند، زمان زیادی را صرف آموختن یک مطلب می‌کنند. اگر ذهن این افراد تنش کمتری داشته باشد زمان در مغز آنها سرعت می‌یابد.

اعتیاد به اسپینرها

Spinner و اختلالات رفتاری

کودکان بسیاری در سراسر دنیا از این وسیله بازی استفاده می‌کنند. طبق آمار معلمین دانش آموزان زیادی هستند که با اسپینرهای خود سر کلاس درس حاضر می‌شوند و هنگام درس مشغول چرخاندن اسپینر هستند.یکی از مضرات این وسیله همین عادات بی جا و ناهنجار است که به احتمال قوی بیشتر بازیکنان را درگیر خواهد کرد. بازی‌هایی که نیاز به رجوع مجدد در طی روز دارند نوعی اعتیاد کاذب در نوجوان ایجاد می‌کند.به نحوی که کودک یا نوجوان حس می‌کند مدام باید به وسیله این اسباب بازی آرامش روزانه خود را کسب کند. یکی از بزرگترین و بدترین مضرات این وسیله همین عادت ناپسند است که برای کودکان مشکل ساز خواهد شد.

اسپینرها و آرامش

اسپینرها نیز مانند بسیاری از وسایل دیگر می‌توانند مثبت و یا منفی باشند. شاید استفاده از آنها در اتاق‌های انتظار یا قبل از امتحانات یا بسیاری از مواقع که استرس زیادی را متحمل می‌شویم بد نباشد. همان طور که پخش یک موسیقی یا یک داروی آرام بخش می‌تواند اختلالات ناشی از استرس و اضطراب را از بین ببرد.اسپینرها هم عوارض جانبی بسیاری از جمله زمان زیاد نشستن، اعتیاد به بازی مدام، زمان گیر بودن و . . . دارند.اما مهم اینجاست که شما آنها را سر کلاس استفاده می‌کنید یا زمانی که یک کودک اوتیسمی‌دچار استرس شدید می‌شود.

بیشتر بخوانید  چگونه آرامش داشته باشیم؟

Spinner و اختلالات رفتاری

مجله اینترنتی دلگرم

مرجان امینی


دیدگاهتان را بنویسید